Pentru cine crede că IT-ul este greu accesibil, Stefanini este angajatorul care demonstrează contrariul
15-06-2022 3068
Timp de citire: 5 min.

Pentru cine crede că IT-ul este greu accesibil, Stefanini este angajatorul care demonstrează contrariul

IT-ul este un domeniu înfloritor în Moldova, aflat în plină expansiune, și cu toate acestea, mulți profesioniști consideră că este un domeniu în care reușești să ajungi cu dificultate. Există posibilitatea ca persoanele fără experiență să construiască o carieră de succes în acest domeniu?

Am discutat cu Ludmila Pahomi, Service Desk Manager în Stefanini Moldova care ne povestește cum a reușit să devină manager în IT fără a avea experiență anterioară în domeniu,  dar și cum pot alții construi o carieră în acestă arie atât de expansivă. De asemenea, povestește cum Stefanini Moldova susține creșterea angajaților odată ajunși în echipă.

 

...

Ludmila este Service Desk Manager în Stefanini Moldova de mai puțin de un an, iar recent a primit premiul Employee of the Year în Digital Workplace, echipa în care activează.  Cum a reușit să obțină această distincție atât de repede?

Ludmila: ”Formula este simplă. Îmi fac munca cu multă pasiune și nu o tratez ca pe un job ci mai degrabă ca pe o oportunitate de dezvoltare - mereu îmi pun întrebarea ce learning pot lua eu de aici?.”

 

Primul pas în IT

Ludmila: ”A fost Stefanini de fapt cei care m-au contactat pentru o oportunitate, și nu invers. Neavând o experiență anterioară în IT, nu m-aș fi gândit să aplic vreodată pe postul actual. La acel moment îmi doream să ies din zona mea de confort, iar provocarea prezentată de a conduce o echipă cu mulți angajați și planuri de expansiune a fost o ofertă de nerefuzat.”

Odată ce a ajuns ”în spatele cortinei”, și-a dat seama că IT-ul nu este atât de greu accesibil precum credea inițial.

Ludmila: ”Sincer, am fost surprinsă să constat că IT-ul e mai mult decît programare,  de fapt e un domeniu exterm de captivant,  iar mie personal îmi place mult să îl descopăr. Cred cu tărie că merită tot efortul din spate, și aici mă refer la timpul, resursele și energia investite în exploararea acestuia.

Pentru divizia Digital Workplace în care oferim suport tehnic pentru angajații clienților noștri, există un întreg departament care are scopul de a crește calitatea serviciilor oferite: ”Este o întreagă mașinărie în spate, cu ajutorul unei echipe de specialiști în zona de Training, Quality, Knowledge și Incident management, reușim să creștem continuu calitatea serviciului pe care îl oferim.

Însă calitatea serviciului ține de fapt de fiecare om în parte, iar cheia succesului consider că este echipa formată din oameni talentați, dornici să muncească cu mult spor și pasiune pentru a oferi cel mai bun serviciu de suport clienților noștri. Sunt mândră să spun că sunt managerul unei echipe atît de minunate, și mă bucur enorm că am găsit aici oameni care m-au inspirat și continuă să o facă.

 

Cine este potrivit pentru domeniul IT?

Ludmila: ”Tinerii care își doresc continuu să se dezvolte. Dacă oamenii sunt curioși și își doresc să învețe, au toate șansele să crească în mai multe direcții.  De pe un rol de Support Engineer, care este poarta de intrare în echipa Digital Workplace a Stefanini Moldova, colegii pot ajunge pe roluri deschise în interiorul companiei precum: Quality Specialist, Trainer, Team Leader, L2 Technical Support, Office 365, Monitoring Analyst, Modern Enpoint Management SE și multe altele.

