Guvernul angajează: Peste 200 de funcții vacante în instituțiile publice
11-01-2024 1749
Timp de citire: 1 min.

Guvernul angajează: Peste 200 de funcții vacante în instituțiile publice

Guvernul lansează campania de recrutare în serviciul public și anunță concurs pentru suplinirea a circa 200 de funcții publice vacante în cadrul ministerelor și a Cancelariei de Stat. Este vorba despre mai multe funcții publice de conducere și de execuție în mai multe domenii. 

Persoanele interesate să se alăture echipei care construiește Moldova Europeană, sunt invitate să participe la Târgul de cariere, care va fi organizat în holul central al Guvernului, pe data de 16 ianuarie. Târgul va începe la ora 10:00, iar în cadrul acestuia, vor fi prezentate oportunitățile de carieră. Cancelaria de Stat va prezenta la târg funcțiile vacante din cadrul Direcțiilor administrația publică centrală și planificarea strategică și coordonarea politicilor, dar și oportunități de angajare în cadrul Biroului pentru integrare europeană.

...

Funcția publică oferă numeroase avantaje, inclusiv posibilitatea instruirilor în țară și șansa de a participa la programe de formare profesională peste hotare.

Prevederile hotărârii din 29 decembrie, privind moratoriul temporar pentru încadrarea personalului în sectorul bugetar, nu se aplică asupra funcțiilor anunțate până la decizia Guvernului. La sfârșitul anului trecut, Executivul a decis să extindă până pe 31 decembrie 2024, moratoriul pentru cele 16 mii de funcții vacante, înregistrate la data de 30 noiembrie 2023. Pe perioada moratoriului, angajarea personalului în funcțiile vacante se realizează cu menținerea lunară a numărului de posturi vacante per autoritate/instituție publică, indicate în anexele proiectului. În același timp, prevederile proiectului admit posibilitatea încadrării, în perioada moratoriului, a personalului strict necesar pentru realizarea misiunii autorității publice sau în cazul reorganizărilor, cu depășirea numărului de funcții vacante indicat, prin coordonare cu Ministerul Finanțelor. Prevederile proiectului nu se aplică asupra funcțiilor pentru care, la data aprobării hotărârii, a fost anunțat concurs.

Pe site-ul cariere.gov.md sunt disponibile 459 de funcții publice vacante în toată țara. Spre exemplu, în domeniul justiției sunt propuse 111 poziții libere, în contabilitate - 28, iar în relații internaționale, afaceri externe și integrare europeană - 17 posturi pentru care se caută specialiști.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?