Câte familii au beneficiat de la începutul anului de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20 mii de lei
19-02-2024 774
Timp de citire: 1 min.

Câte familii au beneficiat de la începutul anului de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20 mii de lei

De la începutul anului curent, 1.059 de familii din Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20 de mii de lei. Indemnizația a fost achitată din oficiu de Casa Națională de Asigurări Sociale, fără a fi necesară depunerea unor documente de către părinți.

Indemnizaţia unică la naşterea copilului se acordă pentru fiecare copil născut viu, inclusiv în cazul gemenilor, cu condiţia că acesta a fost înregistrat la subdiviziunea competentă a Agenţiei Servicii Publice.

Din 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 9.068 de lei, de la 10.932 la 20.000 de lei. Potrivit informațiilor Casei Naționale de Asigurări Sociale, pe 12 februarie curent, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, dar și a pensiilor și alocațiilor sociale, în valoare totală de peste 174 de milioane lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii se vor adresa la instituţia bancară unde sunt deserviţi sau la orice oficiu poştal din ţară.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?