Includem sau nu concediul de maternitate în CV
29-09-2021 5768
Timp de citire: 1 min.

Includem sau nu concediul de maternitate în CV

 

Ce este nașterea, până la urmă? O obligație socială? Un supliciu necesar? Chemarea vocației biologice? O satisfacție? Un dat firesc?

Clinicianului Jordan Peterson,  spunea că a avut o clientă, la un moment dat, la cabinet, care i-a mărturisit rușinată că se gândește să aibă un copil, că ar vrea unul. Femeia vedea maternitatea ca pe o dorință jenantă și reprimabilă.

La fel de indezirabilă poate fi uneori menționarea maternității, de rând cu toate implicațiile ei, inclusiv în istoricul profesional.

În discuția cu Veaceslav Cerneavschii, recrutator la  HR-Consulting, aflăm că, de cele mai multe ori, concediul de maternitate nu este menționat în CV, ceea ce ar putea bruia claritatea informației despre candidată, ea figurând ca lucrătoare la companie, dar nelucrând efectiv pe durata concediului.

Concediul de maternitate e un lucru firesc și trebuie privit ca atare, iar în selectarea mea el nu influențează procesul, mai spune Veaceslav.

Includerea concediului de maternitate în CV este încurajată și de Zipjob.com, motivul fiind necesitatea justificării retragerii temporare din câmpul muncii, iar dacă ai suficientă inventivitate, ai putea – sugerează Zipjob – să prezinți însuși concediul de maternitate ca pe un job, cu toate priceperile și competențele dobândite în timpul său, enumerându-le, eventual, pe acestea din urmă.

La fel de bine ești îndemnată să menționezi în CV orice altă activitate relevantă întreprinsă în același răstimp (voluntariat, mentorat, implicării în proiecte etc), întrucât astfel angajatorul ar putea să vadă și să priceapă că turația ta profesională a rămas, iar competențele tale au fost doar recanalizate, nu pierdute.

În plus, asigură-te că poți fi recomandată de cineva (nu, nu pe pile, ci în baza unor abilități reale, de către cineva real, competent și relevant la rându-i).

Dacă stai puțin să meditezi, poți observa că, de fapt, concediul de maternitate nu doar că nu prezintă o piedică în calea propășirii tale profesionale, ci poate fi valorificat în CV în așa măsură, încât să fie un câmp foarte generos și colorat de competențe, din care angajatorul poate culege exact de ce are nevoie astfel încât simbioza spre care tind ambele părți în momentul angajării, să fie atinsă.

 

Caută un loc de muncă după:
Catalin Ungureanu
Publicat de către
Catalin Ungureanu
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?