5 motive întemeiate să expediezi CV-ul încă o dată angajatorului
20-02-2023 2244
Timp de citire: 3 min.

5 motive întemeiate să expediezi CV-ul încă o dată angajatorului

De câte ori ai expediat CV-ul pentru o poziție deschisă și nu ți-a mai venit răspuns?  Și cât de motivat ai fost să mai trimiți CV-ul și scrisoarea de intenție pentru aceeași poziție sau la aceeași companie? Probabil, deloc. Ne dăm seama de ce: nu-i plăcut să-ți fie respinsă candidatura și să fii lăsat fără un răspuns. 

Unii oameni ochesc o companie sau un loc de muncă la care visează ani întregi să lucreze. Când își fac curaj să aplice, pot fi respinși și asta îi poate descuraja. Dar dacă simți că ți-a plăcut un job și că vrei să mai expediezi CV-ul o dată, te încurajăm s-o faci. Și avem minimum 5 motive temeinice pentru asta:

1. Jobul nu a fost urgent și e încă deschis.

Unele joburi pot fi deschise timp de săptămâni sau luni în șir. Companiile au poziții vacante care nu sunt urgente și departamentul HR așteaptă cât mai multe candidaturi, din care vor alege apoi pe cea potrivită. E posibil că, pur și simplu, ai trimis CV-ul la începutul procesului de recrutare și compania încă ține deschisă acea poziție. Poți expedia încă o dată CV-ul dacă observi că anunțul e încă valabil, iar termenul limită nu a expirat sau a fost prelungit. 

2. Persoana aleasă a plecat rapid.

O situație foarte cunoscută, prin care am trecut mulți dintre noi. Cineva a fost ales, dar nu s-a reținut prea mult la job. Codul Muncii prevede o perioadă de probă de până la 3 luni și, pentru unele joburi, până la 6 luni. Scopul perioadei de probă e să testeze integrarea în echipă și la muncă a candidatului. În practică, câteva săptămâni pot fi suficiente ca să-ți dai seama dacă te potrivești sau nu jobului, iar unii aleg să plece la scurt timp de la angajare. Astfel, poziția e din nou deschisă și angajatorul așteaptă alți candidați. 

3. Calificarea și abilitățile tale s-au schimbat.

Dacă în viața ta au avut loc schimbări ce țin de calificare și experiență, atunci ai toate motivele să aplici din nou. Când vorbim de schimbări ne referim la: absolvirea unei instituții de învățământ sau a unor cursuri de calificare; cultivarea noilor abilități; acumularea experienței de lucru relevante pentru acel loc de muncă. În linii mari, e binevenită orice schimbare care arată o creștere și te aduce mai aproape de cerințele și calificarea cerute de angajator. 

4. S-au ajustat cerințele jobului.

Uneori, poate fi invers: abilitățile tale au rămas aceleași, dar angajatorul a decis să mai reducă din cerințe. E normal ca în procesul de recrutare compania să înțeleagă că cerințele sunt prea mari pentru funcția respectivă sau să nu aibă destule candidaturi care să corespundă acestora. Așadar, dacă observi că există anumite modificări în anunț care te avantajează, aplică din nou. 

5. E posibil ca CV-ul să se fi pierdut.

Unele CV-uri expediate prin email ajung în spam, din păcate, și se pierd sau sunt vizualizate prea târziu. Pe lângă asta, recruiterii sunt și ei oameni și, când le vin prea multe aplicări, pot să omită unele din ele. Șansele ca CV-ul să se fi pierdut cresc atunci când trec prin mai multe „mâini” și căsuțe poștale, cum se întâmplă la companiile mari. 

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Ce să iei în considerare dacă aplici din nou

Înainte să te avânți în expedierea repetată a CV-ului tău, fii atent la următoarele aspecte: 

  • Greșeli gramaticale. CV-ul trebuie să fie impecabil din punct de vedere gramatical. Citește AICI cum să-ți faci un CV profesionist.
  • Să fie însoțit de un mesaj de introducere. CV-ul nu se expediază pur și simplu pe email fără nici o mențiune, ci trebuie însoțit de o scurtă introducere despre tine și dorința de a aplica la poziția deschisă. Da, chiar și atunci când expediezi repetat. 
  • Expediază DOAR pe emailul indicat în anunț și nu directorului, recruiterului, soției directorului, cumetrului, etc. dacă vezi că nu ai primit răspuns. Chiar dacă dorința de a fi angajare e mare, bunul-simț e prioritar. 

Iar concluzia finală ar fi următoarea: dacă ești încredințat că experiența și abilitățile tale se potrivesc jobului și ai fi o persoană valoroasă companiei, aplică din nou cu încredere!

Găsește un loc de muncă după categorii
Găsește un loc de muncă după profesii
Găsește un loc de muncă după companii
Găsește un loc de muncă după orașe
Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?