Profesioniștii din domeniul ingineriei de la SEBN MD
01-07-2022 2005
Timp de citire: 3 min.

Profesioniștii din domeniul ingineriei de la SEBN MD

Fabrica de cablaje auto, SE Bordnetze SRL (SEBN MD), este una dintre cele mai mari companii din industria automotive din Republica Moldova. Obținerea acestui statut se datorează managementului eficient al companiei și gestionării eficiente a activității tuturor departamentelor implicate în procesul de producție, printre care și Departamentul Inginerie.

Ingineria este un aspect ce joacă un rol important în industria auto. În cadrul fabricii de cablaje auto, SEBN MD, Departamentul Inginerie definește, comandă și asigură instalarea mijloacelor de producție necesare pentru produsul finit. De asemenea, definește și stabilește modul în care produsul va fi asamblat pe linia de producție, pregătind instrucțiunile de lucru și metodele care vor fi utilizate în toate etapele de producție.

Realizarea cu succes de către Departamentul Inginerie a sarcinilor ce îi revin se datorează echipei de profesioniști implicați, care datorită competențelor profesionale reușesc să desfășoare activitatea la cel mai înalt nivel. Fiecare angajat al acestui departament, inginer sau tehnician, are un rol bine definit și un aport aparte la realizarea sarcinilor echipei. Trei dintre ei s-au remarcat prin performanțe la locul de muncă și gestionarea eficientă a echipei din subordine.

 

...Leahu Adrian activează în cadrul Departamentului Inginerie, în calitate de Inginer, fiind responsabil de liniile de asamblare finală a cablajelor auto, crearea fluxului de producție, ergonomia postului de lucru, eliminarea riscurilor de a produce un produs necomform, analiza și crearea de unelte  pentru îmbunătățirea si creșterea productivității operatorului, precum și soluționarea problemelor tehnice aparute în timpul procesului de producție.

Adrian menționează că pentru realizarea sarcinilor de lucru și obiectivelor stabilite este foarte importantă pregătirea tehnică a specialiștilor, familiarizarea lor cu cerințele specifice clientului și capacitatea de a transpune solicitările clientului la producerea cablajului. Este sarcina inginerului de a îmbunătăți, optimiza și implementa noi unelte, care să faciliteze lucrul operatorului și costul final al produsului și acest lucru îi reușește de minune lui Adrian. El a contribuit la crearea conceptului unor unelte a căror menire este  să faciliteze și să optimizeze timpul de lucru al operatorului, ceea ce a dinamizat și indicatorii de producție. Pe de altă parte, implicarea activă și dedicația au fost premize favorabile pentru ascensiunea în carieră, Adrian avansând de la funcția de tehnician form board la tehnician product, apoi la cea de inginer product.

 

...Un alt angajat al Departamentului Inginerie cu o evoluție profesională remarcabilă în cadrul companiei este și Reul Andrei, care s-a angajat la fabrică în anul 2018 în calitate de tehnician, a activat apoi în calitate de supervizor, după care a fost desemnat în funcție de team leader, funcție pe care o ocupă și în prezent având în subordinea sa 36 de angajați.

Împreună cu echipa, Andrei este responsabil de buna funcționare a meselor de asamblare și anume: crearea, construcția și mentenanța meselor, ajustarea și crearea programelor pentru sistemul de clip-test, efectuarea schimbărilor inginerești și îmbunătățirea lor continuă, precum și crearea pieselor de schimb și monitorizarea comenzilor primite.

Andrei susține că poți atinge succesul într-o echipă doar prin atitudine, disciplină, perseverență și respect. Un rol considerabil îl au și oamenii, care îți sunt alături atunci când întâmpini obstacole și provocări.

 

...Un alt angajat din cadrul Departamentului Inginerie, care s-a remarcat datorită profesionalismului de care a dat dovadă și a reușit să avanseze de la funcția de supervizor la cea de group leader, este Volcu Anatolie. Acesta gestionează cu succes întreaga subdiviziune Process & Equipments, ce numără 70 angajați.

Cu referire la reușita sa, Anatol a ținut să menționeze citatul lui William Pollard - „Informația este o sursă de învățare. Dar dacă nu este organizată, procesată și disponibilă persoanelor potrivite într-un format pentru luarea deciziilor, este o povară, nu un beneficiu”. De asemenea, Anatol a evidențiat, la fel ca și colegii lui, ponderea pe care o are echipa din care faci parte asupra activității indviduale, precum și asupra activității departamentului, în genearal, dat fiind faptul că activitatea tuturor subdiviziunilor este într-o strânsă colaborare.

Departamentul Inginerie este constituit dintr-o echipă tânără, dinamică și profesionistă orientată spre realizarea obiectivelor și politicii companiei. Echipa oferă oportunitatea tinerilor specialiști, proaspeților absolvenți de a acumula o experiență unică în sânul colectivului, de a dobândi cunoștințe și abilități specifice în domeniul automotive, schimb de experiență cu fabricile din grupul SEBN.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?