De la 150 la 94. Numărul de angajați din Aparatul Președintelui a fost redus
13-03-2024 662
Timp de citire: 1 min.

De la 150 la 94. Numărul de angajați din Aparatul Președintelui a fost redus

Șefa statului, Maia Sandu, a restructurat Aparatul Președintelui Republicii Moldova. Numărul personalului limită a fost redus de la 150 la 94. Unele structuri au fost comasate, redenumite sau excluse. Decretul prezidențial a fost semnat pe 11 martie și a intrat în vigoare în aceeași zi.

Potrivit documentului, Direcția administrativă Condrița, în care activau 24 de persoane, Secția administrare a sistemelor și rețelelor inginerești, unde munceau 9 angajați  și Secția gospodărire și întreținere, cu 27 de angajați, au fost comasate cu Direcția finanțe și buget, unde lucrau 5 persoane. După modificările aprobate, a fost creată  Direcția financiară și administrare patrimoniu, iar din cele trei subdiviziuni care erau până acum, au rămas două: Direcția administrativă și Serviciul contabilitate și achiziții.

Totodată, serviciul e-administrare și securitate informațională și-a schimbat denumirea. Aceasta acum poartă denumirea de serviciul tehnologii și securitate informațională. Potrivit documentului, conducerea Aparatului președintelui, în termen de o lună, va aproba statul de personal, în conformitate cu decretul prezidențial. Așa arăta structura Aparatului Președintelui până la restructurare:

...sursa: presedinte.md

Domeniul de activitate al consilierilor din Cabinetul Președintelui se stabilește prin decretul șefului statului de numire în funcție. Ultima dată, Aparatul Președintelui a fost restructurat în toamna anului 2021, la inițiativa Maiei Sandu. Atunci, numărul de posturi a fost micșorat de la 163 la 150.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?