Ce este o companie de recrutare, cum funcționează și care sunt avantajele de a-ți căuta un job prin intermediul ei
16-12-2019 4540
Timp de citire: 2 min.

Ce este o companie de recrutare, cum funcționează și care sunt avantajele de a-ți căuta un job prin intermediul ei

Tot mai mulți oameni care sunt în căutarea unui job, înțeleg că cei care-și fac din asta o vocație – companiile de recrutare – asigură metoda cea mai eficientă de obținere a locului de muncă dorit.

Pornind de la experiența companiei HR Consulting, vom enumera aspectele avantajoase de care se pot bucura atât candidații în căutare de lucru, cât și companiile care necesită personal.

Pe lângă faptul că agențiile specializate în domeniul dat, au o gamă largă de oferte, mai sunt aici și buni specialiști, care pot identifica ușor profilul unui candidat care s-ar putea potrivi într-o anumită sferă.

Pe alocuri, procesul de recrutare este uneori anevoios, pentru că sunt anumite procedee de selecție pe care angajatorul dorește sa le aplice pentru a întelege dacă persoana vizată este totalmente potrivită pentru ceea ce caută.

În general, companiile de recrutare au oferte de muncă de la companiile internaționale mari, serioase, unde se investește cu adevărat în echipă. Acest lucru stimuleaza tinerii și nu numai, să depună CV-ul și să vină la un interviu, pentru a-și încerca norocul.

...

Dat fiind faptul că se lucrează cu companiile de încredere, confidențialitatea este pe primul plan. Candidatii nu stau cu grija că datele personale expediate vor fi divulgate.

Un alt elemenet avantajos este baza de date a agenției de recrutare, unde sunt păstrate CV-urile doar cu acordul părților, la aparitia unei pozitii noi vacante persoanele fiind contactate pentru a li se oferi noi oportunitati, astfel crescând șansele angajării. Dată fiind multitudinea de posturi vacante pe care le au în gestiune companiile de recrutare, candidatii ușor pot găsi și consulta o persoană de legătură pentru a înțelege mai bine informația.

Toate aceste lucruri sunt gratuite, chiar nu costă nimic. Importantă este dorința și interesul de a-ți găsi un job într-un loc confortabil unde te poți regăsi și aduce folos.

Din experiența consultanților în recrutare, știm că există persoane cu un bun potențial, dar care sunt mai modeste, sau pe care emoțiile de la interviu le împiedică să inspire încredere managerului companiei.

În astfel de situatii, anume recruiterii sunt cei care filtrează informația transmisă de candidat, putând să-l încurajeze, să-l instruiasacă/pregatească pentru interviul cu însuși angajatorul. Scopul principal al unei companii de recrutare, este să ajute, sa consulte, să pună o căramidă la fundamentul succesului oamenilior care nu se tem de responsabilități, varietate și schimbare.

...

În lumina celor spuse mai sus, suntem ferm convinși că medierea companiilor de recrutare face bine ambelor părți (angajator și angajat) prin optimizarea procesului de selecție a angajatilor potriviti pentru companii și prin oferirea unui spectru mai larg de opțiuni pentru candidati. Furnizarea de servicii de calitate este o modalitate de a contribui substanțial la dezvoltarea și îmbunătățirea situației de pe piața muncii din Republica Moldova.

Încurajăm deci, solicitanții, sa apeleze la companiile de recrutare și să nu se sperie de informația succintă despre companii în descrierea pozitiilor, având în vedere posibilitatea de a afla la interviu mai mult decât se așteaptă, atât în materie de oferte, cât și de recomandări pentru dezvoltarea profesională. În plus, ar putea beneficia chiar și de sprijin în eventualitatea schimbărilor în carieră.

Echipa HR Consulting a avut o deosebită plăcere să-si împărtășească opiniile și experiențele, fiind întotdeauna deschisă pentru cooperări fructuoase.

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?