Ingredientele secrete care fac diferența sunt: dorința de dezvoltare in IT, bune competențe de comunicare și cunoștințe de limba engleză, precum și o dorință naturală de a ajuta oamenii. De aici încolo, Stefanini pune la dispoziție un întreg program de învățare și dezvoltare, care conține: un catalog complet de training-uri de soft skills, programul Stefanini Technical Academy, Programe de Mentorat interne, dar și un traseu de avansare în carieră cu pași bine stabiliți. ” Astfel spus, oportunitățile de dezvoltare în IT sunt diverse, chiar și dacă nu știi programare, important e să îți dorești și să iei acțiuni în direcția respectivă.

Care este abordarea Stefanini pentru susținerea dezvoltării angajaților?

Ludmila:Ce m-a determinat să rămân în Stefanini deși a fost un domeniu nou,  a fost cultura companiei care este orientată spre dezvoltarea oamenilor, dar și pentru că am ocazia să contribui la rândul meu la dezvoltarea angajaților. La fel, apreciez mult că se pune un accent mare pe calitate și performanță, iar eu fiind o fire perfecționstă m-am regăsit mult în aceste valori.

Depunem eforturi pentru cultivarea unei echipe puternice, motivate, bine-închegate, astfel ca împreună să avem un scop comun. Stabilitatea și echilibru în echipă, precum și încrederea în oameni sunt cele care mă ghidează în crearea mediului de lucru în Stefanini. Cu încrederea și deschiderea oamenilor, mereu vom găsi soluții.

Mă bucur enorm că oamenii își doresc să promoveze, să se dezvolte și să devină mai mult! Iar noi avem grijă ca ei să își împlinească potențialul și visul în Stefanini. We can do it!”

...

 

De la o echipă de 65 de angajați la aproximativ 300, în mai puțin de 5 ani

Echipa Stefanini Moldova se bucură de o creștere continuă a echipelor, de la 65 de angajați în 2017 ajungând la aproximativ 300 la jumătatea anului 2022.

Ludmila: ”În divizia Digital Workplace, creșterea numărului de angajați a fost semnificativă în ultimul an. De la 40 de colegi care ofereau suport tehnic în anul 2021, echipa Digital workplace a ajuns în acest moment să depășească 100 de membri. Sediul Stefanini Moldova este situat central, în oficiul din Chișinău, strada Staful Țării nr. 29”

 

Care sunt planurile de viitor? Cum își propune Stefanini Moldova să susțină ritmul de creștere?

Ludmila: “Ne dorim să menținem ritmul de creștere în Moldova, tocmai prin dorința de învățare a a acestui domeniu de către profesioniștii din Chișinău. Clienții au încredere în noi – depunem eforturi ca serviciile pe care le oferim să depășească așteptările lor. Doar astfel, vom reuși să susținem creșterea echipelor noastre atât ca diversitate a serviciilor pe care le oferim, cât și a numărului membrilor din echipă. “

 

Despre Stefanini Moldova

Stefanini Group este o companie multinațională de origine braziliană, iar subsidiara Stefanini Moldova este specializată în livrarea de servicii de suport IT si dezvoltare software, activând în domeniul IT de peste 34 de ani, cu o prezență în peste 40 de țări.  Din centrul din Chișinău, oferim suport în domenii variate precum E-comerț, Sănătate, Telecomunicații și Automotive, pentru clienți de top din întreaga lume. Suntem suficient de mari pentru a avea un mediu internațional, dar ne bucurăm și de specificul local, având management local în Chișinău.”

Oportunitățile noastre se adresează profesioniștilor din toate etapele seniorității profesionale, pentru centrele noastre Digital Workplace și Application Development.

În prezent ne mărim echipa cu oportunități entry-level in IT: Support Engineer, Internship in Application development, junior Java developer, dar totodată, suntem în căutarea experților pe diverse tehnologii și limbaje de programare precum: Java, Kafka, PHP, Manual și Automation Tester, pentru a se alătura echipei.  

 

 

 

Vezi aici joburile de la Stefanini

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?