Exemple si informații de cele mai comune meserii și profesii. Vezi aici peste 150 de profesii și alege-o pe cea mai potrivită
31-05-2023 113952

Exemple si informații de cele mai comune meserii și profesii. Vezi aici peste 150 de profesii și alege-o pe cea mai potrivită

Ești în căutarea unui loc de muncă pe baza unor criterii? Cunoști mai multe, dar încă nu știi în ce domeniu îți poți valorifica abilitățile? Pentru a te ajuta, am creat o listă cu toate profesiile și le-am definit! Împreună cu echipa noastră cu siguranță vei găsi jobul visurilor tale!

 

Asistent financiar

Specialist care se ocupă de sarcinile zilnice din cadrul unui departament financiar. Ei sunt responsabili de actualizarea foilor de calcul financiare, de întocmirea bilanțurilor și de urmărirea/reconcilierea extraselor bancare.

Actor

Persoană care posedă abilități actoricești pentru interpretarea rolurilor de film și teatru. De asemenea, poate cu ușurință să se încadreze în muncă de televiziune sau radio.

Administrator

Specialist căruia i se investesc atribuțiile de a monitoriza și coordona activitatea unei instituții, afaceri sau succesiuni. Administratorul trebuie să soluționeze și să organizeze buna activitate a echipei.

Administrator de sistem

Profesionist care asigură securitatea informatică, precum are misiunea de întreținere, administrare și operare a sistemelor de operare, în special a serverelor. Sysadmins răspund de asigurarea timpului de funcționare al computerelor, serverelor și internetului în companiile unde activează.

Agent agricol

Persoană care răspunde de controlul unui teren agricol și care simplifică legătura dintre cetățeni și instituțiile din domeniul agriculturii. Agentul agricol dezvoltă planuri de administrare a terenurilor, dar totodată oferă asistență și consiliere oamenilor din domeniul agricol.

Agent Comerț

Specialist care asigură vânzarea și promovarea produselor companiei conform unui contract comercial stabilit. În atribuțiile agentului de comerț mai intră stabilirea și dezvoltarea relațiilor profesionale cu potențialii clienți în conformitate cu strategiile de vânzare.

Agent de turism

Profesionist care oferă servicii turistice clienților care caută oferte de odihnă peste hotarele țării și nu doar. Un agent de turism trebuie să cunoască conținutul ofertelor, a pieței turistice și a promoțiilor, de asemenea, specialistul se ocupă cu procesul de rezervare și alte detalii birocratice importante.

Agent Imobiliar

Specialist care posedă cunoștințe despre piața imobiliară și care vă poate ajuta în găsirea spațiilor imobiliare pe care le căutați. Un agent imobiliar posedă cunoștințe de cauză, are capacitatea de analiză, de comparație a proprietăților și prețurilor acestora așa încât să ofere clienților ofertele în funcție de cerințele și necesitățile lor.

Agronom

Specialist care activează în sectorul economiei agricole. Agronomul oferă consultanță, analizează piața și propune soluții pentru promovarea, dezvoltarea și modernizarea practicilor companiei agricole.

Ajutor contabil

Persoană care ajută un specialist contabil, ajutându-l în procesul de organizare și verificare a corectitudinii evidenței și registrelor contabile. Un ajutor contabil posedă aceleași abilități ca și un contabil, doar că execută niște activități care îi sunt delegate.

Ajutor de bucătar

Specialist iscusit și inițiat în procesul gastronomic care deține cunoștințe culinare și care execută cerințele bucătarului în cadrul unui local din sectorul HoReCa.

Ambalator

Persoană care se ocupă de împachetarea produselor în cadrul unei companii. Un ambalator trebuie să fie rapid, riguros și atent în activitatea pe care o face.

Analist financiar

Profesionist care răspunde de crearea strategiilor și proceselor de evaluarea a riscurilor financiare ale unei companii. Un analist financiar posedă aptitudini analitice și are capacități de creare a sistemelor evolutive din sistemul financiar.

Antrenor

Specialist din domeniul sportului care se ocupă cu antrenarea sportivilor. Un antrenor utilizează tehnici și metode speciale pentru fiecare sportiv așa încât acesta să obțină performanțele care și le dorește.

Arhitector

Profesionist calificat în domeniul arhitecturii care are aptitudini și cunoștințe de construire a clădirilor, blocurilor și chiar a proiectelor urbanistice pentru orașe întregi. Un arhitector proiectează și planifică spații, ținând cont de aspectul, siguranța și accesibilitatea pentru client.

Asamblor

Specialist care asamblează mobilă și obiecte, și care poate executa lucrări de asamblare de diverse complexitate

Asistent Director

Persoană care asigură asistență managerială a companiei unde lucrează. Un asistent de director notează și stabilește întâlnirile directorului, creează agendă de lucru, gestionează documentele firmei, participă în implementarea și dezvoltarea proiectelor și răspunde de multe alte detalii birocratice.

Asistent HR

Persoană care ajută reprezentanții din resurse umane în procesul de recrutare în cadrul companiilor sau organizațiilor. Asistenții HR îndeplinesc sarcini administrative și se ocupă de gestionarea comunicării cu potențialii angajați.

