Nu știi ce facultate să alegi? Iată 5 motive de ce facultatea de Energetică
23-06-2021 6726
Timp de citire: 3 min.

Nu știi ce facultate să alegi? Iată 5 motive de ce facultatea de Energetică

În lumea în care trăim, aproape totul depinde și se bazează pe o economie modernă, care pune bază tuturor domeniilor industriale, printre care și sectorul energetic. Cu toate astea, această nișă profesională duce lipsă de ingineri și persoane cu o pregătire tehnică și teoretică remarcabilă.Tocmai din acest motiv, în cele ce urmează o să încercăm să evidențiem cinci motive pentru care trebuie/ar fi bine pentru tine să urmezi o facultate în domeniul Energeticii, un sector de perspectivă financiară și profesională.

În Republica Moldova există o singură universitate care pregătește tinerii pentru sectorul energetic, este vorba despre despre Universitatea Tehnică din Moldova, care este unica instituţie de învăţământ superior tehnic acreditată de stat în țara noastră.

Dacă ești în căutarea unei opțiuni educaționale care să îți ofere o perspectivă practică și oportunități reale de angajare, învățământul dual reprezintă o alegere înțeleaptă. Împreună cu beneficiile sale, precum remunerație și experiență practică, poți lua în considerare și facultatea de Energetică pentru a-ți contura un viitor solid, mai ales dacă te întrebi ce facultate să alegi.

Așadar, facultatea de Energetică de la UTM pregătește tineri ingineri în domeniul energiei, capabili să exploreze, să dezvolte și să promoveze soluții privind tehnologiile energetice și utilizarea rațională a resurselor energetice, să opereze cu sistemele de producere, de transport și distribuție a energiei, precum și să gestioneze întrepriderile (entitățile) energetice.

Avantajele studiilor la facultatea de Energetică:

1. Posibilități de angajare chiar de pe băncile facultății, pentru că veți avea un bagaj nu doar conceptual, ci unul practic, orientat cerințelor pieții. Una dintre cele mai bune companii, care are peste 100 locuri de muncă în această industrie este AirOn Team. Tinerilor cu studii în acest domeniu, compania oferă:

  • Salarii atractive: pe piața din Republica Moldova juniori au salarii de la 8000 lei lunar, iar seniori de la 30 mii lei lunar. Pe piața din Marea Britanie, unde compania își are sediul, seniorii pot ajunge la un salariu de 110 mii lei lunar.
  • Avansare în carieră. Pentru cei pasionați și dedicați, avansarea în carieră poate avea loc chiar după un an de activitate.
  • Experiență de lucru internațională. AirOn Team este o companie cu sediul în Marea Britanie, astfel tinerii vor avea posibilitatea să-și desfășoare activitatea pe o piață largă și de perspectivă financiară.
  • Flexibilitate. Chiar dacă încă sunt la facultate, tinerii pot candida pentru pozițiile vacante disponibile. Compania asigură toate condițiile necesare ca aceștia să-și poată construi o cariera chiar de pe băncile facultății.

2. Studii academice recunoscute peste hotarele țării, deoarece diploma de absolvire este recunoscută la nivel internațional;

3. Pregătire teoretică și practică care asigură că cele învățate la ore îndeplinesc în totalitate cerințele la locul de muncă prin faptul că deja veți fi în posesia cunoștințelor practice;

4. Salariu atractiv și dezvoltare profesională în aria sectorului energetic local și internațional. Joburile din această industrie sunt joburi ale viitorului, iar specialiștii sunt la mare căutare.

5. Schimburi de experiențe și parteneriate cu companii din țările străine, grație posibilităților moderne și deschise profesioniștilor bine dotați din orice colț al lumii;


Despre facultatea  de Energetică și Inginerie Electrică

 Facultatea „Energetică şi Inginerie Electrică” (FEIE) asigură pregătirea specialiştilor cu studii superioare în domeniile energetic şi electrotehnic. De-a lungul existenţei sale, este un model în diferite aspecte – amenajarea laboratoarelor, organizarea conferinţelor ştiinţifice, competiţii sportive, cercuri de activitate artistică. Facultatea a fost fondată în anul 1963 (1963-1967 – Facultatea de Electrotehnică, din care în anii 1963-1964 – în cadrul Universităţii de Stat, în 1964-1967 – în cadrul Institutului Politehnic „S. Lazo”, în 1967-2014 – Facultatea de Energetică, din 2014 – Facultatea de Energetică şi Inginerie Electrică).

Specialități:

Menționăm că durata studiilor este de: patru ani – studii cu frecvenţă la zi și cinci ani – studii cu frecvenţă redusă.

Absolvenții se pot înregistra la admitere online.

De asemenea, tinerii interesați de studii la UTM pot apela la următoarele numere de telefon: 060-30-20-51, 060-30-20-52, 060-30-20-53, 060-30-20-54, 060-30-20-55.

Acest material este creat cu scopul de a susține tinerii care vor să-și aleagă o meserie în domeniul industriei energetice și valorificării tehnologiilor energetice, încurajându-i să-și dezvolte abilitățile pentru a putea activa în orice colț al lumii. Materialul a fost realizat cu suportul AirON Team, companie specializată în încălzire, ventilație și aer condiționat

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?