Profesiile viitorului la doar un click distanță. Aplică pentru internship și joburi în IT la companiile de top din Slovacia
12-04-2023 2916
Timp de citire: 3 min.

Profesiile viitorului la doar un click distanță. Aplică pentru internship și joburi în IT la companiile de top din Slovacia

Ai observat și tu cât de mult a evoluat industria IT din Moldova în ultimii ani? Acest lucru se datorează în mare parte dezvoltării tehnologiilor emergente în IT. Pe de o parte, tehnologiile emergente reprezintă un set de inovații care au potențialul de a schimba radical modul în care lucrăm și trăim. Pe de altă parte, acestea oferă tinerilor profesioniști oportunități mult mai valoroase pentru a-și construi o carieră de succes în domeniul IT.  

Tehnologiile emergente se regăsesc și în diverse topuri ce țin de profesiile viitorului. Un studiu de caz realizat de Universitatea Victoria din Australia, clasată în primele 3% cele mai bune universități din lume, arată că în următorii ani vor fi în continuare la mare căutare specialiștii din domeniile App & Software development, Data Analysis, Cyber Security. Alte cercetări și clasamente pe acest subiect completează lista cu specialiști în blockchain, realitatea virtuală și augmentată, inteligența artificială (AI), e-commerce, product design, digital & content marketing. 

Ținând pasul cu lumea în continuă mișcare, programul de mobilitate a locurilor de muncă și de promovare profesională „Digi Talents”, un parteneriat între Moldova și Slovacia pentru orientarea în carieră și încurajarea schimbului de experiență între cele două țări, oferă tinerilor din Moldova șansa să crească profesional în cadrul companiilor de top din Slovacia, cum ar fi IBM, Orange SK, Slido.

Proiectul își propune să ajute tinerii profesioniști din Moldova să se adapteze la noile tehnologii emergente și să găsească oportunități de muncă și stagii în domeniul IT. Proiectul oferă o serie de programe de formare și dezvoltare profesională, precum și acces la resurse și instrumente care să ajute tinerii să își construiască o carieră de succes în IT.

 Oportunitățile de muncă și stagiu în cadrul proiectului Digi Talents sunt extrem de variate și sunt disponibile pentru tinerii profesioniști cu diverse niveluri de experiență și pregătire. 

De exemplu, programul de internship Digi Talents oferă moldovenilor oportunitatea de a obține experiență practică într-un mediu de lucru real, sub îndrumarea unor experți din industria IT. Internship-urile sunt disponibile inclusiv pentru studenți și absolvenți recenți, precum și pentru tineri profesioniști cu experiență în domeniul IT. Timp de trei luni, stagiarii primesc o bursă de până la 800 euro pentru acoperirea costurilor de trai, dar și alte beneficii precum asigurare medicală și socială, cursuri de formare și, cel mai important, mentorat din partea experților din cele trei companii slovace parte a proiectului.  

Joburi full time sunt disponibile pentru perioade de un an, în mare parte pentru funcții cum ar fi:

  • Software developers
  • Front-end developers (JavaScript)
  • Java developers
  • Software Engineer (C++ or C#/.Net)

Pe de altă parte, a avea un job la IBM, Orange SK sau Slido înseamnă un salariu brut de la 1300 la 3500 euro, oportunitatea de a învăța de la cei mai buni specialiști în domeniul IT, cursuri de specializare în domeniul TIC, cursuri de limba engleză și slovacă, dar și alte beneficii oferite de programul Digi Talents:

  • acoperirea costurilor de transport (bilet de avion dus-întors);
  • bani de buzunar (pentru costurile de trai) în primele două luni;
  • asigurare medicală și socială;
  • suport gratuit din partea echipei programului pentru procesul de angajare și relocare;
  • asistență gratuită pentru obținerea unui permis de ședere temporară pentru angajare în Slovacia;
  • asistență pentru acomodare (cazare, transport local, orientare în oraș, cultură etc.)
  • asigurare de răspundere civilă pentru posibile daune survenite în timpul angajării;
  • condiții și mediu de lucru excelente.

 În plus, la reîntoarcerea în Moldova, tinerii se vor bucura de formare profesională suplimentară în domeniul TIC și de sprijin pentru reintegrarea pe piața muncii din Moldova. Cinci candidați selectați vor beneficia, de asemenea, de mentorat și sprijin financiar în valoare de 4000 de euro pentru a dezvolta propriile ideile de start-up in cadrul programului „EU4Moldova: Startup City Cahul”.

Aplică simplu și rapid, lărgește-ți orizontul profesional, învață de la cei mai buni din domeniu și fii tu cel care poate mentora în viitor tinerii ambițioși, dornici să se aventureze în domeniul IT. Vezi cum ar putea arăta viitorul tău birou și află mai multe despre beneficiile programului „Digi Talents” din articolul nostru precedent.

Acest articol a fost realizat cu asistența financiară a Uniunii Europene, contractată de ICMPD prin Facilitarea Parteneriatelor pentru Migrație. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a Agenției pentru Dezvoltare și Mobilitate (EMA), a Coaliției Digitale și a Asociației Moldovei a Companiilor TIC (ATIC) și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene și a ICMPD.

 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?