Cum te poate ajuta AIESEC să-ți dezvolți abilități peste medie care să te ajute la angajare
03-04-2024 832
Timp de citire: 3 min.

Cum te poate ajuta AIESEC să-ți dezvolți abilități peste medie care să te ajute la angajare

Printre multitudinea de organizații care activează, AIESEC în Chișinău poartă un brand irepetabil și un format unic datorită căruia tinerii își pot defini calea spre o carieră de succes și să se regăsească în diversitatea de opțiuni accesibile astăzi.

AIESEC este cea mai mare organizație de tineret din lume, cu o prezență în peste 120 de țări și peste 40.000 de membri activi.

Misiunea AIESEC este de a păstra pacea în lume prin dezvoltarea spiritului de leadership și inițiativă în tineri....

Structura AIESEC în Chișinău

Datorită structurării eficiente a organizației, AIESEC în Chișinău oferă tinerilor posibilitatea de a-și încerca abilitățile în diverse domenii.

Activitatea AIESEC în Chișinău este distribuită pe 5 departamente.

1. Operations (stagii interne și externe)

Departamentul care comunică cu studenții internaționali sau potențiali participanți interesați de proiectele AIESEC în Chișinău și realizează activitatea de bază a

organizației – exchange-urile. Promovarea produselor AIESEC ca Global Volunteer, Global Talent și Global Teacher și respectiv identificarea participanților interesați și potriviți acestora. Astfel, direct influențează schimburile interculturale în organizație.

2. Business Development

Departamentul care creează și menține relațiile externe și imaginea organizației în fața partenerilor sau instituțiilor cu care conlucrăm. Acest departament identifică oportunități de finanțare sau voluntariat/intershipuri pentru participanții externi.

Membrii acestui departament se ocupă de segmentarea pieței de companii din Moldova și categorizarea lor. Negocierea este, de altfel, unul dintre punctele de reper ale departamentului.

3. Marketing & PR

Departamentul care ține cont de imaginea organizației pe social media. Membrii acestui departament dezvoltă și implementează strategii de marketing pentru proiectele AIESEC în Chișinău, pentru perioadele de recrutare și alte aspecte promoționale ale organizației. În acest departament vei învăța să utilizezi instrumente în design, precum, Photoshop, Illustrator, Canva pentru o realizare calitativă a materialelor postate. Departamentul include și alte posibilități de învățare ca story making, video creating și realizarea campaniilor de promovare.

4. Finance and Legal Assistance

Departamentul care gestionează latura financiară a organizației și se asigură de legalitatea si transparența ei. În acest departament vei învăță să întocmești contracte, să planifici bugete pentru proiecte și să le gestionezi în perioada de desfășurare. Tot aici vei învăța să aplici la granturi și să realizeazi campanii de merch.

5. Talent Management

În orice companie sau organizație – departamentul de Resurse Umane este unul esențial, întrucât acesta se ocupă de identificarea talentelor și facilitarea dezvoltării membrilor din organizație. Este departamentul care acționează pe aspect intern, precum, evaluarea performanțelor membrilor, nivelul lor de implicare și dezvoltarea potențialului acestora. Și sigur că nu în ultimul rând – motivarea membrilor organizației și crearea unei atmosfere prietenoase și unite în cadrul organizației....* AIESEC în Chișinău este mediul perfect unde poți să încerci aceste domenii, să înveți din propria experiență și să devii un candidat puternic, unic și încrezut în fața angajatorilor.

Organizația reprezintă o rețea extinsă atât la nivel național cât și global și este incredibil cu câtă ușurință te găsesc oportunitățile sau tu pe ele atunci când devii membru activ în AIESEC. Acestui lucru îi este dovadă multitudinea de persoane care au fost parte a AIESEC în Chișinău și activează în diferite companii sau își dezvoltă propriile afaceri și idei pentru că AIESEC este în primul rând despre LIDERI.

...

Primește cele mai noi articole direct
în inbox

Viața unui AIESEC-er

1. Pe lângă posibilitățile de dezvoltare în cadrul departamentelor, AIESEC în Chișinău oferă oportunități de poziții de conducere pentru dezvoltarea abilităților de LEADERSHIP. Deci, direct posibilitatea de a coordona echipe la proiecte, echipe de departament și propriu-zis organizația.

2. AIESEC-erii sunt persoanele ce dezvoltă în sine spiritul de inițiativă, astfel fiind curajoși în fața dificultăților sau în procesul aplicării și încercării unor idei noi. Cu noi vei învăța să lucrezi și să gestionezi corect o echipă.

3. Iar atunci când îți închei experiența AIESEC – conexiunile nu dispar pentru că contribuția oricui aici contează iar păstrarea relațiilor reprezintă motivul pentru care AIESEC este într-adevăr o rețea globală.

Așa cum recrutările au loc doar de două ori pe an, nu ezita să aplici acum și să devii persoana care direct își influențează parcursul și dezvoltarea personală.

Completează formularul de aplicare de mai jos și devin-o parte a familiei globale! Link aici.
...

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?