Asistent kinetoterapie

Specialist care efectuează tratamente de reabilitare alături de un kinetoterapeut. Un asistent kinetoterapie acordă asistență medicală de recuperare și are sarcina de a supraveghea starea pacientului, pentru a informa medicul în privința tuturor modificărilor care apar în procesul de tratare/reabilitare kinetoterapeutică.

Asistent Marketing

Persoană care răspunde de realizarea conținutului de marketing și a materialelor promoționale ale unei companii. De asemenea un asistent de marketing participă la promovarea companiei pe rețelele sociale.

Asistent Medical

Profesionist calificat care activează în cadrul instituțiilor medicale și care acordă ajutor pacienților care au nevoie îngrijire și supraveghere medicală.

Asistent personal

Acest specialist este responsabil de lucrul cu documentația. În domeniul său de responsabilitate sunt apelurile, diverse sarcini de zi cu zi. Deasemenia este specializat în organizarea zilei de lucru a CEO-ului, întâlniri de afaceri și întâlniri. Asistentul personal poate însoți pe lider în călătorii de afaceri. Un angajat are dreptul de a lua decizii cu privire la o serie limitată de probleme.

Asistent SEO

Asistentul SEO este o persoană care ajută la optimizarea muncii unui SEO specialist și răspunde de identificarea și formularea strategiilor de promovare, comunicarea cu partenerii, monitorizarea datelor și transmiterea mesajelor necesare.

Asistent Social

Persoană care acordă asistență persoanelor sau familiilor care au nevoie de suport psiho-social și financiar. Scopul muncii unui asistent social constă în susținerea și ajutarea oamenilor cu necesități speciale.

Asistent stomatolog

Specialist calificat medical care posedă cunoștințe stomatologice și care oferă asistență medicului stomatolog în timpul

procesului de lucru. Totodată, un asistent are grijă de dezinfectarea, prelucrarea și sterilizarea instrumentelor.

Auditor

Persoană autorizată care răspunde de examinarea și verificarea acurateței înregistrărilor financiare. De asemenea, un auditor se asigură în procesul de muncă dacă companiile respectă legile fiscale.

Automated Quality Assurance Specialist

Specialiști care proiectează teste automate pentru a valida funcționalitatea aplicațiilor web și mobile. Sarcina lor este să creeze proiectele pilot, să scrie scripturile, să instaleze protocoalele de testare a automatizării și să raporteze rezultatele.

Avocat

Profesionist din domeniul juridic care consiliază, reprezintă și apără clienții săi în instanțele de judecată pentru apărarea drepturilor acestora. Un avocat poate fi specializat în diverse domenii și poate apără clienții în chestiuni variate, care vizează multiple aspecte sociale.

Barman

Barmanul este un profesionist care se pricepe în combinarea băuturilor alcoolice și nonalcoolice așa încât să poată crea cocktailuri curioase și gustoase, pe care le servește clienților din cadrul localului.

Bonă

Bona este femeia care se ocupă de îngrijirea copiilor unei familii. Aceasta este angajată oficial și supraveghează, educă și răspunde de siguranța picilor în lipsa părinților de acasă. Dădaca este femeia care de asemenea prestează serviciul de îngrijire a copiilor. Dădaca este responsabilă de supravegherea și grija pentru un timp determinat a unui sau mai multor copii.

Brand Manager

Profesionist care dezvoltă o strategie de marketing pentru o companie. Brand managerii supraveghează o gamă largă de funcții de afaceri, inclusiv branding, canale de comunicare, dezvoltare de produse, promoții online și offline și cercetare de piață. De asemenea, ei efectuează cercetări de piață pentru o companie.

Broker

Este persoana juridică, înregistrată în conformitate cu legislaţia, care deţine licenţă pentru activitatea de broker vamal, eliberată de Camera de Licenţiere, şi care, în numele şi pentru terţe persoane, declară mărfurile, le prezintă pentru vămuire, efectuează şi alte operaţiuni vamale. Pentru obligaţia vamală apărută brokerul vamal răspunde solidar cu plătitorul vamal.

Brutar

Persoană care lucrează în cadrul unei brutării și produce produse de panificație.

Bucătar

Profesionist calificat în domeniul gastronomic care prepară mâncare în bucătăriile restaurantelor, cafenelelor sau altor instituții care au nevoie de serviciile unui bucătar.

Bucătar Șef

Bucătarul șef coordonează munca bucătarilor sau asistenților de bucătar din cadrul unei bucătării. De obicei bucătarii șefi recepționează materiile prime și auxiliare necesare pentru procesul de lucru, efectuează controlul calității și creează rețete sau verifică corectitudinea de preparare a acestora.

Business analyst

Specialist care efectuează analiza de piață, examinând atât liniile de produse, cât și profitabilitatea globală a afacerii. În plus, ei dezvoltă și monitorizează valorile calității datelor, precum se asigură că datele de afaceri și că rapoartele sunt îndeplinite.

