8 întrebări pe care să NU le pui la interviul de angajare
17-01-2022 7240
Timp de citire: 3 min.

8 întrebări pe care să NU le pui la interviul de angajare

Ce să întrebi, cum să vorbești, ce să eviți, cum să te prezinți - pe toate astea le știm. Noi, ce de la delucru.md, mereu încurajăm deschiderea, îndrăzneala și ideea că a ști cât mai multe despre un potențial job și angajator e tare important înainte de a accepta o ofertă de angajare: dovadă sunt zecile de articole despre interviul de angajare, scrise până acum:

…și multe altele.

Dar de astă dată am decis să schimbăm puțin direcția. La sigur ai fost anxios sau te-ai simțit ușor tulburat/ă la gândul că ai fi putut spune ce nu trebuie la interviu sau, și mai rău, ai fi putut întreba chestii pe care n-ar fi trebuit să le întrebi. Pentru că tăcerea la interviuri nu e mereu de aur, e important să pui întrebările potrivite și să le eviți pe cele nepotrivite. 

Am identificat 8 întrebări neinspirate pe care te sfătuim să NU le adresezi la interviul de angajare: 

  • Cu ce se ocupă compania dvs? Statistica arată că 47% din angajatori nu oferă jobul celor care nu au cunoștințe de bază despre companie. E o întrebare la care ar trebui să știi deja răspuns când vii la interviu - nu ne referim la întrebări despre procesul de lucru, statistici, date interne, pe care sunt ok să le afli direct de la sursă, ci la a veni nepregătit și a nu face efortul de a studia puțin compania la care ai aplicat.
  • Când o să-mi pot lua concediu? Îți spunem noi: de regulă, după primele 6 luni de muncă la instituția/compania respectivă, dar acest aspect se discută pe parcurs cu angajatorul în cazuri particulare. Evident, o asemenea nerăbdare de a te „odihni” când încă nici n-ai început bine munca nu arată prea convingător pentru noul job.
  • Am auzit că la voi în companie/că directorul/etc… (urmată de o bârfă sau speculație). Bârfele și speculațiile despre companie nu ar trebui discutate la interviu și trebuie abordate foarte atent (sau deloc) în mediul de muncă - cineva care apleacă urechea la zvonuri și vine cu ele în companie inspiră neîncredere.
  • Pentru ce pot fi/au fost concediați lucrătorii la voi în companie? Mai rău decât să te gândești la concediu e să te gândești la demisie când vii la un interviu și să întrebi pentru ce fapte ai putea fi demis. „De ce, ai de gând să faci ceva?”, ar putea gândi interlocutorul tău.
  • Limitați accesul la internet/rețele sociale în timpul orelor de muncă? Unele companii au această politică de limitare, altele nu - e o parte a politicii interne, care rămâne invariabilă indiferent dacă ești sau nu de acord. Angajatorii își doresc (sau vor să creadă) că angajații nu-și pierd timpul pe internet, iar dacă-i întrebi, ar putea crede că asta vrei să faci. 
  • Da cum e directorul vostru? Ce interese are? E ok să întrebi despre management și să ai o idee despre cei care au fondat și gestionează compania, dar asemenea întrebări sunt mai degrabă din categoria „spune-mi cum să mă pun bine pe lângă șefu”. Lingușeală? Nu, n-am auzit.
  • O să luați legătura cu fostul angajator? Poate ai motive întemeiate să-ți faci griji de o „recenzie” nu chiar bună a unui angajator anterior, mai ales dacă a existat un conflict - dar e mai bine ca potențialul angajator să nu-și dea seama. Dacă manifești neliniște, ar putea fi chiar tentat să afle de ce.
  • Întrebările personale sau care n-au legătură directă cu interviul (ești căsătorit/ă, asta din parcare e mașina ta/a directorului, ce salariu ai dacă nu-i secret). Da, pare absolut evident că nu trebuie să pui asemenea întrebări, dar ne-am gândit că merită să pomenim - just in case.

Totuși, cea mai neinspirată întrebare e cea pe care n-o pui: un candidat dezinteresat și apatic e un candidat cu cele mai puține șanse de a fi acceptat. Cifrele mai arată că un interviu de angajare durează, în medie, 40 de minute - sperăm să folosești aceste minute cu folos și într-un mod productiv și să obții jobul la care visezi. 

Pregătirea pentru un interviu de angajare implică nu doar evidențierea competentelor profesionale, ci și conștientizarea importanței formulării corecte a întrebărilor.

Urmărește-ne pentru a fi la curent cu cele mai faine locuri de muncă din Moldova și aplică cu încredere. Baftă!

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?