7 exemple de întrebări de logică, pe care le poți primi la interviul de angajare
14-08-2023 2771
Timp de citire: 3 min.

7 exemple de întrebări de logică, pe care le poți primi la interviul de angajare

La interviul de angajare poți primi diverse întrebări: începând cu cele despre tine și experiența ta profesională și până la întrebări de logică. De ce sunt adresate asemenea întrebări la interviul de angajare, cum să răspunzi la ele și exemple de întrebări de logică grele și ușoare, pe care le poți primi, citește în continuare.

De ce sunt adresate asemenea întrebări la interviul de angajare?

Ghicitorile sau diferite probleme de logică sunt adresate potențialului angajat pentru ca managerul HR să înțeleagă abilitățile acestuia de gândire critică, de rezolvare a problemelor, și de găsire a soluțiilor creative. De obicei, la aceste tipuri de întrebări, răspunsul corect nu este cel mai important aspect. Mai mult contează felul în care vei gestiona situația și procesul prin care vei găsi o soluție.

Citește și Cum să te pregătești pentru interviul de angajare?

Întrebări de logică simple cu răspunsuri

1. De ce capacele de canalizare sunt rotunde?

Răspuns exemplu: Capacele de canalizare sunt rotunde pentru a fi folosite cu ușurință și sunt o soluție mai sigură. Nu trebuie rotite pentru a fi puse în gaură și nu cad în gaură dacă se întorc pe lateral.

2. Ce vine o dată într-un minut, de două ori într-o săptămână, dar niciodată într-o lună?

Răspuns: Litera „n."

3. Ce cântărește mai mult: un kilogram de pene sau un kilogram de pietre?

Răspuns: Ele cântăresc la fel, deoarece ambele au un kilogram.

4. Dacă un măr costă 20 de bani, o banană costă 60 de bani și un grapefruit costă 80 de bani, cât va costa o pară? 

Răspuns: Calculând suma vocalelor din fiecare nume de fruct, pare că fiecare vocală valorează 20 de bani, așa că o pară costă 40 de bani.

Întrebări de logică grele cu răspunsuri

1. Dacă arunci două zaruri, care este probabilitatea să obții un doi la a doua aruncare?

Răspuns: „Aș calcula probabilitatea de a arunca un doi în general, care este o șansă din șase. Acela ar fi același lucru și pentru a doua aruncare. Aș multiplica aceste probabilități împreună, obținând o șansă de una la doisprezece de a obține un doi la a doua aruncare."

2. Un melc se află la baza unui zid de 30 de metri. În fiecare oră, melcul urcă trei metri și alunecă doi metri în jos. Cât timp îi va lua melcului să ajungă în vârful zidului?

Răspuns: În fiecare oră, melcul avansează cu un metru. Așadar, îi va lua 27 de ore să ajungă la înălțimea de 27 de metri a zidului. În a 28-a oră, melcul va urca trei metri și va ajunge în vârf înainte să alunece 2 metri în jos.

3. Un fermier trebuie să treacă peste un râu cu pisica, cu un pui și cu un sac de porumb. Fermierul poate duce doar câte unul în brațe și trebuie să facă câteva ture. Problema este că pisica și puiul sunt flămânzi, așa că, dacă îi lasă împreună, pisica ar putea mânca puiul, iar dacă lasă puiul și porumbul, puiul ar putea mânca porumbul. Deci, cum poate fermierul să treacă pe toată lumea în siguranță pe celălalt mal al râului?

Răspuns exemplu: Mai întâi, fermierul ar trebui să ia puiul cu el pe celălalt mal. Apoi, se poate întoarce după pisică. Când ajunge la celălalt mal să lase pisica, poate să ia puiul înapoi cu el pentru a lua porumbul. Fermierul lasă puiul și transportă porumbul pe celălalt mal al râului. În cele din urmă, fermierul se întoarce pentru pui.

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Cum să te descurci la întrebările de logică?

Adresează întrebări de clarificare dacă este nevoie

De cele mai multe ori, întrebările logice la interviul de angajare pot fi independente de specificul companiei sau a jobului, pentru care aplici. Alteori, pot fi conectate cu experiența ta de muncă. Dacă ai nevoie de mai multe detalii, nu ezita să adresezi întrebări de concretizare. Chiar dacă nu vei oferi un răspuns corect, va fi apreciată curiozitatea ta și atenția la detalii. 

Arată cum rezolvi o problemă

Cere o foaie și un creion pentru a te ajuta să rezolvi întrebările logice de interviu, în special cele legate de numere. Pe lângă faptul că vei găsi mai ușor soluția, îi permiți specialistului în HR să vadă procesul tău de rezolvare a problemelor.

Oferă un răspuns

Chiar dacă răspunsul este incorect, încearcă întotdeauna să oferi o soluție. Intervievatorul evaluează relevanța abordării tale și metodelor tale de rezolvare a problemelor. Astfel, mai importante sunt abilitățile de gândire creativă și de generare a soluțiilor decât răspunsul în sine.

Mai multe recomandări și sfaturi despre cum să te descurci la interviul de angajare, citește pe delucru.md.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?