Business Intelligence Analyst

Persoană care are rolul de a examina datele pentru gestionarea și analizarea informațiilor provenite din diferite sisteme de gestiune a afacerii, și de asemenea, realizează rapoarte de informații financiare și de piață.

Cardiolog

Medic specializat în problemele de ordin cardiovascular, care tratează, previn și diagnostichează bolile de inimă.

Casier

Persoană care lucrează în cadrul unui magazin sau întreprinderi, care răspunde de încasarea banilor și păstrarea acestora.

Casier Bancă

Persoană responsabilă în cadrul unei întreprinderi bancare care efectuaiază operaţiuni de casă și care promovează și vinde produsele sau serviciile bancare.

Chelner

Persoană angajată în cadrul unui restaurant sau cafenele care servește oaspeții preparatele culinare, băuturile și alte produse din meniul localului.

Coach/Trainer

Este o formă de dezvoltare în care o persoană denumită coach, sprijină o altă persoană care învață sau un client în realizarea unui obiectiv personal sau profesional concret furnizându-i sfaturi, formare și îndrumare. 

Coafor

Persoană care lucrează în cadrul unei frizerii sau salon de frumusețe și face aranjări de păr, vopsiri sau coafuri. Coaforii mai pot fi numiți și hairstylisti care oferă stiluri și formă părului clienților.

Cofetar

Persoană specializată în domeniul alimentar care creează lucrări de patiserie. Un cofetar produce deserturi, prajituri și diverse produse de cofetărie.

Colector

Creditorii pot apela la serviciile colectorilor în cazul în care sunt în dificultatea recuperării creanțelor și au nevoie de asistență. În acest sens, colectorii de datorii pot ajuta creditorii în două direcții: asistență în vederea recuperării datoriilor sau cumpărarea creanței pe care o dețin creditorii.

Conductor

Lucrător ce activează în sistemul transportului public care are funcția de încasare a plăților pentru călătorie și verificarea posesiei tichetelor fiecărei persoane care se deplasează în transport.

Consilier bancar corporate

Specialist din cadrul sectorului bancar care se ocupă de deservirea persoanelor juridice. Un consilier bancar corporate asigură procesul de elaborare și procesare a contractelor ce vizează activitatea de creditare și de depozite a clienților.

Consilier juridic

Specialist care este absolvent al unei facultăți de drept care este angajat în cadrul unei companii şi care se ocupă de problemele cu caracter juridic ale respectivei întreprinderi/unități. Specialistul oferă asistenţă, consultanţă şi reprezentare juridică a persoanelor juridice unde activează.

Constructor

Persoană care activează în domeniul construcției și care se ocupă de zidirea clădirilor, caselor și blocurilor locative de diversă complexitate.

Consultant în Asigurări

Specialist în care vine din domeniul vânzărilor polițelor de asigurări. Un consultant în asigurări examinează și efectuează analiza de risc pentru clienți privind toate tipurile de servicii de asigurări.

Consultant planificare financiară

Specialist care oferă consultanță financiară şi care contribuie la îmbunătăţirea sistemelor si procedurilor de analiză și planificare financiara a companiei unde este angajat.

Contabil

Profesionist care vine din sistemul financiar și care ține evidența rapoartelor financiare ale unei companii/întreprinderi. Altfel spus, contabilul este un angajat extrem de important al unei persoane juridice, deoarece răspunde de toate operațiile financiare.

Contabil șef

Profesionist care coordonează activitatea de evidență contabilă în cadrul unei companii. În atribuțiile contabilului șef intră întocmirea dărilor de seama fiscale și statistice, precum și elaborarea politicilor contabile.

Content Manager

Profesionist responsabil de managementul conținutului care apare pe site-uri web și pe bloguri. De asemenea, content managerii răspund de crearea, editarea, postarea, actualizarea și, ocazional, curățarea conținutului pe site/pagini.

Copywriter

Specialist care scrie, redactează și creează texte pentru publicitate, bloguri sau rețele sociale. Produsul unui copywriter este intitulat drept „text de vânzare” cu scopul de a dezvolta imaginea unui brand, serviciu sau produs.

Cosmetolog

Specialist din domeniul frumuseții esteticii care oferă servicii de îngrijire, tratare și menținerea frumuseții pielii,unghiilor și părului. Este foarte important ca specialistul să fie certificat medical și să posede cunoștințele disciplinii medico-estetice.

Croitoreasă

Persoană care se pricepe la îndeletnicirea de coasere a hainelor și ale articolelor din stofe. Croitoreasa trebuie să posede cunoștințe și îndemânare practică din domeniul croitoriei.

Curier

Curierul este o persoană care este responsabil de livrarea anumitor produse la destinația cuvenită. Acesta trebuie să fie rapid și atent pentru a furniza coletul/produsul la timp.

Data Analyst

Specialist care are rolul de a colecta, raporta și păstra datele interne ale unei companii. Acesta trebuie să posede atât cunoștințe din domeniul IT, cât și din economie.

Data Entry

Profesionist responsabil de introducerea și actualizarea datelor într-un sistem informatic al unei companii. Este important ca un Data Entry e să tasteze rapid și să poată opera cu Google Docs, Zoho Docs, Libreoffice sau Open Office.

