Cum să te evaluezi corect salarial? Delucru.md lansează primul instrument online pentru căutarea și compararea salariilor din Moldova 
21-11-2023 6766
Timp de citire: 3 min.

Cum să te evaluezi corect salarial? Delucru.md lansează primul instrument online pentru căutarea și compararea salariilor din Moldova 

Moldovenii își pot compara salariile între ei. Platforma online de recrutare delucru.md, care ajută salariații și angajatorii să stabilească mijloace de contact, a lansat, în premieră, un instrument care compară salariile de bază ale angajaților din toate ramurile economiei. Tool-ul online a fost conceput pentru a corecta inechitățile salariale și pentru a încuraja companiile din țara noastră să indice salariile în anunțurile de angajare. Oricine poate accesa gratuit instrumentul prin care are posibilitatea să afle, doar prin câteva click-uri, dacă este plătit conform nivelului pieței. 

...

Procedura de compararea a salariului este foarte simplă și durează doar câteva secunde. Pentru început, se selectează poziția, funcția sau domeniul în care activează salariatul. Ulterior, acesta indică salariul pe care îl primește la moment, după care apasă butonul „Compară salariul”. În doar câteva secunde, instrumentul îi generează salariul mediu din categoria aleasă, indicând totodată diferența procentuală dintre cele două salarii. Așadar,  noul instrument de comparare a salariilor îi ajută pe angajați să afle un interval realist de remunerare pentru munca pe care o îndeplinesc.

...

Mai mult ca atât, datorită tool-ului online, utilizatorul platformei primește recomandări de joburi aliniate domeniului sau intereselor sale de dezvoltare, grupate conform salariului. Astfel, angajatul are posibilitatea să selecteze, din numărul de posturi disponibile pe site, cel care i se potrivește cel mai bine.

...

Cumparatorul de salariu poate fi utilizat și de angajatori, pentru a fi în pas cu tendințele salariale din țara noastră și pentru a-și ajusta politicile de remunerare, care au menirea de a preveni exodul de personal, dar și de a crește gradul de satisfacție al personalului la locul de muncă. 

 

...

Ilinka Gherța

Manager de Proiecte la delucru.md

„Discuția despre salarii devine cel mai delicat subiect din cadrul interviului de angajare și nu doar. Mulți candidați nu știu cât valorează în bani munca pe care o fac și cum ar trebui să-și negocieze salariul. Astfel, de cele mai multe ori, ajung să fie remunerați sub medie pentru responsabilitățile pe care le au și valoarea pe care o aduc organizației. Comparatorul de salarii vine să ajute oamenii în căutare de job, dar și angajatorii să se documenteze despre salariile care se dau în piață în funcție de rol și industrie. Ne dorim ca remunerarea angajaților să fie transparentă și corectă. Încurajăm angajatorii să indice nivelul de salarizare pentru responsabilitățile pe care urmează să le aibă angajatul, aceasta fiind una dintre cele mai bune practici de a atrage talente potrivite pentru rolurile deschise”, declară Ilinka Gherța, Manageră de Proiecte,  platforma delucru.md.

Instrumentul poate fi accesat atât de pe calculator, cât și de pe telefon/tabletă de multiple ori, prin apăsarea repetată a butonului „Compară încă o dată”. 

...

Ofertele de muncă în care este indicat salariul se bucură de cea mai mare popularitate în rândul viitorilor angajați. Pentru majoritatea solicitanților de locuri de muncă, informațiile despre salariu sunt cele mai importante. Dezvăluirea salariului încă din anunțul de angajare îi ajută pe candidați să decidă dacă vor să aplice sau nu pentru postul propus. În dependență de informația despre câștiguri, viitorul angajat își face o opinie despre companie și despre sarcinile pe care urmează să le îndeplinească. 

Delucru.md este un site cu joburi, care întrunește aproximativ 12 mii de locuri de muncă din Chișinău și toate regiunile țării, din diferite domenii de activitate, conform programelor part-time, full-time, hybrid și remote. Cele peste 3200 de companii de pe site sunt verificate minuțios, iar utilizatorii își pot crea propriul CV, prin înregistrarea pe platformă sau prin adăugarea unui și aplica la joburi printr-un  singur click pe butonul „Aplică rapid”. 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?