La start, atenție, Mixbook!
02-11-2020 1207
Timp de citire: 3 min.

La start, atenție, Mixbook!

Mixbook Moldova caută atleți digitali pentru sprinturi Agile!

Fluierul de start îl dă Robert Greene, care, atunci când spune în română „Bună dimineața” – el o face, mi-a demonstrat-o chiar ieri, în discuția pe care am avut-o în sediul Mixbook din Chișinău – e posibil să emită o directivă mai mult decât o simplă formă de salut. Dimineața chiar trebuie să fie bună, pentru ca și ziua să fie bună, pentru ca, la final, și produsul să fie unul cât se poate de bun, în acest sens recenziile de pe net depunând mărturie.

Cine e Robert Greene sau cum îi spun colegii lui - Rob? El este un IT Atlet de talie mondială, ce a ales Moldova ca următoarea sa destinație. Bazele carierei sale le-a primit la Rice University și University of Texas. La Mixbook deține poziția de Director de Inginerie, precedenții 4 ani i-a petrecut la US Department of State, unde a lucrat la un sistem de combatere a fraudării de vize în China și la un sistem electronic de vot în Irak. A condus echipe de ingineri în Singapore, pentru compania Ohanae, și în California, pentru Wave Systems. Mai mult decât atât Rob este un adevărat veteran al renumitei companii Oracle, unde a petrecut 6 ani conducând echipe de ingineri în diverse țări, din California până în Bulgaria. În timpul liber Rob iubește să alerge maratoane la un pas lejer, astfel chiar nu am exagerat numindu-l un IT atlet. 

În consecință, Mixbook Moldova vine cu un exemplu nou pe piața IT locală. Da, compania angajează doar programatori ajunși la nivel senior, care au o doză puternică de experiență în spate. Însă, ei nu doar exportă top talent în afara Moldovei, dar și importă talent din exterior, lucru care nu este întâlnit prea des la noi.

...

În Moldova Mixbook deține ceea ce ei numesc back office, adică tărâmul tehnic împreună cu toate procedurile și procesele sale. Clientela propriu-zisă a Mixbook se află mai mult în SUA, Canada, Marea Britanie și alte meleaguri vestice. Moldova este terenul muncii importante din spatele panoului de control, care implică creativitate, inovație, și optimizare a proceselor tehnice ale companiei. Bine, cei de aici pot fi și ei, la rându-le, clienți, dar procedura de comandare, negociere și obținere a produsului este standard și se face pe site.

Deși crearea albumelor foto, a felicitărilor sau invitațiilor, apoi imprimarea, decorarea etc. – natura activității Mixbook – pot părea nu atât de dificile, Robert Greene mi-a spus că experiența cerută inginerilor și programatorilor nu este un moft sau o chestiune de prestigiu, ci o cerință bine justificată de complexitatea caracterului muncii.

...

TypeScript și Ruby sunt principalele limbaje cu care se operează la Mixbook, dar cunoașterea și practicarea altora sunt cel puțin la fel de oportune. De altfel, angajații au parte de traininguri pe dimensiunea tehnică și pe cea lingvistică, fiind nevoie de un nivel de bază de engleză pentru angajare, dar senior level oricum trebuie să fii de la bun început, aici nu scapi. În orice caz, te așteaptă o testare sau două dacă ai planuri în legătură cu Mixbook Moldova.

Apoi mai e nevoie de congruență cu cele trei valori fundamentale de la Mixbook:

  • Scrappiness (așa a numit-o Robert, eu neprinzând șpilul din prima) este un amalgam între “determinat” și “creativ”, care include capacitatea de a face mult din puțin, de a gestiona creativ resursele în vederea unui rezultat cel puțin rentabil, dacă nu chiar original.
  • Grijă față de celălalt – poate nu în sens biblic, dar cu siguranță în sens profesional – având în vedere că lucrul în echipă presupune compatibilitate și empatie, or strategia Agile pune un accent special anume pe factorul uman și pe cel al interacțiunii.
  • Dedicare (în muncă), iar această valoare – mi-a zis Rob – e catalizată de faptul că, spre deosebire de alte companii cu profil IT, Mixbook își creează propriul produs, adică nu-l face și îl livrează vreunei companii comanditare, ci îl plămădește pe al său propriu, ceea ce dezvoltă atașamentul față de lucru.

Cu toate că beneficiile aflării la Mixbook Moldova sunt cât se poate de seducătoare (amplasare comodă, salariu peste media din branșă, lucru cu instrumente tehnologice de apariție recentă, orar flexibil etc.), dorința de a lucra la Mixbook – spune Robert Greene – ar trebui să fie ancorată în alte motive, în motive care să facă din Mixbook mai mult decât o alegere comodă dintr-un lung șir de opțiuni mai mult sau mai puțin avantajoase.

...

Încearcă să sapi undeva în intimitatea pasiunilor și propensiunilor tale, și dacă găsești abia acolo loc pentru Mixbook, s-ar putea ca și Mixbook să găsească un loc pentru tine.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?