Despre cultura organizațională și valorile corporative. Interviu cu Olga Danu,  Human Resources Director la Enabld
23-03-2023 3454
Timp de citire: 3 min.

Despre cultura organizațională și valorile corporative. Interviu cu Olga Danu,  Human Resources Director la Enabld

Cultura organizațională este modul în care oamenii interacționează, iau decizii și abordează munca în cadrul unei anumite organizații. O definiție mai tehnică ar descrie-o ca fiind valorile comune, credințele, practicile și comportamentele care modelează mediul de lucru și experiența generală a angajaților unei organizații.

Înțelegerea culturii organizaționale este importantă atât pentru cei care caută un post de muncă, cât și pentru angajați. Acest lucru se datorează faptului că poate avea un impact semnificativ asupra satisfacției în muncă, motivației generale și creșterii în cariera.

Olga Danu, Human Resources Director la Enabld, ne-a împărtășit o viziune interioară asupra culturii și valorilor companiei.

Ce înseamnă valorile corporative pentru Enabld?


Valorile  noastre  reprezintă tot ceea ce facem ca companie, de la ceea ce se întâmplă în bucătărie până la modul în care interacționăm cu clienții noștri. La Enabld sunt cinci valori de bază care ne caracterizează pe noi ca companie:

Munca în echipă: credem în puterea echipei, ne place să lucrăm împreună și să ne sprijinim unii pe alții în fiecare zi.

Ambiție: Împărtășim obiective pe termen lung, acceptăm provocările, acționăm cu îndrăzneală și găsim noi modalități de a ne consolida compania și reciproc.

Clientul are prioritate: ascultăm, anticipăm și răspundem dorințelor și nevoilor clienților noștri. Nu spunem niciodată „nu” clienților, dar oferim o alternativă.

Calitate: colaborăm cu toții pentru a ne asigura că performanța este la cel mai înalt nivel posibil. Tindem că produsul nostru final sa satisfacă necesitățile actuale și să răspundă provocărilor viitoare.

Inovare continuă: căutăm mereu abordări noi și gândim neconvențional pentru a crea un produs cu adevărat unic și inovator.  

...

Cum se creează o cultură corporativă sănătoasă în cadrul companiei?

Crearea unei culturi sănătoase necesită mult efort din partea managementului. De asemenea, include o combinație de strategii și inițiative.

Pentru a dezvolta o cultură sănătoasă la Enabld urmărim acești pași:

  • Ne asigurăm că valorile noastre sunt definite și comunicate angajaților.
  • Acționăm în conformitate cu aceste valori și ne asigurăm că ele se regăsesc în politicile, deciziile și procesele noastre.
  • Conducem prin exemplu. Am dat tonul pentru o cultură corporativă pozitivă și sănătoasă, conducând cu integritate, transparență și responsabilitate. Liderii noștri joacă un rol cheie în modelarea comportamentului pe care ne așteptăm de la angajații noștri.
  • Recrutăm ținând cont de principiu “cultural fit”. În procesul de recrutare angajăm oameni care împărtășesc valorile și convingerile companiei noaste. Căutăm candidați care nu numai că au abilitățile și experiența necesare, dar care pot să se dezvolte în mediul nostru corporativ.
  • Încurajăm comunicarea deschisă și ne străduim să creăm un mediu de lucru în care angajații se simt liber să-și împărtășească gândurile, ideile și feedback-ul.
  • Încurajăm munca în echipă și colaborarea.
  • Prioritizăm bunăstarea angajaților noștri și sprijinim nevoile lor fizice, emoționale și de sănătate prin acordarea asigurării medicale adiționale, bonusului pentru activități sportive, stabilirea programului de lucru flexibil și acordarea zilelor suplimentare de concediu.
  • Investim în dezvoltarea angajaților, oferind tuturor acces corporativ gratuit la platforme de e-learning și rambursarea cheltuielilor pentru training-uri și certificări.
Primește cele mai noi articole direct
în inbox

De ce este atât de importantă cultura organizațională?

Un răspuns scurt ar fi ca o cultura corporativă sănătoasă contribuie la crearea unui mediu de lucru pozitiv, atragerea și reținerea talentelor, creșterea productivității, încurajează munca în echipă, îmbunătățește reputația companiei și susține inovația și creativitatea.

Dacă să vorbim mai desfășurat, atunci trebuie să înțelegem că cultura corporativă este unul dintre cei mai importanți factori atunci când candidatul decide să aplice la o companie anumită. Generația de astăzi nu vede munca doar ca o sursă de venit. Pentru a-și construi o carieră de succes, tinerii caută un mediu de lucru care oferă securitate, flexibilitate și apartenență. Angajații care nu se potrivesc culturii organizaționale nu se integrează în echipă și riscă să fie izolați, precum și sunt  tentați să plece după o perioadă scurtă de timp. În același timp, o cultură puternică a companiei, care se aliniază bine cu valorile individuale, poate duce la experiențe pozitive într-un mediu favorabil, care oferă spațiu pentru creștere și dezvoltare.

Menținerea unei culturi  organizaționale sănătoase este un proces continuu care necesită atenție și angajament constant din partea tuturor. La Enabld, credem că suntem pe drumul cel bun pentru a crea un loc de muncă care atrage și reține talente de top, crește productivitatea și, în cele din urmă, contribuie la succesul companiei și al angajaților săi.

 

Vezi joburile Enabld

 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?