“Ne-am propus să intrăm în TOP-3 companii-dezvoltatori de CPaaS platforme din lume către anul 2026”. Interviu cu Călin Calancea, CEO al Enabld.
01-11-2022 2928
Timp de citire: 2 min.

“Ne-am propus să intrăm în TOP-3 companii-dezvoltatori de CPaaS platforme din lume către anul 2026”. Interviu cu Călin Calancea, CEO al Enabld.

...Călin, povestește-ne cu ce a început totul?
Totul a început în 2018, când m-am alăturat echipei DAS Solutions pentru a dezvolta vânzările softului creat ca produs intern al companiei - SMS Gateway. Acest soft reprezinta o platforma pentru gestionarea traficului SMS, destinata prestatorilor de servicii din domeniul telecomunicațiilor.
Am participat la câteva conferințe internaționale, unde am întâlnit companii care aveau nevoie de o alternativă și am înțeles că pe baza produsului nostru putem să prestăm soluții care să acopere necesitățile prestatorilor de servicii SMS. Ca urmare la finele anului 2018 a fost semnat primul contract cu o companie din Bangladesh, iar mai apoi au urmat alți client din diferite regiuni ale lumii.
Potențialii clienți erau interesați de mai multe funcționalități, iar pentru aceasta au fost atrași noi membri ai echipei care sa le dezvolte.

Cum ați reușit să atrageți investiții? 1,4 milioane de USD este o suma impresionantă.
Dezvoltarea produsului necesita o echipa mai mare si procese bine setate, iar acestea implică costuri semnificative, de aceea am decis si practic nu am avut alta soluție, decât sa atragem investiții. In acest scop am lansat un start-up cu un brand nou atractiv. Așa a apărut Enabld în 2020, care în aprilie 2021 a fost înregistrat în SUA ca o companie nouă, cu 4 fondatori. Apoi au fost efectuate mai multe sesiuni de pitching cu potențiali investitori, din rândul contactelor fondatorilor, dar și prin intermediul platformelor din domeniu atragerii investițiilor, inclusiv si prin contactarea potențialilor investitori pe LinkedIn.
Concomitent în mai 2022 Enabld a devenit proprietarul companiei DAS Solutions SRL. Iar in luna iulie 2022 a fost încheiată prima runda de investiții de 1.4 milioane USD, cu semnarea acordului cu cei 4 investitori din SUA, Africa si Europa

Enabld dezvoltă propriul produs. Poți sa ne povestești mai detaliat despre acesta?
Da. Acest produs se numește CPaaS - Communications Platform as a Service, anterior SMS Gateway. Soft-ul CPaaS reprezintă un instrument de comunicare a business-ului cu clienții și permite acordarea serviciilor în 3 direcții – P2P, A2P, P2A. Platforma e orientată către prestatori de servicii care conectează clienții corporativi și le oferă mai multe canale de comunicare (SMS, WhatssApp, Apeluri Vocale, ChatBot).
Doi colegi au început să dezvolte acest produs încă din 2015 ca un monolit, pe baza de code opensource la cerința unui client. Apoi cu apariția clienților noi și a cerințelor diversificate pe piață am înțeles că monolitul nu face față și avem nevoie de flexibilitate. Din acest motiv în 2020 am luat decizia să modificăm arhitectura platformei și am optat pentru arhitectura de  micro servicii, care acum o îmbunătățim și o diversificăm cu mai multe funcționalități. Iar produsul a devenit mai flexibil, redundant, ușor scalabil, cu interfața intuitiva.

...

Ce provocări întimpinați în activitate?
Provocările țin de viteză cu care noi putem să dezvoltăm produsul și să-l oferim clienților. Ele se reflectă și în strategia de extindere a echipei, calitatea și complexitatea produsului, procesele interne și satisfacerea clienților. În acest context elementul principal sunt membrii echipei care știu cum să facă față acestor provocări.

La ce aspiră Enabld?
Ne-am propus să intrăm în TOP-3 companii-dezvoltatori de CPaaS platforme din lume către anul 2026 și să deținem o cota de 10% din piață prestatorilor de soluții CPaaS. În termeni de venituri, tindem să obținem în următorii 4 ani suma de aproximativ 10 milioane de USD anual.

 

Vezi joburile enabld

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?