serviciialternative.gov.md - prima platformă dedicată serviciilor alternative de îngrijire a copilului
03-06-2024 2070
Timp de citire: 2 min.

serviciialternative.gov.md - prima platformă dedicată serviciilor alternative de îngrijire a copilului

Cauți servicii de îngrijire pentru copilul tău sau vrei să prestezi acest gen de servicii? Află cum o poți face cu acte în regulă, și în același timp, contribuind la echilibrul dintre dezvoltarea armonioasă a copiilor și viața profesională a părinților. În Republica Moldova a fost lansat un nou portal dedicat serviciilor alternative de îngrijire a copilului. Inițiativa aparține Ministerului Muncii și Protecției Sociale, fiind sprijinită de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare.

Serviciialternative.gov.md este o platformă online completă și accesibilă, unde pot fi găsite toate informațiile și actualizările legate de serviciile alternative de îngrijire a copilului. Aceasta oferă detalii despre:

  • legislația în vigoare; 
  • ghiduri pentru implementarea serviciilor; 
  • resurse pentru părinți și angajatori.

...

Alexei Buzu

Ministrul Muncii și Protecției Sociale

„Lansarea acestei platforme reprezintă un pas important în angajamentul nostru de a oferi copiilor din Republica Moldova îngrijirea și susținerea de care au nevoie pentru a se dezvolta armonios. Sunt convins că diversificarea serviciilor de îngrijire va aduce beneficii semnificative nu doar copiilor, ci și familiilor, în special pentru părinții care vor să lucreze și să combine armonios viața profesională cu cea personală. Aceste servicii alternative îi vor încuraja să rămână aici, acasă, și să creștem împreună o Moldovă europeană, în care fiecare copil are o familie”, a declarat Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu.

În anul 2022, Republica Moldova a făcut un pas semnificativ spre diversificarea și îmbunătățirea serviciilor de îngrijire a copilului prin adoptarea Legii Nr. 367/2022. Această lege a introdus, pentru prima dată, în cadrul legislativ trei tipuri de servicii alternative de îngrijire destinate copiilor sub 3 ani:

  • servicii alternative de îngrijire a copiilor organizate de angajator la locul de muncă;
  • servicii alternative de îngrijire individualizată a copiilor;
  • servicii alternative de îngrijire a copiilor de tip familial.

Aceste servicii au fost create pentru a completa și diversifica spectrul de servicii existente, aducând o perspectivă proaspătă și modernă în îngrijirea timpurie a copilului. Ministerul Muncii și Protecției Sociale, recunoscând importanța și necesitatea extinderii serviciilor de îngrijire a copilului, a aprobat Programul Național de extindere a serviciilor de îngrijire, incluzând serviciile alternative ca domeniu esențial de intervenție.

Portalul informațional a fost realizat cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, partener strategic în promovarea dezvoltării durabile și incluzive în țara noastră.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?