Database Administrator

Administratorii bazelor de date utilizează software specializat pentru a stoca și organiza datele, astfel încât un utilizator să poată efectua analize pentru operațiunile de afaceri. Rolul acestora include planificarea capacității, instalarea, configurarea, proiectarea bazelor de date, migrarea, monitorizarea performanței, securitatea, depanarea, precum backup-ul și recuperarea datelor.

Depozitar

Persoană căreia i se încredințează produse de diferite proporții pentru a i se lăsa în păstrare pentru o perioadă determinată. Depozitarul are obligația de a respecta prevederile contractului de depozitare și de menține siguranța mărfii.

Deridicătoare

Persoană responsabilă de curățenia într-un anumit spațiu locativ/comercial/instituțional. Deridicatoarea face ordine și este angajată pentru menținerea acesteia.

Dermatolog

Medicul dermatolog este un specialist care oferă serviciul de tratare a pielii. Specialistul este orientat pentru diagnosticare, investigare, îngrijirea unei situații de ordin dermatologic.

Designer 3D

Profesionist care posedă limbajul modelării software și care poate crea obiecte fără a avea nevoie de un spațiu tridimensional. Cu ajutorul unui Designer 3D veți putea crea de la zero un conținut vizual prin intermediul unor instrumente de editare grafică.

Designer de Interior

Designerii de interior sunt profesioniști care creează spații funcționale, sigure și plăcute din punct de vedere estetic, determinând amplasarea optimă a mobilierului și selectând elementele decorative, toate în timp ce respectă proiectul, cerințele clientului și cele de inspecție.

Developer

Persoana din cadrul unei companii care creează software și aplicații. Un Developer este cunoscut și ca dezvoltator de software, programator de computer, programator de software sau inginer de software.

Digital Communication Executive

Specialiști care lucrează alături de o echipă în cadrul unei agenții sau companii care elaborează și identifică un plan eficient de marketing și comunicare pentru produsul sau serviciul respectiv.

Digital Marketing Expert

Specialist responsabil pentru planificarea, dezvoltarea, implementarea și gestionarea strategiei generale de marketing digital. În plus, aceștia sunt responsabili de îndrumarea și formarea agenților de marketing digital și ale altor poziții de marketing din echipă.

Director comercial

Persoană care are funcția de șef al departamentului comercial din cadrul unei companii. Directorul comercial răspunde de raportarea directă către Directorului General al companiei, fiind totodată responsabil de îndeplinirea obiectivelor de vânzări ale unității unde activează.

Director Executiv

Profesionist care este managerul unei organizații sau corporații și care de obicei activează în organizațiile nonprofit. Atribuțiile acestuia sunt similare cu cele ale unui director general (CEO) al unei companii cu scop profit. Dat totodată acesta răspunde de planificarea strategică, lucrând împreună cu consiliul de administrație.

Director Financiar

Profesionist care stabilește și menține strategia financiară a unei companii pentru obținerea de profituri și care supraveghează operațiunile financiare și contabile. De obicei, el gestionează toate aspectele funcționalității financiare și a creșterii pe termen lung a companiei.

Director General

CEO al unei companii care are cea mai înaltă funcție din cadrul organizației unde activează. Directorul general face parte din managementul de vârf al companiei și răspunde de funcționalitatea organizației și a subordonaților săi.

Director Sucursală

Specialist care asigură funcționalitatea activității sucursale ale băncii unde activează în conformitate cu prevederile legislative. Un director de sucursală vinde și promovează produsele și serviciile băncii, dar totodată atrage noi clienți conform țintelor stabilite.

Director Tehnic

Profesionist care răspunde de gestionarea problemelor tehnice și științifice din cadrul unei companii unde activează. Acesta mai este cunoscut sub titlul de Manager Tehnic, Manager de Tehnologii sau CTO (chief technology officer).

Director Vânzări

Persoană care coordonează activitatea departamentului de vânzări al companiei în care activează, răspunzând de elaborarea strategiilor de vânzare și de identificarea direcției de dezvoltare.

Diriginte de Șantier

Muncitor care urmărește realizarea lucrărilor de construcție în conformitate cu prevederile contractului și a proiectelor. Dânsul verifică respectarea tuturor cerințelor stabilite și evaluează calitatea lucrărilor executate de constructori.

Dispeacher

Lucrător în domeniul comunicațiilor, care răspunde de primirea apelurilor de urgență și non-urgență și înregistrarea informațiilor semnificative. Totodată, dispecerul se ocupă de transmiterea informațiilor, oferirea soluțiilor și expedierea comenzilor pentru produse sau livrări.

Dulgher

Meșteri care activează în domeniul construcțiilor și care execută lemnăria proiectelor. Aceștia mai pot fi numiți tâmplari sau teslari.

Economist

Expert în economie care se ocupă cu analiza, studierea și cercetarea fenomenelor economice atât la nivel local, cât și internațional.

Editor

Persoană care se ocupă de editarea și verificarea textelor până acestea apar pe platformele media. De asemenea, editorii editează texte pentru cărți sau reviste.

