Sectorul IT, în topul celor mai bine plătite domenii din Moldova
02-02-2023 3896
Timp de citire: 1 min.

Sectorul IT, în topul celor mai bine plătite domenii din Moldova

Domeniul IT și telecomunicații rămâne în topul celor mai bine plătite joburi din Moldova, dar și de pe glob - o spun datele statistice pe anul 2022. Juristul Veaceslav Ioniță scrie pe blogul ionita.md că anul trecut salariile din tech au depășit 2000 de dolari/lună. În cifre, asta ar însemna că, timp de 10 ani, veniturile celor din domeniu s-au triplat și continuă să crească.

Evident, a crescut și decalajul salarial dintre alte domenii și sectorul IT. Salariul minim în Moldova a fost stabilit la cuantumul de 4.000 de lei în acest an, iar majoritatea populației e remunerată cu salarii care nu diferă cu mult de acesta. Nu e de mirare că mulți specialiști se reorientează profesional și optează pentru una din specialitățile bine plătite din IT.  

Domeniul IT continuă să fie unul ascendent în Moldova, cu peste 5.000 de angajați și zeci de companii care activează aici în prezent. În 2022 sectorul IT și comunicațiilor a avut o pondere de 7,6% din PIB-ul țării, cu o valoare de peste 20 de miliarde de lei. Dezvoltarea galopantă a acestui domeniu are loc inclusiv grație regimului fiscal preferențial, instituit de autorități, pentru Moldova IT Park.

Vezi toate joburile în IT aici

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?