De ce nu ești chemat la interviu, deși ai trimis email-uri peste email-uri
05-07-2018 3252
Timp de citire: 2 min.

De ce nu ești chemat la interviu, deși ai trimis email-uri peste email-uri

Dragă omule care ai aplicat pentru job,

Mulțumesc că ți-ai trimit CV-ul. Da, l-am primit. L-am și citit. Dacă a trecut deja o lună de când ai aplicat și n-ai primit niciun semn de la mine, e clar că nu vei fi chemat la interviu.

Iată care ar putea fi motivul:

  • Nu ești calificat pentru poziția asta.
  • Ești calificat, dar ai făcut o greșeală care te scoate de pe listă (o să-nțelegi mai jos despre ce-i vorba).
  • Vreau să angajez pe altcineva, dar încă nu am bătut palma.

Te rog, nu mă întreba dacă există vreo informație nouă în privința email-ului tău. Faptul că mi-ai trimis trei email-uri în plus și un mesaj scris de mână nu mă va face să te angajez. Mai mult mă vei irita.

Alison Green, a cărei carte, Ask a Manager, a apărut anul ăsta, spune: „Există o groază de sfaturi pe net care îi îndeamnă pe oameni să facă asta”. E extrem de enervant. Știi că au aplicat și le vei răspunde când va fi cazul.”

Sfatul ei pentru oamenii care aplică la joburi? „Trebuie să nu te mai gândești la asta.” În loc să-ți pierzi timpul trimițând email după email, gândește-te dacă CV-ul tău și scrisoarea de intenție te pun în cea mai bună lumină. Ai mâncat cumva litere? Ai fraze în plus sau greșeli gramaticale? Dacă nu, gândește-te cum ți-ai aranja cel mai bine documentele ca să ai mai multe șanse să fii chemat la interviu pentru următorul job?

Cea mai bună cale prin care să faci asta e să fii cât mai clar și succint când prezinți experiența și interesele în privința jobului pe care-l cauți. Spune-mi ce faci acum, ce ai făcut înainte și care-s studiile tale. Asta-i tot ce trebuie să știu.

Nu-ți bate capul cu vreo formatare ieșită din comun. Dacă nu aplici pentru un loc de muncă în design grafic, un font care-ți sare-n ochi sau animațiile nu arată decât că ai experiență într-un domeniu diferit. Nu trebuie nici să-ți văd poza.

Dacă ești chemat la interviu, trimite un mesaj de mulțumire. După care stai cuminte. Dacă a trecut o lună și n-ai primit niciun semn de la mine, uită-te la lista de mai sus și urmează același sfat: Nu trimite email. Dacă vreau să te angajez, e clar că nu uit de tine.

S-ar putea să dureze mai mult decât ți-ai dori să-ți dau un semn, dar promit că o voi face, odată ce am luat o decizie.

Cu drag,

Managerul responsabil de angajări

Sursa: vice.com.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?