Editor Imagine

Persoană care îmbunătățește și modifică aspectul imaginilor video prin intermediul unor instrumente software.

Educator

Specialiști care activează în cadrul unei instituții de învățământ de nivel mediu, unde educă copiii la etapa pre-școlară.

Electric

Specialist care se ocupă cu montarea și deservirea rețelelor electrice, precum și cu instalarea cablurilor, panourilor sau contoarelor electrice.

Faianțar

Lucrător ce se ocupă cu acoperirea suprafețelor cu plăci de faianță.

Farmacist

Profesionist specializat care se ocupă cu vânzarea, distribuirea sau chiar producerea substanțelor medicamentoase.

Finisor

Persoană care se ocupă cu finisarea lucrărilor și operațiilor pe șantierele de construcție.

Ghid Turistic

Persoană care îndrumă de regulă un grup turistic într-o excursie și care cunoaște detaliile istorice sau curiozitățile despre acel tur.

Graphic Designer

Persoană care activează în domeniul designului grafic și care se ocupă de machetarea textelor, cărților, revistelor sau imaginilor.

Hamal

Muncitor care încarcă/descarcă sau transportă anumite greutăți, de exemplu mobilă, produse pentru magazine sau bagaje.

HR Administrator

Profesionist care răspunde de formarea și menținerea evidențelor despre angajați. De asemenea, se ocupă cu întocmirea și modificarea documentelor resurselor umane sau a contractelor de muncă.

HR Director

Specialist care planifică, conduce și coordonează politicile și activitățile personalului departamentului resurse umane.

HR Generalist

Specialist care are un număr mare de responsabilități în cadrul unei companii, acoperind majoritatea funcțiilor de resurse umane, inclusiv angajarea și administrarea resurselor umane.

Imagist

Specialist angajat în cadrul unei instituții medicale care se ocupă de depistarea și investigarea bolilor prin intermediul aparatelor radiografice.

Inginer

Profesionist inițiat în procesul de proiectare, cercetare și de conducere a instrumentelor tehnologice dintr-o întreprindere.

Inginer Agronom

Profesionist care coordonează și menține activitatea de cultivare a pământului, orientându-și atenția spre modernizarea și obținerea de producție profesioniste.

Inginer Chimist

Specialist care se ocupă cu dezvoltarea funcționalității proceselor industriale de ordin chimic, biologic sau fizic.

Inginer Construcții civile

Specialist orientat pentru pregătirea și construirea proiectelor pentru construcții din diferite segmente inginerești.

Inginer Electronist

Specialist care răspunde de proiectarea şi realizarea reţelelor comunicaţionale ale unei companii, de asemenea se ocupă cu instalarea/configurarea softurilor și sistemelor de operare. Dar testează și repară echipamentele tehnice ale întreprinderii.

Inginer Instalații

Specialist care activează în domeniul proiectării și modernizării instalațiilor pentru construcțiile civile sau industriale.

Inginer IT

Profesionist specializat în domeniul IT care întrețin, proiectează și înlătură problemele software.

Inginer Mecanic

Profesioniști care proiectează și construiesc mașini, unelte și dispozitive. Domeniul este foarte larg și include multe specialități în domenii diferite precum electronică, aviație și tehnologii aerospațiale etc.

Inginer proiectant

Persoană care cunoaște limbajul domeniului construcții și inginerie și care poate elabora proiecte tehnice ce vizează procesele tehnologice inginerești.

Instalator sanitar

Meșter care instalează la domiciliu obiectele sanitare și care efectuează serviciile santehnice.

Instructor Auto

Persoană care are cunoștințe, studii și experiență în domeniul instruirii auto. Instructorii ajută novicii în procesul de conducere a mașinii pe diferite categorii.

IT Recruiter

Specialiști care vin în ajutorul companiilor ca să angajeze personal pentru funcțiile de IT deschise.

Jurist

Profesionist care posedă cunoștințe juridice și care lucrează întru statalitatea și respectarea drepturilor legale ale unei societăți.

Jurnalist

Persoană care activează în cadrul instituțiilor media semnând materiale de opinii, reportaje, interviuri etc. Jurnaliștii pot activa atât în cadrul televiziunilor, radiourilor, cât și a portalurilor de știri online.

Lăcătuș

Lucrător care se ocupă cu repararea lacătelor, broaștelor sau asamblarea pieselor mecanice ale ușilor.

Lead Generation Specialist

Datoria unui specialist în generarea de clienți potențiali este nu numai să genereze clienți potențiali, ci și să gestioneze acești clienți potențiali, astfel încât să fie ulterior trecuți prin ciclul complet de vânzări.

Lector

Profesionist care are un grad de predare în cadrul unei instituții de învățământ. Dânsul are rolul de a conduce lecții sau seminarii studenților.

Logist

Persoană care activează în domeniul pieței de mărfuri și care controlează și organizează partea logistică a unei companii. Logistul urmărește creșterea profilului unei întreprinderi.

Machine Learning Engineer

Persoană din IT care se concentrează pe cercetarea, construirea și proiectarea sistemelor de inteligență artificială (AI) care rulează automat pentru a automatiza modelele predictive. Machine Learning Engineer lucrează cu cantități mari de informații, fiind necesară posesia abilităților de gestionare a datelor și capacitatea de a efectua modelări complexe pe seturi de date dinamice.

