Primul tău job în IT: Avantajele Internshipului Jivy Group
14-02-2022 3818
Timp de citire: 3 min.

Primul tău job în IT: Avantajele Internshipului Jivy Group

Digitalizarea și tehnologia stăpânește tot mai multe procese din business-urile contemporane, dar și din viața noastră de zi cu zi. Industria IT, în acest context, prosperă și crește - companiile IT luptă pentru talente, ofertele de angajare devenind tot mai competitive din perspectiva unui profesional din domeniu.

În centrul acestui peisaj hi-tech, în care tehnologiile evoluează uneori mai avansat decât talentele celor care le dezvoltă, te afli TU, cel care caută să obțină primul său job în IT.  În acest articol am pregătit câteva recomandări utile în acest sens, enumerând, în același timp, principalele avantaje a unui program de Internship la Jivy Group ca punct de start pentru cariera ta în IT.

Pasiunea: indispensabilă chiar și în pragmaticul IT

Pentru unii ar putea suna banal, dar IT-ul nu este despre aici și acum, ci despre dezvoltare și inovație, despre viitor. Aici ne referim atât la viitorul global (cel al industriei), cât și la cel personal (punctul în care ajunge fiecare talent din IT după o anumită perioadă de timp). În acest context pasiunea este factorul indispensabil, care te ajută să ai o creștere sustenabilă în domeniu.

Odată ce un candidat manifestă pasiune, probabilitatea că angajatorul îl va accepta este mai mare. Angajatorul, în acest caz, se ghidează de simpla idee că pasiunea se materializează în perspectivă și, respectiv, în valoare. Astfel, se face posibilă formarea unei relații armonioase, în care are de câștigat atât angajatul, cât și angajatorul.

Fii pregătit să începi de la zero

Domeniul IT este domeniul în care abilitățile, expertiza și experiența fac diferența, creează valoare și avantaje competitive pentru echipă, companie și, în final, pentru produsul dezvoltat. În calitate de junior fără experiență în spate și cu scopul setat de a obține primul job, este important să conștientizezi și să fii absolut ok că vei începe cu un entry level. Este un lucru firesc pentru industrie - acest scenariu este valabil pentru marea  talentelor din IT.

Un entry-level nu ar însemna că nu ți-ai făcut treaba bine la universitate sau la cursurile de specializare. Dimpotrivă - la etapa inițială îți vei consolida toate cunoștințele acumulate și vei învăța cum să le valorifici. Odată ce vei stăpâni această abilitate de a gestiona resursele propriului talent, vei putea evolua pe plan profesional mult mai rapid și bine orientat.

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Tips and Tricks: Cum obții primul job în IT prin programul de Internship de la Jivy Group?

Precum am menționat la începutul articolului, pentru cei mai răbdători juniori în IT am pregătit un shortcut. La Jivy Group am creat și continuăm să îmbunătățim un program de Internship, prin care îți oferim posibilitatea să faci primul pas în IT, sau, de ce nu, chiar să deschizi larg ușa spre acest domeniu. În cadrul acestui program ai oportunitatea să-ți testezi skill-urile într-un mediu mega prietenos, cu beneficii implicite precum:

  • Mentorat pe toată durata de 3 luni a Internshipului - vei fi ghidat de un Senior Jivyan;

  • Training specializat - vei învăța conform unui plan menit sa te ajute sa aplici în practica cunostintele de la facultate;

  • Professional network intern de calitate - vei stabili o rețea de conexiuni cu ingineri talentați și pasionați de IT;

  • Experiență de lucru în proiecte reale chiar din startul internshipului - fiind parte a unei echipe de inginerie software, vei face cunoștință cu provocările domeniului și cu arta de a le depăși eficient;

  • Program full-time & off-line - vei fi ajutat sa pliezi eficient internship-ul cu activitatea ta academică și chiar să și dezvolți lucrarea de licență pe o temă de cercetare, asociată cu activitatea pe care o vei desfășura la Jivy Group;

  • Posibilitatea de angajare in-house imediat după absolvirea Internshipului.

De ce ar trebui să privești această oportunitate ca un shortcut valoros pentru dezvoltarea ta profesională? La Jivy Group ai ocazia să avansezi mult mai rapid - reușești să combini studiile cu obținerea primului tău job în IT. Poți aplica acest trick chiar acum - aplică aici pentru Internship la Jivy Group în Chișinău, iar noi revenim cu setarea unui interviu în care o să ne cunoaștem mai bine.

 

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?