Va fi reorganizat Inspectoratul de Stat al Muncii: vezi modificările de bază
27-10-2022 1340
Timp de citire: 1 min.

Va fi reorganizat Inspectoratul de Stat al Muncii: vezi modificările de bază

La mijlocul acestei săptămâni Guvernul RM a anunțat restructurări la una din instituțiile principale din domeniul dreptului muncii: Inspectoratul de Stat al Muncii. Modificările, focusate spre optimizarea și mai buna funcționare a instituției. Acestea vor intra în vigoare din 1 noiembrie 2022.

Prin urmare, va fi redus numărul de unități din cadrul Inspectoratului - de la 104 la 84, dintre care 26 urmează să fie repartizate aparatului central, iar celelalte 58 de unități - inspecțiilor de muncă din teritoriu (regionale). 

Va suferi modificări și structura aparatului central al ISP, prin crearea unor noi subdiviziuni: 

  • o subdiviziunea cu activitate de consultanță pentru angajați și angajatori, care le va permite totodată inspectorilor de muncă să dedice timp mai mult activității de inspectare;
  • o direcție de suport metodologic pentru inspecții, orientată spre creșterea competenței inspectorilor în a depista și combate munca nedeclarată;
  • un serviciu de audit intern, cu misiunea de a verifica și garanta integritatea ISP. 

Unul din aspectele pozitive ale restructurării, spun guvernanții, este că realizarea acestor modificări nu cere fonduri din bugetul de stat, ci, din contră, ar putea economisi circa 2,5 milioane de lei în bani publici. Acești bani, la rândul lor, pot fi îndreptați spre creșterea salariilor pentru angajații din funcțiile executive ale inspectoratului, ceea ce ar duce, ulterior, la sporirea eficienței și calității muncii prestate de către aceștia.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?