Delucru.md a provocat copiii, care au participat la „Orașul Profesiilor”, să-și facă publice visurile
10-06-2024 2064
Timp de citire: 5 min.

Delucru.md a provocat copiii, care au participat la „Orașul Profesiilor”, să-și facă publice visurile

„Când voi crește mare, vreau să fiu ….” - provocarea lansată de delucru.md la evenimentul de orientare în carieră a copiilor „Orașul Profesiilor”, organizat în premieră în țara noastră. Mesajul a fost inscripționat pe o „tablă magică”, care de fapt era un panou, iar zeci de copii au răspuns apelului, înșirându-și visurile și aspirațiile profesionale pe el. Totodată, micii participanți au avut șansa să completeze primul CV din viața lor, cu îndrumarea colegilor noștri. În total, echipa delucru.md a pus la dispoziția copiilor 300 de CV-uri colorate, care au fost completate cu mult entuziasm de cei mici. La „Orașul Profesiilor”, amenajat în parcul „La Izvor” din Chișinău, au fost disponibile 160 de profesii și meserii, pe care copiii au avut posibilitatea să le testeze.

Visuri mai înalte decât cerul

Copiii care au participat la evenimentul de orientare în carieră au fost îndemnați de echipa delucru.md să fie sinceri și să indice pe panoul instalat, profesia la care aspiră. Spre exemplu, Sofia vrea să devină doctoriță, Răzvan e decis să se facă fotbalist, Nicu se visează arhitect, iar Alina - designer. Alexandra optează pentru actorie, Roman a ales să fie programator, Emilia vrea să lucreze în calitate de polițistă, iar Timur e decis să se facă carabinier. 

Unii copii au avut visuri mai îndrăznețe. Iulian și Teo vor să se facă milionari. Nu-i rău, zicem noi, dar îi îndemnăm să nu uite că doar prin muncă omul e slăvit. Și prin pasiunea față de propriul job. Doar așa vine succesul. Alți micuți vor să devină businessmen în viața de adult. Printre ei este și Alex. Cei mai mulți însă au optat pentru profesiile legate de sport, medicină, educație, domeniul apărării și cel al securității publice. Au fost și dintre cei care deja se orientează către noile meserii, generate de schimbări tehnologice și instrumentele de inteligență artificială. 

...

Olivia Stratan

Specialistă în marketing la delucru.md

„Copiii au fost entuziasmați să scrie pe „tabla magică” (așa o numeam noi), visurile lor legate de activitatea profesională. Am întâlnit mulți copii pasionați de pictură, dans, actorie, iar alții doreau să devină polițiști, medici, profesori, fotbaliști, designeri. Au fost răspunsuri și mai puțin așteptate de noi: aviator, mecanic, milionar, youtuber, inginer robotic. La standul nostru au venit tare mulți copii, împreună cu rudele sau părinții, pentru a-și exprima dorința de a-şi scrie visul pe tabla noastră. A fost un moment extrem de frumos, care ne învață că trebuie să credem în visurile noastre, așa cum o fac copiii”, a menționat Olivia Stratan, specialistă în marketing la delucru.md.

Noi, echipa delucru.md, le dorim tuturor copiilor succes în îndeplinirea visurilor profesionale și îi îndemnăm să nu renunțe niciodată la ele.