Manager Achiziții

Specialist care se ocupă de gestionarea activității de achiziţii într-o companie. Dânsul urmărește derularea contractelor comerciale și este implicat în procesul de achizitie de la furnizori a produselor.

Manager Calitate

Persoană care asigură funcționalitatea sistemului de management al calității. Totodată care menține și îmbunătățește sistemul de management al calității, precum și procedurile de sistem și instrucțiunile de lucru.

Manager comunicare externă

Specialist din cadrul unei companii care răspunde de dezvoltarea și punerea în aplicare a strategiilor de comunicare externe. De asemenea, managerul comunicare externă planifică, editează și produce conținut pentru canalele de comunicare.

Manager de proiect

Persoană care gestionează activitățile și derularea eficientă a proiectului urmărind atingerea obiectivelor propuse conform standardelor de calitate. Un Manager de proiect monitorizeaza progresul și redactează rapoarte lunare către parteneri/finanțatori respectând datele prevăzute de contract.

Manager de proiecte IT

Persoană care coordonează proiecte IT și care urmărește implementarea scopurilor propuse, respectând toate condițiile de calitate, buget și timp.

Manager export

Specialist implicat în procesul de management a operațiunilor de export, care pe lângă atribuțiile pe care le are, negociază și semnează contracte cu comisionarii vamali și cu firmele de transport.

Manager HR

Persoană care planifică, dirijează și coordonează funcțiile administrative ale unei organizații. Ei supraveghează recrutarea, intervievarea și angajarea de personal nou, precum și instruirea personalului actual.

Manager import

Caută furnizori, negociază, comandă produse. Asigură livrarile la timp. Controlează etapelor livrării mărfurilor. Gestionează reclamațiile cu furnizorii.

Manager Marketing

Specialist care răspunde de gestionarea resurselor de marketing ale unei companii. De asemenea, un manager de marketing poate fi responsabil pentru un singur produs/marcă sau poate fi managerul responsabil pentru o gamă largă de produse și servicii.

Manager operațional

Persoană care se ocupă cu proiectarea și controlul procesului de producție sau de reproiectarea operațiunilor comerciale în producția de bunuri sau servicii.

Manager Vânzări

Specialist responsabil de zona de vânzări dintr-un magazin, inclusiv de supravegherea asociaților de vânzări și a altor angajați. Dacă vânzările sunt lente în timpul lunii, managerii de vânzări vor ști imediat ce măsuri pot lua pentru creșterea acestora.

Manager Vânzări B2B

Specialistul răspunde de menținerea și extinderea portofoliului de clienți. În responsabilitățile acestuia intră abilitatea de a comunica profesionist cu clienții existenți, dar de a extinde portofoliul de clienți B2B. De asemenea, selectează strategii, construiește, dezvoltă și menține relații profitabile și de lungă durată cu partenerii/clienții.

Manager Vânzări B2C

Specialistul răspunde de menținerea și extinderea portofoliului de clienți. În responsabilitățile acestuia intră abilitatea de a comunica profesionist cu clienții existenți, dar de a extinde portofoliul de clienți B2C. De asemenea, selectează strategii, construiește, dezvoltă și menține relații profitabile și de lungă durată cu partenerii/clienții. 

Manichiuristă

Meșteră care se efectuează procese de îngrijire a mâinilor și unghiilor clienților care vin la salon sau la domiciliu.

Manual Quality Assurance Specialist

Profesionist care se asigură că produsul final respectă standardele de calitate ale companiei. În general, acești QA sunt orientați către detalii și sunt responsabili pentru dezvoltarea și implementarea activităților de inspecție, detectarea, rezolvarea problemelor și obținerea rezultatelor satisfăcătoare.

Marketer

Specialist responsabil pentru lucrul cu alți angajați de marketing pentru a dezvolta ideile campaniei pentru a comercializa produsele, serviciile sau identitatea generală a mărcii unei companii.

Marketing Executiv Media

Profesionist implicat în dezvoltarea campaniilor de marketing pentru a promova un serviciu, produs, eveniment sau campanie. Accentul poate fi pus pe vânzarea unui produs sau pe creșterea gradului de conștientizare a unei probleme care afectează publicul.

Maseuză

Persoană specializată în executarea masajului și ameliorarea destinderii mușchilor.

Măturător

Persoană angajată care se ocupă de măturarea și curățarea străzilor unui oraș sau sat.

Mecanic auto

Specialist care execută lucrări de repararea funcționalității unităților de transport.

Mecanic

Specialist în mecanică. Efectuează operațiuni de diagnosticare, montare, reparare și întreținere a diverselor utilaje, mașini, aparate. Întocmește fișe de verificare și documente de evidențierea intervențiilor efectuate și le prezintă șefului.

