TOP 15 filme motivaționale pentru dezvoltare personală
21-04-2020 32802

TOP 15 filme motivaționale pentru dezvoltare personală

Motivația este ca un foc. Dacă nu mai adaugi lemne sau combustibil, se stinge. Iar pentru că fără motivație lucrurile nu s-ar mișca din loc, delucru.md a selectat 15 filme dintre cele mai motivaționale și optimiste, care transmit un mesaj puternic și care reușesc să te energizeze astfel încât să te simți inspirat.

Sunt genul de filme care te lasă cu un sentiment plăcut și îți formează o altă perspectivă asupra vieții, nemaivorbin de faptul că multe dintre ele sunt inspirate din cazuri reale.

1. La vita e bella

Filmul zugrăvește puterea imaginației și a atitudinii pozitive pentru a rezista în cele mai grele condiții în timpul celui de-al doilea razboi mondial. „La vita e bella” a câștigat mai multe premii Oscar, pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru coloana sonoră și pentru cel mai bun film străin.

2. The Bucket List

Doi bărbați din două medii sociale total diferite ajung, din întâmplare, colegi de salon într-un spital. Unul dintre ei este un om de afaceri cu o avere impresionantă,  celălalt este un mecanic auto foarte inteligent.

Amândoi au cancer în faza terminală. Deși la început nu se suportă unul pe altul, reușesc să devină prieteni și încearcă să facă împreună 100 de lucruri înainte să moară.

3. Forrest Gump

Un film despre un om cu grad scăzut de inteligență care, în ciuda handicapului său, a realizat multe lucruri mărețe de-a lungul vieții sale. Acesta se luptă să-și depășească defectele.
„Forrest Gump” este povestea unui om care a dovedit că hotărârea, curajul și dragostea sunt mult mai importante decât inteligența.

4. A beautiful Mind

Este drama intensă a unui geniu adevărat, un matematician pe nume John Forbes Nash, care pune la punct o teorie economică și devine cunoscut în lumea matematicienilor. Dar ascensiunea sa rapidă în stratosfera intelectualității își schimbă dramatic cursul când geniul său nativ este sufocat de schizofrenie. Înfruntând niște încercări care pe alții i-ar fi pus la pământ, Nash revine la viață și în activitate datorită și cu ajutorul soției sale Alicia. După decade de luptă cu boala, el iese triumfător și primește premiul Nobel în 1994.

5. Schindler’s List

Cine salvează o viață, salvează omenirea întreagă.

Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat şi un profitor, dar care reuşeşte să salveze vieţile a mai bine de 1 100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoţionantă despre ororile războiului şi despre alterarea caracterelor umane în timp de război.

„Schindler’s List”unul dintre cele mai bune filme regizate de Spielberg, a luat 7 premii Oscar.

6. The Pianist

Bazat pe memoriile pianistului W. Szpillmann, „Pianistul” este povestea adevărată a unui strălucit pianist polonez, care, din cauza originii sale evreieşti, este forţat ca, pe timpul ocupaţiei naziste a Poloniei, să ducă o viaţă de fugar, pentru a scăpa de deportare.

Szpilmann reuşeşte să fugă din ghetoul din Varşovia şi îşi va petrece ani buni ascunzându-se printre ruinele oraşului. Salvarea îi vine de la un ofiţer german, care îl va ajuta să supravieţuiască.

7. 1492

Un film captivant, care te ține cu sufletul la gură. O distribuție de excepție, o foarte bună lecție de istorie, o coloană sonoră extraordinară, care a devenit o capodoperă a lui Vangelis.

Este povestea lui Cristofor Columb și a descoperirii unui nou continent, despre lupta pentru aur, despre nebunia lui Columb de a descoperi noi și noi teritorii. O scenă din film este memorabilă: Columb îi spune trezorierului care nu dorea să îi mai finanțeze călătoriile: „Vezi tu toate aceste lucruri mărețe din jur? Au fost făcute de oameni visători ca mine”.

8. Men of Honor

Carl Brashear este decis să devină primul scafandru de culoare din istoria marinei americane. Acțiunea are loc în 1931, iar timpurile sunt grele pentru el din cauza rasismului înrădăcinat în America. Leslie Sunday este cel care va decide care dintre aspiranții la postul de scafandru va fi ales, iar, din păcate pentru Carl, Leslie vrea să-l vadă pe acesta eșuând. Ceea ce nu știe Leslie este faptul ca Brashear este un tip extrem de ambițios.

