Cum răspunzi la întrebarea de la interviu: „De ce să te angajăm anume pe tine?”
11-03-2020 9015
Timp de citire: 2 min.

Cum răspunzi la întrebarea de la interviu: „De ce să te angajăm anume pe tine?”

Felicitări, ai fost chemat la interviu - alături de alți candidați. Iar la interviu apare inevitabila întrebare „de ce te-am angaja pe tine?”

Când intervievatorii pun această întrebare, vor să îi convingi că eşti cel mai bun candidat pentru job. Pentru a da cel mai bun răspuns, trebuie să ştii dinainte ce presupune job-ul, astfel încât competenţele şi experienţa ta să se plieze pe nevoile companiei. Răspunsul potrivit este un mix între responsabilităţile şi calităţile tale, fără a subestima energia, personalitatea şi stilul tău de lucru. Dar ce faci dacă nu ai experienţa necesară? 

Să începem cu ce să NU spui:

Un răspuns care se concentrează pe beneficiile aduse ție este un răspuns rău. Nu-ți recomandăm să spui:

  • Am nevoie de bani;
  • Am nevoie de un loc de muncă;
  • Această locație este foarte aproape de unde locuiesc.

Chiar dacă aceste motive sunt importante pentru tine, ele nu sunt motivele care vor convinge angajatorul. Răspunsul la aceasta întrebare ar trebui să se concentreze asupra lor. De asemenea, mai sunt câteva lucruri pe care trebuie să le eviți: lipsa de pregătire, modestia excesivă, să fii prea general sau să oferi un răspuns prea lung.

Ce-ți recomandăm să faci:

# Să știi cerinţele şi responsabilităţile postului, dar să ai şi informaţii despre problemele pe care le întâmpină compania, despre industrie şi competitori.

# Transmiți entuziasm, dorinţă de a te implica şi de a rezolva situaţii problematice. Este bine să eviţi superlativele care nu se potrivesc personalităţii tale, cum ar fi: „sunt candidatul perfect” sau „am 10 de ani de experienţă, am doborât recordul în vânzări, am livrat totul la timp şi m-am încadrat în buget”.

# Cel mai bine este să te încadrezi în maxim două minute pentru a nu plictisi recrutorul. Mai are şi alte întrebări.

Dacă ești un candidat cu vechime pe piața muncii

Oferă răspunsuri targetate în funcţie şi de cerinţele pe care angajatorul ţi le prezintă. Arată că eşti o investiţie pentru companie, iar angajatorul vrea să se asigure își va putea recupera investiția pe care o face cu tine. Caută să accentuezi beneficiile pe care le va avea compania de pe urma ta, dacă te va angaja. Menționează că ai experiență în reducerea cheltuielilor sau dezvoltarea de noi campanii care pot creşte veniturile companiei.

Nu pleca cu ideea că cel care te intervievează a citit deja CV-ul tău. Subliniază acele calități ale tale care te fac un candidat ideal pentru acest job.

Caută un loc de muncă după:
Patricia Mihailă
Publicat de către
Patricia Mihailă
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?