Merchandiser

Merchandising-ul (Mercantizare) cuprinde suma metodelor, practicilor și operațiunilor întreprinse în scopul promovării și susținerii activității comerciale la punctul de vânzare, în scopul optimizării vânzărilor. Termenul „merchandising” este compus din substantivul „merchandise” care semnifică, într-un sens larg, marfa, și radicalul „ing” care exprimă acțiunea voluntară a comerciantului de organizare a activității sale, în scopul rentabilizării magazinului.

Modelier încălțăminte

Specialist care creează modelul și tipul încălțămintei pentru clienți. De obicei ei lucrează în echipe mici în cadrul atelierelor, sau sunt angajați în cadrul companiilor mari de producere a încălțămintelor.

Montator

Specialist angajat în cadrul unei companii care se ocupă de montarea diferitor piese componente ale unor obiecte sau aparate fabricate.

Office Manager

Specialist responsabil de organizarea muncii unui birou. Office Manager se ocupă cu coordonarea operațiunilor de birou și de furnizarea sprijinului administrativ.

Ofițer antifraudă

Persoană care monitorizează în cadrul unei companii orice activitate, tranzacție și date suspecte ale unei posibile fraude, utilizând tehnici analitice adecvate.

Operator

Persoană care gestionează cu ușurință și monitorizează funcționarea unei mașini de lucru sau a unui aparat care efectuează diverse operații cu acestea.

Operator Call-Center

Persoană care recepționează apeluri de intrare și efectuează apeluri de ieșire pentru a ajuta clienții cu solicitările lor, sau pentru a le oferi anumite produse sau servicii care vizează compania/instituția unde aceștia telefonează.

Operator facturare

Persoană care se ocupă cu emiterea computerizata a facturilor și a avizelor de expediere mărfuri, precum urmărește și încasarea acestora. De asemenea, operatorul de facturare desfășoară operațiuni de introducere de date în programul de facturare.

Operator ghișeu

Angajat care efectuează operațiuni operațiuni numerare, de încasare sau plăți. De asemenea, ei promovează și vând clienților produsele și serviciile bancare.

Operator telefonic

Persoană care prin intermediul apelurilor telefonice vând produse clienților sau promovează ofertele și campaniile promoționale din cadrul companiei.

Paznic

Muncitor angajat pentru a proteja și securiza o anumită instituție publică/privată sau chiar case ale persoanelor fizice.

Pietrar Zidar

Muncitor care prelucrează și cioplește piatra care urmează a fi utilizată pentru construcții.

Profesor

Persoană ce activează în cadrul sistemului de învățământ și care predă și educă copii în clasele gimnaziale sau liceale.

Profesor de limbi străine

Persoană calificată în domeniul educației și care predă copiilor lecțiile în limbi străine, respectând normele și regulile gramaticale ale limbii respective.

Psiholog

Specialiști care caută să înțeleagă și să explice gândurile, emoțiile, sentimentele și comportamentul uman. Ei folosesc tehnici precum observarea, evaluarea și experimentarea pentru a dezvolta teorii despre convingerile și sentimentele care influențează oamenii.

infirmieră

Persoană care se ocupă de îngrijirea bolnavilor într-o instituție medicală sau în afara acesteia. 

Recepționist

Muncitor responsabil pentru întâmpinarea vizitatorilor și pentru furnizarea de asistență clienților. Activitatea lor ține de răspunderea la apeluri conform nevoilor vizitatorilor și de oferirea un mediu general primitor.

Reglor Utilaje

Persoană care execută operațiuni de reglare și de întreținere conform instrucțiunilor de exploatare a mașinilor industriale a sectorului în care activează.

Reporter

Persoane care livrează rapid actualitatea din cadrul unei societăți. Reporterii activează în cadrul instituțiilor media și povestesc/dau știri de ultimă oră.

Reprezentant Medical

Reprezentat al unei instituții medicale care promovează imaginea şi produsele companiei către medici și alți specialiști din domeniu.

Responsabil Afaceri Corporative

Persoană responsabilă pentru sprijinirea înscrierilor și serviciului clienți, a relațiilor guvernamentale și ale celor cu mass-media. De asemenea un Responsabil Afaceri Corporative gestionează problemele și crizele apărute în cadrul companiei, precum produce publicații și alte materiale de marketing și comunicare.

Secretar / ă

Persoană care se ocupă de corespondență și gestionează munca de rutină/detaliată a superiorului său. De asemenea, 

secretarul/secretara promovează reputația companiei oferind o primire prietenoasă și profesională persoanelor care s-au alăturat companiei.

SEO

Specialistul SEO lucrează pentru îmbunătățirea rezultatelor în motoarele de căutare. Acesta contribuie la implementarea și dezvoltarea anumitor strategiilor de dezvoltare pentru obținerea rezultatelor în SEO

Șlefuitor

Muncitor care se ocupă cu lucrările de șlefuire ale obiectelor sau diferitor suprafețe.

Social Media Manager

Specialiști responsabili de responsabili de reprezentarea unei companii/persoane pe rețelele sociale. Ei creează conținut, răspund la comentarii și fac diferite campanii de promovare.

Șofer

Muncitor calificat care conduce un automobil, autobuz sau altă unitate de transport.

Șofer cat. D, E, C.