Un film motivațional prin excelență, despre ambiție și despre luptă atunci când ești subestimat sau ți se pun bețe în roate.

9. The King’s Speech

Bazat pe o poveste adevărată, filmul descrie relaţia de prietenie care se leagă între cel care avea să devină regele George al VI-lea şi Lionel Longue, un logoped mai puţin obişnuit. Chinuit de dificultatea de a articula cuvintele, şi, prin urmare, şi de teama de a apărea în public, George se vede nevoit să facă faţă îndatoririlor regale după ce fratele său abdică în urma unui mariaj nedorit de casa regală. Cel care îl va ajuta să-şi articuleze gândurile în faţa naţiunii şi să conducă ţara prin cel de-al doilea Război Mondial este excentricul Lionel, un logoped care face apel la metode bizare, dar cu rezultate miraculoase.

10. 127 Hours

„127 DE ORE” este povestea adevărată a remarcabilei aventuri a alpinistului Aron Ralston (James Franco). Acesta trebuie să se salveze după ce un bolovan a căzut şi i-a zdrobit braţul şi îl blochează într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah.

Timp de 5 zile, Aron încearcă să supraviețuiască foamei, setei și durerii pentru a se elibera. În tot acest timp filmeaza pentru cei care îl vor descoperi gândurile care îi trec prin minte. Un film REMARCABIL care te va face să fii recunoscător pentru ceea ce ești și ai acum.

Povestea este inspirată dintr-un caz real.

11. October Sky

Un film motivațional, inspirat dintr-o poveste reală, October Sky ne amintește de lupta pe care o dăm pentru a ne atinge visurile.

Homer este copilul unui miner dintr-un orășel minier din SUA și toți știu că este destinat aceleiași meserii. Cu toate acestea, Homer dorește altceva în viață.

Homer vrea să construiască…o rachetă. Oare va reuși?

12. Without Limits

Filmul prezintă biografia atletului Steve Prefontaine, unul dintre cei mai cunoscuți atleți din America, care a reușit cu mult efort și toleranță să învingă handicapul fizic, care i-a doborât planurile, și să devină unul dintre cei mai buni sportivi din lume.

Deși s-a născut cu un handicap fizic sever, care l-ar fi putut împiedica să aibă o carieră sportivă, Steve a luptat mereu cu dorința de a se reface și de a se darui ocupației pe care o iubește cel mai mult, aceea de sportiv. Steve are un picior mai lung decât celălalt, însă optează pentru a intra în competiții și pentru a demonstra întregii lumi ceea ce poate.

13. Freedom Writers

Este admirabil să vezi cum forța unui singur om și dorința de a face bine poate salva sufletele inocente ale tinerilor rătăciți într-o lume sălbatică. Nu este o lecție numai pentru adolescenți, ci mai ales pentru cei care au puterea de a schimba ceva.

Un film care dovedește că pesimismul nu e o cale în viață. Poți să te schimbi și poți schimba și tu, la rândul tău, alte vieți, când ai ce arăta și știi ce faci și ce spui. Este un film despre adolescenți problematici și o profesoară care, cu răbdare, cu multă dărurire și îndrăzneală, îi face să descopere că viața e un dar care trebuie respectat.

14. Eat, Pray, Love

Viața este o călătorie, însă, uneori, este nevoie să-ți schimbi cursul pentru a atinge adevărata împlinire sufletească. Liz Gilbert (Julia Roberts) este o femeie modernă, pornită într-un periplu prin lumea largă, de-a lungul căruia speră să se regăsească și să se împace cu sine, în filmul „Mănâncă, Roagă-te, Iubește”. Inspirat dintr-o poveste adevărată, filmul dovedește că există mai multe feluri în care poți să rupi monotonia ducându-te să vezi lumea.

15. Peaceful warrior

Călătoria contează, nu scopul călătoriei. Filmul relatează povestea unui gimnast de performanță, care visează să câștige o medalie la Olimpiadă și care se accidentează cu câteva luni înainte de calificări. Femurul lui este rupt în 17 bucăți și doctorii îi spun că nu mai are nicio șansă să revină în sala de gimnastică.

Cu toate acestea, Dan nu se dă bătut și găsește puterea de a deveni un luptător împăcat cu sine însuși, cu ajutorul unui străin misterios, care îi devine mentor și antrenor.

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?