Se caută angajați la stat: 30 de instituții publice și-au prezentat ofertele la Târgul de cariere, organizat la Guvern
17-01-2024 6422

Se caută angajați la stat: 30 de instituții publice și-au prezentat ofertele la Târgul de cariere, organizat la Guvern

Aproximativ 500 de persoane au vizitat Târgul de cariere, organizat ieri, în premieră, de Guvern. Cei care sunt căutarea unui loc de muncă au avut de unde alege. Sunt peste 200 de funcţii publice vacante. Reprezentanții celor 30 de instituții participante le-au oferit vizitatorilor informații referitoare la procedura de angajare, specificul funcțiilor și beneficiile serviciului public. La eveniment am fost și noi, pentru că vrem să susținem inițiativele de angajare, organizate de autorități. Dar, întâi de toate, vrem să te informăm și să-ți prezentăm ofertele de muncă disponibile în instituțiile de stat.

...

Cele mai multe funcții vacante au fost prezentate de Cancelaria de Stat, Ministerul Energiei, Ministerul Sănătății, Ministerul Justiției, Ministerul Mediului, Casa Națională de Asigurări Sociale și Biroul Național de Statistică. 

...

...

Olga Oloi

Consultant principal, Direcția Resurse Umane, Cancelaria de Stat

„Cancelaria de Stat este în căutarea specialiștilor în domeniul juridic. La moment, se pune accent pe cunoașterea unei limbi străine, de aceea este indicat ca toți candidații care vor aplica la concursul de angajare să cunoască cel puțin nivelul B1 al unei limbi străine. Salariile variază  între 14.000 -17.000 lei”, menționează Olga Oloi, consultant principal, Direcția Resurse Umane, Cancelaria de Stat.

...

...

Natalia Cîrlig

Șef adjunct, Direcţia Juridică și Resurse Umane, Biroul Național de Statistică

„Avem scoase la concurs 34 de funcţii vacante, dintre care consultant, consultant principal, consultant superior, șef adjunct, şef secţie, specialist principal şi superior. Salariul brut pornește de la 6000 de lei”, subliniază Natalia Cîrlig, şef adjunct, Direcţia Juridică și Resurse Umane, Biroul Național de Statistică.

Inspectoratul General de Carabinieri și Agenția Servicii Publice sunt în căutarea tinerilor fără experiență, pe care sunt dispuși să-i instruiască și să-i ajute să avanseze în carieră.

...

Dan Carauș

Șeful Direcției Resurse Umane, Agenția Servicii Publice

„Suntem în căutarea specialiștilor responsabili de documentarea actelor de identitate, Starea Civilă, înmatricularea transportului, examinarea conducătorilor auto, înregistrarea persoanelor juridice. În majoritatea cazurilor se cere specializare în domeniul juridic, deoarece trebuie să cunoști legea pentru a o putea aplica corect. Totodată, avem nevoie de specialiști în domeniul IT. Sigur că experiența este un avantaj, dar suntem deschiși să organizăm instruiri interne pentru tinerii specialiști, deoarece vrem să-i ajutăm să devină mai buni”, afirmă Dan Carauș, șeful Direcției Resurse Umane, Agenția Servicii Publice.  

...

...

Andrei Chirca

Șeful Direcției Managementul Resursei Umane, Inspectoratul General de Carabinieri

„La moment avem 169 de funcții vacante, preponderent este vorba despre subofițeri, care se ocupă de menținerea și asigurarea ordinii publice. Suntem dispuși pentru a angaja tineri fără experiență, deoarece dispunem de un centru de instruire unde-i formăm și le asigurăm o pregătire militară de bază. Un tânăr specialist, care are doar studii gimnaziale, este remunerat cu un salariu de 7500 lei, dar lefurile pot ajunge și la 20.000 de lei, în dependență de studii, experiență și dezvoltare personală. Vechimea în serviciu necesară pentru stabilirea pensiei angajaților este de 25 de ani, perioadă care include, inclusiv, și studiile în instituțiile speciale sau militare, atât în țară, cât și peste hotare”, subliniază Andrei Chirca, șeful Direcției Managementul Resursei Umane, Inspectoratul General de Carabinieri. 

Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru caută, inclusiv, personal pentru funcțiile de conducere.

...

