Top 5 abilități de care ai nevoie pentru o carieră în IT
15-02-2022 4823
Timp de citire: 2 min.

Top 5 abilități de care ai nevoie pentru o carieră în IT

Înainte de a începe să înveți un limbaj de programare sau o anumită tehnologie să știi că ai nevoie și de un set de competențe non-tehnice (soft). Tekwill Academy a identificat ce abilități sunt necesare pentru o profesie IT. 

Limba engleză

Înainte de a te angaja în domeniul IT, apreciază cât de bine cunoști limba engleză. Este recomandat să o cunoști la nivelul B1 pentru a te descurca la locul de muncă. Dacă engleza nu este punctul tău forte, încearcă să treci un un curs înainte. Aceasta te va ajuta în procesul de învățare și comunicare. Nu uita, competențele lingvistice pot avea un rol decisiv la interviul de angajare. 

*Limbile străine nu sunt soft skills, dar sunt foarte importante pe lângă abilitățile tehnice.

Lucru în echipă

Angajatorii își doresc în compania lor oameni compatibili și capabili de a lucra în echipă. Mai bântuie un mit că programatorii lucrează izolat, este un stereotip care încă îi sperie pe unii de a începe o carieră în IT. Este foarte important să fii un team player și să lucrezi cot la cot cu echipa. Din acest considerent, competențele de comunicare sunt la fel de importante ca și cunoașterea limbii engleze.

Abilitatea de învățare continuă 

Abilitatea de învățare continuă este una dintre cele mai apreciate abilități a unui angajat, în special IT. Tehnologiile evoluează rapid, iar pentru a rămâne competitiv pe piața de muncă trebuie să înveți în continuu. Te încurajăm să te dezvolți continuu, iar astfel vei fi apreciat la viitorul tău loc de muncă. Abonează-te la surse de informare din domeniul IT și fii mereu cu ochii pe noile trenduri.

Time and task management

Este foarte important să fii capabil să gestionezi resursele eficient pentru taskurile primite și să le planifici corect ca timp și priorități. Poți exersa să îți organizezi obiectivele personale cu ajutorul diferitor aplicații de gestionare a task-urilor: Asana, Jira, Trello etc.

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Abilitățile analitice

Abilitățile analitice reprezintă capacitatea de a interpreta informația și datele primite. Domeniul IT este plin de provocări, spre exemplu erorile din cod sunt parte din rutină. Chiar dacă pare dificil, abilitățile analitice te vor ajuta să avansezi în carieră, să iei decizi și să rezolvi rapid  problemele întâlnite. Tehnici și abilități pe care poți să le antrenezi: brainstorming, cercetare, analiza datelor, problem solving și creativitatea în abordarea acestora.

 


Domeniul IT este mai mult decat scrierea liniilor de cod, acesta implică la maxim și abilitățile interpersonale. Din acest motiv, la interviurile de angajare sunt testate atât abilitățile tehnice, cat și abilitatea de a se integra persoana în cultura organizațională a companiei și potențialul său de creștere.

Te incurajam sa ții cont de toate cele enumerate mai sus atunci, cand analizezi oportunitățile de carieră în IT. 


Pentru a afla mai multe informații despre oportunități IT, stagii de practică și ateliere IT ce le organizează Tekwill Academy.

Facebook | LinkedIn | Newsletter | Community | Youtube

 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?