Programul Digitalents: Cum poate un job în străinătate să îți schimbe viața
02-05-2023 1898
Timp de citire: 3 min.

Programul Digitalents: Cum poate un job în străinătate să îți schimbe viața

Dacă ești în căutarea unui nou loc de muncă în sectorul IT, ești flexibil și gata de schimbări, vrei să călătorești și să înveți de la specialiști internaționali cu vastă experiență, atunci Programul Digitalents poate fi o opțiune excelentă pentru tine. Proiectul reprezintă o oportunitate unică de a obține experiență în domeniul IT, la companii de top din Slovacia, implementând ulterior întreg bagajul de cunoștințe pentru a dezvolta propriul startup acasă. 

Flexibilitate și angajamente pe termen scurt

IBM, Orange SK, Slido și Soitron te așteaptă în echipa lor. Joburile bine plătite în aceste companii îți vor aduce numeroase beneficii, fără a fi presat să-ți asumi obligațiuni majore. Programul Digitalents oferă tinerilor moldoveni posibilitatea de a semna contracte de muncă pe un termen de 12 luni. Această flexibilitate îți va permite să înveți și să te dezvolți într-un mediu internațional, fără a fi legat de o companie sau un loc de muncă pe o perioadă mai lungă.

Dezvoltare personală și extinderea setului de competențe 

Un alt important beneficiu al unui job peste hotare este posibilitatea de a câștiga experiență și de a dezvolta abilități noi într-un mediu internațional. Moldova este o țară mică, iar piața muncii nu oferă întotdeauna aceleași oportunități ca în alte țări. Prin urmare, un job peste hotare poate fi o oportunitate excelentă pentru a obține experiență într-un mediu mult mai competitiv și pentru a învăța de la cei mai buni angajatori din lume.

Munca în străinătate este o oportunitate unică de a-ți lărgi orizonturile și de a dobândi o experiență care altfel nu ar fi disponibilă. Călătorind într-o țară dezvoltată și acceptând o nouă oportunitate de a-ți dezvolta cariera, investești în tine însuți prin extinderea setului de competențe. Experiența îți va îmbogăți considerabil CV-ul, oferindu-ți acces la mai multe oportunități de dezvoltare și formare. 

Programul Digitalents îți oferă, de asemenea, șansa de a dobândi mai multe competențe transversale, cum ar fi comunicarea, colaborarea și rezolvarea problemelor și îți va spori încrederea în sine. Toate aceste abilități pot fi de neprețuit atunci când candidezi pentru un loc de muncă la o companie renumită și te pot ajuta să progresezi mai rapid în cadrul sectorului IT, atât în Moldova, cât și în oricare altă țară din lume.

Descoperirea noilor culturi

Atunci când călătorești în străinătate pentru a lucra, ai ocazia unică să descoperi culturi, obiceiuri și tradiții diferite. În timpul liber sigur vei fi tentant să vezi locuri faimoase ale țării, să guști din mâncarea tradițională, să mergi la evenimente și să discuți cu localnicii.

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Dezvoltarea propriei idei de afaceri

Un alt beneficiu al programului Digitalents este posibilitatea de a aduce acasă experiența și cunoștințele dobândite. Prin participarea la programul Digitalents, tinerii moldoveni pot contribui la dezvoltarea și modernizarea industriei IT din Moldova. La reîntoarcerea în țară, absolvenții programului se vor bucura de formare profesională suplimentară în domeniul TIC și de sprijin pentru reintegrarea pe piața muncii din Moldova. Cinci candidați selectați vor beneficia, de asemenea, de mentorat și sprijin financiar în valoare de 4000 de euro pentru a dezvolta propriile ideile de start-up in cadrul programului „EU4Moldova: Startup City Cahul”.

Ți-am trezit suficient interesul pentru o face o schimbare în viața ta? Fii cu ochii pe joburile disponibile în Slovacia și prinde șansa ta pentru o carieră de succes în Europa. Iar dacă vrei să afli mai multe despre beneficiile programului „Digi Talents”, citește articolul nostru la acest subiect sau vizitează direct site-ului proiectului. 

Aplică simplu și rapid, lărgește-ți orizontul profesional, învață de la cei mai buni din domeniu și fii tu cel care poate mentora în viitor tinerii ambițioși, dornici să se aventureze în domeniul IT.


Acest articol a fost realizat cu asistența financiară a Uniunii Europene, contractată de ICMPD prin Facilitarea Parteneriatelor pentru Migrație. Conținutul acestui document este responsabilitatea exclusivă a Agenției pentru Dezvoltare și Mobilitate (EMA), a Coaliției Digitale și a Asociației Moldovei a Companiilor TIC (ATIC) și nu poate fi considerat în niciun caz ca reflectând poziția Uniunii Europene și a ICMPD.

 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?