Marina Procopi

Șefa Serviciul Resurse Umane, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru

„Recent, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru a fost restructurată și avem funcții vacante pentru toate subdiviziunile. Pentru noi este important ca toți candidații care aplică pentru un loc de muncă să aibă studii superioare în domeniu. Noi avem funcții vacante pentru începători, nemijlocit pentru cei de pe băncile universităților, care reprezintă funcții de execuție, unde persoanele imediat  după ce finalizează studiile, pot învăța o profesie de la zero, în practică. Avem și funcții de conducere, care necesită atât experiență în domeniu, cât și în sistemul public”, spune Marina Procopi, șefa Serviciul Resurse Umane, Agenția Geodezie, Cartografie și Cadastru. 

...

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că evenimentul este o premieră și că în acest mod autoritățile își doresc să sporească mai mult transparența activității.

...

Daniel Vodă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului

„Este o premieră pentru Guvernul Republicii Moldova ca să-și deschidă larg ușile la intrarea centrală a Executivului. O premieră care ne dorim să sporească mai mult transparența și să ofere cetățenilor posibilitatea să primească răspunsuri despre ce înseamnă funcția publică și care sunt posturile vacante. Concursurile nu sunt anulate. Ele, în continuare, se desfășoară în conformitate cu cadrul normativ în vigoare, doar că prin acest târg ne propunem să suplinim numărul de persoane care vor participa la aceste posturi. Dacă anterior la un post participau 5, 6, 10 candidați, atunci prin intermediul acestui târg putem să dublăm sau chiar să triplăm numărul de candidați care se înscriu la concurs. Cerințele sunt diverse. De exemplu, putem să avem nevoie de studenți care abia au absolvit facultatea şi au diploma de licenţă sau în cazul posturilor de conducere, se solicită master sau studii mai avansate”, a declarat Daniel Vodă. 

...

 Târgul de cariere a fost vizitat de persoane de diferite vârste. Unii au venit să-și caute primul loc de muncă. Este și cazul Mădălinei Movileanu, care, în acest an, își încheie studiile la Relații Internaționale și Științe Politice și Administrative. Tânăra de  22 ani vrea să contribuie la integrarea țării în Uniunea Europeană și să activeze în noul Birou pentru integrarea europeană.

...

Mădălina Movileanu

„Integrarea europeană este un subiect foarte actual și important pentru Republica Moldova, și nu doar. Vreau să contribui la un viitor frumos și prosper pentru țara noastră. De aceea am și decis să rămân și să îmi continui studiile acasă, chiar dacă aveam posibilitatea să învăț peste hotare. Astfel de evenimente sunt foarte benefice pentru noi, tinerii, deoarece aflăm cum putem obține joburile la care visăm”, afirmă Mădălina Movileanu.

...

Victoria Marin, o altă tânără de 21 de ani, a manifestat interes față de securitatea cibernetică a țării.

...

Victoria Marin

„Mi-au atras atenția mai multe locuri vacante disponibile în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și a Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică. Am aflat că pentru a fi angajat în aceste instituții, trebuie să trec de un concurs de angajare”. 

La târg au participat și persoane care își doresc o schimbare în carieră, dar și cei care au atins vârsta de pensionare, dar care sunt încă dornici să muncească.

...

Alexandru Pelin are 65 de ani și a activat în domeniul juridic 38 de ani, iar anul trecut i-a expirat mandatul de membru al Consiliului de Supraveghere la Banca Națională, unde a lucrat 25 de ani. A venit la Târgul de cariere pentru că vrea să-și pună în valoare, în continuare, experiența bogată pe care o are. 

...

Alexandru Pelin

„Sunt în căutare, nu am venit aici doar cu privitul, deoarece am un sac de experiență în spate și  dacă aș avea această oportunitate, aș putea s-o răspândesc, s-o fac mai vizibilă”, afirmă Alexandru Pelin.

... Dacă nu ai reușit să ajungi la târg, poți accesa  www.delucru.md  și poți aplica online la joburile de la Guvern, înregistrate pe platforma noastră. Totodată, detaliile despre funcțiile vacante le găsești pe https://cariere.gov.md/ro, unde este descris scopul fiecărei funcții vacante, sarcinile de bază, condițiile participării la concurs, salariul și modalitatea de depunere a documentelor necesare. 

...

Este ceva firesc și chiar recomandat să utilizăm fotografiile expediate de Guvern jurnaliștilor pentru a le utiliza în reflectarea evenimentului, de aceea rog să fie utilizate cât mai mult posibil, deoarece sunt foarte bune. Ei nu se supără, dar se bucură. E obligatoriu să indicăm sursa, așa este corect și profesionist. 

 sursa foto: www.gov.md

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?