Maib și ASEM inaugurează Student Lab – simularea unei sucursale reale pentru activitățile practice ale studenților
13-09-2022 2040
Timp de citire: 4 min.

Maib și ASEM inaugurează Student Lab – simularea unei sucursale reale pentru activitățile practice ale studenților

Investind în educația financiară a tinerelor generații și continuând seria de proiecte dedicate formării profesionale în învățământul superior, maib în parteneriat cu Academia de Studii Economice din Moldova (ASEM) inaugurează Student Lab. Spațiul reprezintă o simulare întocmai a unei sucursale reale a băncii, amenajată în incinta ASEM, unde studenții urmează să petreacă lecții practice ce țin de activitatea bancară.

Student Lab este un „laborator bancar” dotat cu instrumentele și aplicațiile moderne utilizate zi de zi în sucursalele maib. Astfel, tinerii vor avea ocazia să testeze serviciile și produsele bancare în procesul de studii, având posibilitatea să înțeleagă modul de funcționare și aplicabilitate a bankingului de nivelul următor, cum evoluează procesele din cadrul băncii, optimizându-le continuu și, prin urmare, oferind experiențe mai simple și ușoare pentru clienți.

...

La terminalul de autoservire (TSS) studenții vor învăța despre integrarea diferitor servicii, operațiuni și parteneri în sistemul băncii, astfel încât clienții să poată realiza cât mai multe operațiuni bancare de sine stătător. La fel, un bancomat (ATM) real este instalat în incinta laboratorului bancar, ceea ce le va permite tinerilor să efectueze operațiuni cu cardurile bancare, precum și schimbul valutar a monedei și valutei.

 

...Giorgi Shagidze, Președintele maib:

„Mă bucur că reușim astăzi să punem bazele unui proiect important pentru dezvoltarea capacităților viitorilor specialiști bancari și, astfel, contribuim inclusiv la creșterea educației financiare în rândul tinerilor. Continuăm să fortificăm parteneriatul durabil cu ASEM pentru o mai bună pregătire profesională a studenților și crearea condițiilor optime de studii simulând mediul real de business.

Prin crearea Student Lab ne-am propus să ne implicăm mai mult în procesul educațional, astfel încât să le oferim studenților șansa să aplice cunoștințele în practică chiar de pe băncile facultății. Avem certitudinea că în acest fel programul educațional se va alinia standardelor internaționale, iar universitățile vor pregăti specialiști înalt calificați pentru domeniul financiar-bancar al țării”.

În cadrul Student Lab vor fi organizate workshopuri despre produsele și serviiciile bancare. De exemplu, o bună parte din lecțiile practice se vor desfășura pe tematica emiterii creditelor, tinerii urmând a fi instruiți despre pașii cheie care trebuie urmați în procesul de analiză a clientului și de acordare a unui credit bancar, în funcție de diverse necesități ale clientului.

 

...

 

Alexandru Stratan, Rectorul ASEM:

Importanța parteneriatului dintre mediul de afaceri și universitate este benefică pentru dezvoltarea abilităților educaționale profesionale ale tineretului studios și cadrelor științifico-didactice, cât și pentru mediul de afaceri, în contextual în care ajută la sporirea procesului de pregătire și fortificare a calității forței de muncă, de care va beneficia ulterior acesta.

Astfel, suntem foarte bucuroși că ASEM este prima universitate, în care parteneriatul cu o instituție financiară, și anume Maib, a rezultat în deschiderea primului laborator pentru studenți de simulare a activității bancare.

Mulțumim pentru deschidere partenerului nostru Maib pentru implementarea cu succes al acestui proiect acum la început de nou an universitar, ceea ce argumentează odată în plus, că investițiile în educație și cercetare constituie cea mai bună cale pentru edificarea unei economii competitive bazate pe cunoaștere.”

...

O altă sferă de învățare în incinta Student Lab va fi cea a vânzărilor directe. Studentul, în rolul său de potențial angajat al unei bănci, va avea acces la instrumentele de lucru Creatio, T24, cu ajutorul cărora va putea presta toate serviciile bancare clienților. De asemenea, la Student Lab vor fi organizate lecții publice susține de specialiștii maib în cadrul acordului de parteneriat stabilit de cele două instituții acum un an, pentru implementarea în comun a unei serii de proiecte academice, de cercetare şi educaţionale.

Maib și ASEM vor continua parteneriatul durabil prin alinierea programelor de studii la cerințele pieței muncii, prin consultarea programelor disciplinelor din domeniul bancar la ciclul I și II de studii, precum și prin oferirea programelor de practică studenților și integrarea în cadrul programului de internship.

Experții maib continuă să colaboreze cu cercetătorii din cadrul ASEM în proiecte de cercetare, dezbateri în cadrul conferințelor științifice cu publicarea lucrărilor în revistele ASEM, precum și prin consolidarea capacităților de cercetare ale ASEM și maib.

...

 


Despre maib

Maib, banca comercială nr.1 în Republica Moldova, este în topul preferinţelor de angajare ale absolvenţilor universitari, conform studiului „Percepţia brandului angajatorului şi aspiraţiile de carieră ale absolvenţilor din Republica Moldova”. Totodată, maib este considerată de studenţii absolvenţi ai universităţilor din Republica Moldova cel mai bun angajator, fiind cel mai cunoscut brand de angajator din 12 companii propuse studenţilor spre alegere. La începutul anului curent și platforma specializată de joburi delucru.md a clasat maib în Top 5 cei mai buni angajatori din țară.

Maib încurajează an de an succesele studenţilor din Republica Moldova. Performanţele şi meritocraţia sunt înalt apreciate în cadrul proiectului „Burse pentru Viitorul Tău”, implementat în parteneriat cu Centrul de Informaţii Universitare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării şi Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale. În ultimii 7 ani, maib a premiat peste 270 de tineri studioşi.

 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?