Inther Software Development – între coduri, conveiere proaspete și educație
05-05-2021 2352
Timp de citire: 3 min.

Inther Software Development – între coduri, conveiere proaspete și educație

 

ISD (Inther Software Development) este o companie IT cu sediul la Chișinău, parte a grupului Inther din Țările de Jos.

Domeniile în care ISD produce, punându-și la lucru experiența de peste 12 ani, sunt diverse – industria logistică, imobiliară, farmaceutică, agricolă, ingineria și educația, serviciile poștale și aplicațiile web.

Pentru ca experiența să fie consolidată, iar cunoștințele să-și descopere cât mai rapid valabilitatea practică, la sediul ISD a fost inaugurat un mini-conveier industrial menit să ilustreze funcționalitatea activității din ramura PLC (Programmable Logic Controller) a companiei, iar delucru.md a fost acolo.

Conveierul este programat și configurat în vederea simulării diferitor situații practice, iar una dintre marile oportunități asociate acestui fapt este studierea și utilizarea conveierului de către studenții care-și fac stagiul de practică sau care se află în internship, inclusiv în lumina parteneriatului dintre ISD și Universitatea Tehnică din Moldova (UTM), prin care ISD își propune să pună studenții față în față cu viitorul pe care și l-au ales, și să-i pregătească pentru el.

...

Implicarea ISD în educație s-a făcut, de altfel, de-a lungul timpului, simțită în mai multe feluri:

  • Parteneriat cu Tekwill Academy, fructificat în direcții precum:
    - Organizarea cursurilor Java și .NET;
    - Realizarea campaniei „Aleg cariera IT”;
  • Webinare pentru începători, legate de inițierea și evoluția în domeniul IT;
  • Mentorat, jurizare și sponsorizare la evenimente educaționale de tip hackathon;
  • Internship-uri care culminează cu vizite în Țările de Jos, la compania-mamă.
    În număr de trei sau patru anual, internship-urile îi învață pe participanți să conceapă și să elaboreze produse de la cap la coadă, transformând, prin asistare, susținere și îndrumare, tineri curioși în specialiști angajabili, o parte din foștii participanți la internship-uri ajungând, în timp, ei înșiși, mentori.

Implicarea ISD în educație are următoarele rezultate:

  • Tinerii devin mai interesați și mai curioși în legătură cu domeniul IT;
  • Tinerii învață să realizeze proiecte și produse IT;
  • Sunt reperați potențiali angajați;
  • Pregătirea studenților capătă o mai mare greutate și valoare practică.

În plus, în scurt timp, conveiere similare cu cel inaugurat la sediul ISD, vor ajunge, de la compania-mamă Inther din Țările de Jos, la UTM, ceea ce confirmă, o dată în plus, interesul și grija față de viitor, precum și investiția în el

...

Contactul continuu cu mediul educațional, le permite celor de la ISD să evalueze într-un mod credibil calitatea studiilor din Republica Moldova în domeniul tehnologiei informației, precum și șansele ca un student să fie un bun inginer și developer având doar studiile universitare.
În acest sens, Tamara Adam, managerul pe Resurse Umane al ISD, ne-a spus:

Fiind prezenți în domeniul IT de mai bine de 12 ani, ISD a reușit să acumuleze o experiență bogată în recrutare. Facultățile IT din RM reprezintă o sursă foarte bună de programatori și ingineri juniori ai echipei noastre.

În ultimii ani atestăm o îmbunătățire a pregătirii tehnice pe care o obțin studenții în cadrul universităților, ca urmare a confluenței mai multor factori:

  • Promovarea intensă a oportunităților din domeniul IT;
  • Programele educaționale gratuite sponsorizate de companiile locale IT/organizații locale și internaționale;
  • Implicarea și zelul universităților în colabărările cu companiile IT, spre îmbunătățirea procesului și experienței educaționale, colaborare care ia mai multe forme:
    Implicare în ajustarea programei academice la necesitățile angajatorilor;
    Mentorat oferit de experți IT pentru profesori;
    Suport financiar pentru echiparea laboratoarelor și a sălilor de studii;
    Organizarea de cursuri/workshop-uri și alte materiale didactice de actualitate.

Colaborarea dintre companiile IT și instituțiile de învățământ reprezintă, probabil, unul din pilonii care va susține, pe viitor, și mai mult, pregătirea studenților în vederea integrării mai rapide și mai ușoare a lor în procesul de lucru, iar ISD se implică activ în dezvoltarea tandemului universități – companii locale IT.

Deși imperfect și în proces de dezvoltare, mediul educațional de la noi, prin absolvenții facultăților IT, s-a dovedit o sursă generoasă de ocupanți ai posturilor de juniori în companie. Calitatea pregătirii specialiștilor depinde oricum nu doar de studiile academice în sine, de informația oferită în facultate, ci și de motivația și munca ce însoțesc procesul de studiu, care se pot traduce, în condițiile unei atitudini responsabile, în complementarea studiilor universitare cu materiale din surse alternative și experiență parvenită din îmbrățișarea oportunităților extra-universitare.

...

ISD face eforturi susținute pentru a apropia cele două platforme – educațională și profesională – astfel încât pășirea de pe una pe cealaltă să fie cât mai firească și lipsită de turbulențe, iar achiziția – conveierul industrial ajuns în sediu – e un instrument și o dovadă în același timp.

Dacă știi ce vrei și ești promițător, ISD te așteaptă cu tastele deschise.

Vezi aici joburile de la ISD

Enter.

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?