Tot ce trebuie să știi dacă vrei să-ți găsești un loc de muncă în străinătate

17-06-2020 Legea și Piața Muncii 1598
...

Spania, Italia, Franța, Germania, Anglia, sunt țări extraordinare, cu peisaje amețitoare, cu istorie impresionantă și cu culturi fascinante, în care prea curând n-ai să mergi.

Să vorbim azi despre plecarea peste hotare e ca și cum am vorbi despre cârnăciori pe timp de dietă, însă! Însă. Toată daravera sanitară va pleca la un moment dat, iar tu vei avea de luat decizii.

Dacă ai un nestăvilit și dureros apetit migraționist deci, vei avea două variante:
1. Pleci la muncă legală;
2. Pleci la muncă ilegală.

Dacă vrei să fii o posibilă victimă a traficului de persoane, dacă îți surâde să fii deportat, dacă mereu ai visat să n-ai asigurare medicală și niciun fel de garanție în caz de accident sau boală, dacă fumegi de dorința de a fi plătit mai puțin decât ți s-a spus sau chiar deloc, atunci noi înțelegem, nu te judecăm – cu gusturile nu te pui –, ne dăm la o parte și poți pleca și la muncă ilegală în străinătate, poftim.

Dacă alegi să previi treburile de mai sus și să pleci la prestat muncă legală, atunci mai sunt câteva lucruri pe care ar fi bine să le știi.

 

Există trei maniere de plecare la muncă legală peste hotare. Altele, în afara ăstora trei, sunt dubioase și riscante.

 

1. Găsești singur angajatorul și negociezi cu el tot ce e de negociat.
El îți trimite contractul individual de muncă prin poștă sau online, îl semnați, vă înțelegeți și oficializați înțelegerea.
2. Soliciți serviciile unei agenții licențiate de intermediere.
E ca și cum ai apela la o agenție de turism în cazul unei vacanțe. Dacă mai sus, la primul punct, era ca și cum ți-ai căuta singur hotelul, aici agenția se ocupă de toate, inclusiv de oferirea contractului individual de muncă.
Dacă alegi varianta asta, asigură-te că cei la care apelezi activează și există, în general, în mod oficial și legal.

Ai tot dreptul să ceri să vezi:

  • Originalul Certificatului de Înregistrare a firmei la Camera Înregistrării de Stat de pe lângă Ministerul Justiției;
  • Originalul Statutului firmei, unde la compartimentul domenii de activitate, figurează și organizarea angajării cetățenilor la muncă peste hotare;
  • Originalul Licenței eliberate de Camera de Licențiere (licența trebuie să fie cu termen valabil);
  • Originalul Contractului încheiat între firma intermediară și angajatorul din țara unde vei lucra (contractul trebuie să fie cu termen valabil).

3. O faci în virtutea acordurilor bilaterale interguvernamentale dintre Republica Moldova și alte state.
Așadar, ceea ce făcea agenția sau ceea ce făceai tu însuți mai devreme, face Guvernul, iar pentru a utiliza o astfel de opțiune, mergi la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă repartizată teritoriului pe care-l populezi.

Cam asta e.

Dar cine știe, dacă dă în tine vreun elan patriotic, poate că stai acasă, poate că apuci să fii tu schimbarea, poate că reușim să facem din acest pământ minunat, din acest meleag binecuvântat un... mmm... ok, ok, drum bun.

Nu uita însă, că orice decizie iei, cu orice grad de risc ar presupune, o iei asumat.

Dacă ai vreo neclaritate sau vreo întrebare, poți suna la Linia Fierbinte pentru Migrație Sigură și Anti-trafic, la numărul 0 800 77777, deschisă zilnic între orele 8.00 și 20.00, sau la Direcția Migrația Forței de Muncă – 022 287 523.

 

Oferte de lucru în străinătate

 

Ce fel de contracte de muncă există?

Există anumite acțiuni de verificare și precauție în ceea ce privește contractele de muncă peste hotare, care dacă sunt urmate corect, ar reduce la maxim riscurile unei migrații ilegale sau a exploatării prin muncă.

Este important să nu confunzi Contractul de mediere al agențiilor de plasare în câmpul muncii cu un Contract Individual de Muncă. Multe agenții de intermediere recurg la asemenea metodă de manipulare a persoanei care se află în căutarea unui loc de muncă peste hotare.

# Contractul de mediere

Acesta se semnează între potențialul angajat peste hotare și agenția de intermediere și se referă doar la serviciile prestate de agenția de recrutare în vederea găsirii unui loc de muncă peste hotare. Atenție: acest contract nu îți asigură automat un loc de muncă! Contractul de mediere nu reglementează obligații sau detalii referitoare la viitorul job, ci doar modul de desfășurare al activității de căutare și plasare a unui candidat pentru un anumit job.

Este extrem de important ca fiecare persoană aflată în căutarea unui loc de muncă în afara țării să înțeleagă importanța Contractului individual de muncă.

# Contractul individual de muncă

Contractul individual de muncă se întocmește între firma angajatoare de pe hotare, care a selectat și admis un candidat și persoana selectată. Acest contract descrie locul de muncă, condițiile de plată, de cazare, transport, dacă este inclusă sau nu asigurarea de sănătate, perioada de desfășurare a contractului.

Contractul de muncă trebuie semnat pe teritoriul Republicii Moldova înainte de plecare. Nimeni nu vă asigură semnarea unui Contract de muncă atunci când se ajunge în țara de destinație. Iată de ce angajatorul este obligat să expedieze/înmâneze un Contract individual de muncă în original, înainte de a ieși din țară.

În orice situație, înainte de a accepta o ofertă de muncă peste hotare, informați-vă. Solicitați consilierea specialiștilor de la Linia Fierbinte pentru Migrație Sigură și Anti-trafic 0 800 77777, disponibilă zilnic între orele 8.00 și 20.00.

 

Locuri de muncă în străinătate