Spații de Coworking în Chișinău
24-07-2023 4019
Timp de citire: 3 min.

Spații de Coworking în Chișinău

În ultimele două decenii, s-a definit o tendință ascendentă în crearea spațiilor de lucru deschise, multifuncționale și orientate către stimularea generării de idei în echipă. Conceptul de coworking a revoluționat lumea freelancerilor, startup-urilor și altor oameni creativi începând cu anii 2000. Oamenii se adunau în același loc și lucrau alături de specialiști din diverse domenii, în afara mediului tradițional de birou.

Termenul de coworking își are rădăcinile în primul „hackerspace” deschis la Berlin în 1995, care a adunat rapid oameni de știință și ingineri din domeniul tehnologic. În Moldova, termenul de coworking a ajuns ceva mai târziu - în 2015 s-a deschis primul spațiu de coworking. 

Spațiul a fost conceput pentru organizarea de evenimente în domeniul IT și a oferit specialiștilor din industrie oportunitatea de a lucra împreună. De atunci, mai multe coworking spaces au fost inaugurate. Vezi în continuare câteva dintre ele:

iHUB Chișinău 

...

iHUB este spațiul care adună împreună fondatori de startup-uri, angajați din industria creativă sau multimedia. Facilitățile oferite sunt:  acces la evenimente, posibilitatea de a intra în contact cu investitori, asistență profesională pentru startup-uri și specialiști în domeniul IT, precum și prețuri accesibile pentru spațiile de lucru. Spațiile de coworking sunt de două tipuri: iHUB și iHUB green. Adresa iHUB Chișinău este pe strada 31 August 1989, 78.

Tekwill Hub

...

Centrul de coworking Tekwill este bazat pe principul de împărtășire a ideilor, energiei și inspirației. Aici, fondatorii de startup-uri, freelancerii, cât și vizitatorii spațiului vor găsi o infrastructură comodă și birouri bine amenajate pentru lucru.  

Facilitățile oferite de abonament sunt: wifi rapid, scanner, servicii de imprimare (până la 45 pagini/lună), acces gratuit la evenimente (45 de participări pe lună), ceai/cafea/apă, acces gratuit la sălile de ședințe (15 ore/lună), acces gratuit în zona sportivă (cursuri de gimnastică/yoga/squash), stație de încărcare electrică și parcare gratuită. Prețul abonamentelor variază de numărul de pagini imprimate, amplasarea biroului și de numărul orelor în care folosești sala de ședințe. Birourile Tekwill se află pe strada Studenților, 9/11. Vezi aici prețul abonamentelor pentru o lună, cât și costul unei zile de muncă în spațiul de coworking.

Dacă sectorul Râșcani este prea departe de tine, Tekwill are oportunități de coworking spaces și în centrul Chișinăului, numit FinTech Hub. Facilitățile oferite sunt aceleași, însă diferă costul abonamentelor. Aici poți vedea toate opțiunile și să o alegi pe cea potrivită pentru tine.  

404 Moldova

...

404 Moldova este un spațiu de coworking multifuncțional, ideal pentru a te concentra asupra proiectelor tale. Dacă ești în căutare de birouri spațioase și luminoase, localizate în sectorul Botanica, pe strada Dacia 23, et.3, descoperă facilitățile oferite de 404 Moldova. Pachetele disponibile includ o mulțime de beneficii și sunt disponibile pentru un singur angajat sau pentru echipă, cu achitare lunară, cât și pentru o zi. 

Community Business Center 

...

O altă opțiune de coworking space în sectorul Botanica este Community Business Center, amplasat pe bulevardul Gagarin, 10. Spațiul numără aceleași beneficii ca și cele prezentate anterior, însă mai oferă și acces non-stop și un serviciu de promovare a produselor dezvoltate de rezidenții coworking-ului. Poți închiria spațiul pentru o zi, pentru o săptămână sau două, precum și pentru o lună.

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Artcor

...

Artcor este un spațiu versatil și adaptabil pentru diverse nevoi creative. Aici sunt  spații deschise pentru evenimente de dimensiuni medii și mari, precum și spații de coworking pentru freelanceri și birouri pentru startup-uri de 2-6 persoane. Locația este extrem de favorabilă - Artcor se află pe strada 31 August 1989, 137, însă sunt oferite mai puține beneficii, la costuri mai mari. Vezi aici lista de prețuri.

Dacă ai mai multe recomandări sau informații despre spațiile de coworking din Chișinău, te rugăm să le împărtășești cu noi. Scrie-ne pe adresa de email este@delucru.md și noi le vom adăuga în articol.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?