Șoferi calificați care pot conduce următoarele unități de transport: autobuz, tir sau camion.

Șofer Internațional

Șofer care de regulă conduce autocare sau tiruri către diferite țări ale lumii.

Spălător auto

Muncitor care lucrează în cadrul unei spălătorii auto și se ocupă cu curățirea internă și externă a unui automobil.

Spălător Vase

Persoană care lucrează în cadrul sectorului HoReCa și se ocupă de spălarea și curățarea vaselor.

Specialist Asigurări

Un specialist care analizează nevoile clientului pentru asigurarea unui anumit obiect și oferă cea mai profitabilă și potrivită opțiune. Întocmește toată documentația de asigurare.

Specialist credite

Persoană care efectuează analize ale istoriei de credite ale clienților pentru a stabili dacă i se pot oferi împrumuturi. De asemenea, specialiștii de credite ajută la recuperarea cotizațiilor neachitate.

Stivuitor

Persoană care asigură încărcarea, transportul, descarcarea materialelor și manipularea mecanizată a paleților de pe stivuitor.

Stomatolog

Medic specializat care se ocupă cu tratarea, diagnosticarea și prevenirea afecțiunilor cavității bucale.

Strungar

Specialist care lucrează în domeniul industrial și se ocupă cu prelucrarea pieselor la strung.

Sudor

Muncitor care activează în domeniul construcțiilor sau industrial și care sudează obiecte din fier sau din metal.

Supervizor

Persoană care supraveghează performanța zilnică a angajaților. Iar în funcție de companie, un supervizor poate gestiona o echipă sau un întreg departament.

Tâmplar

Specialist care efectuează mobilă, obiecte sau oricare alte obiecte din lemn.

Tapițer

Meseriaș specialist în tapisarea mobilelor.

Taxist

Șofer calificat care transportă pasagerii contra unui tarif de plată către destinațiile marcate în aplicațiile de taxi.

Technical Support / Helpdesk Engineer

Specialiști care oferă servicii de depanare și asistență tehnică unei game largi de clienți din cadrul mai multor segmente de muncă, inclusiv telecomunicații, asistență medicală sau servicii financiare.

Tehnolog

Muncitori care lucrează împreună cu inginerii la realizarea proiectelor prin aplicarea principiilor de bază ale ingineriei. Tehnologii sunt angajați în cadrul industriilor de producție, construcție, întreținere, management etc.

Tencuitor

Persoană angajată în sectorul de muncă al construcțiilor și care se ocupă de tencuirea pereților.

Tractorist

Persoană care lucrează de obicei în domeniul agricol și care poate conduce un tractor.

Traducător

Specialist care cunoaște la perfecție o limbă internațională și care poate traduce texte, speech-uri sau fraze din acea limbă.

User Experience Designer

Specialist care se concentrează pe toate aspectele dezvoltării unui produs, inclusiv pe design, utilizare, funcționalitate și chiar branding și marketing. Munca însumează procesul end-to-end a interacțiunii unui utilizator cu un produs și mai include identificarea de noi oportunități pentru companie.

Vânzător Consultant

Persoane care lucrează în cadrul unor companii comerciale și care găsesc potențiali clienți pentru produsele companiei lor. Consultanții de vânzări explică caracteristicile diverselor produse și beneficiile utilizării acestora. În unele cazuri, aceștia oferă, de asemenea, instruire cu privire la modul de utilizare a produsului.

Veterinar

Medicii veterinari au grijă de sănătatea animalelor. Ei diagnostichează, tratează și cercetează afecțiuni animalelor de companie și nu doar.

Visual Designer

Persoană care proiectează pentru o gamă largă de platforme, care pot include site-uri, jocuri, filme sau aplicații. Altfel spus, ei creează conceptele, lucrările și machetele pentru proiecte digitale în baza brief-urilor creative și a întâlnirilor cu clienții.

Vizajist

Persoană care machiază și care poate activa în cadrul saloanelor de frumusețe, televiziune, teatre sau pe cont propriu.

Vlogger

Formator de opinie, care creează diverse videoclipuri cu el, povestind despre aspectele, evenimentele sau lucrurile interesante din viața sa. Activitatea vloggerilor se desfășoară în mare parte pe YouTube și fiecare creator de conținut își alege o nișă pe care o urmează pentru a livra conținut urmăritorilor săi.

Vopsitor

Muncitor care se ocupă cu vopsirea prin acoperirea suprafețelor cu diverse lacuri/vopsele ale pereților interiori/exteriori sau ale altor suprafețe dintr-o încăpere.

Web designer

Profesionist care creează și codifica pagini web, folosind atât abilități tehnice, cât și non-tehnice, pentru a produce vizualul site-uri web care la cerințele clienților. De asemenea, ei lucrează nu doar asupra aspectului site-ului web, ci și modul în care funcționează.

Zugrav

Muncitor specializat în domeniul lucrărilor de zugrăveală sau vopsire.

 

Ei bine, acum că ai o viziune mai clară despre ce presupune fiecare profesie, noi te încurajăm să nu mai stai pe gânduri, analizează ofertele și aplică la jobul care ți se potrivește cel mai mult! 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?