Crezi că e bine să fii mereu în căutare de job?
10-01-2020 3482
Timp de citire: 2 min.

Crezi că e bine să fii mereu în căutare de job?

În Maimuța goală (carte), Desmond Morris spune că omul este o creatură (o maimuță goală) care are explorarea în sânge, ca pe o pornire primordială.

Job.com încurajează perpetuarea ideii, îndemnându-te să fii o maimuță goală, responsabilă și curioasă care explorează încontinuu, caută, sondează și-și cercetează jungla profesională.

...

Dacă tot suntem noi maimuțe goale și dacă tot există genul de maimuțe gibon, propun să ne numim, în contextul jobului, joboni.

Joboni fiind, oferte să cutreierăm, deci. În altă ordine de idei, Job.com îți recomandă să fii mereu la curent cu ofertele de job de pe piață și să fii mereu pregătit să ataci ceva mai bun, chiar dacă ești mulțumit cu ceea ce ai momentan.

Pe lângă faptul că e un exercițiu profesional care să-ți întrețină flerul, mobilitatea și tonusul curiozității, căutarea joburilor bune și depunerea candidaturii pot fi și bune imunizări împotriva refuzurilor, așa cum – comunică sursa – nu întotdeauna vei fi chemat la interviuri după ce-ți va fi evaluat CV-ul care, apropo, n-ar strica să fie actualizat.

În plus, dacă vrei ca anul să aibă cu adevărat semne bune, așa cum te-ai încumetat să spui mecanic în urătura aia de Revelion, și să-ți găsești un job care să-ți placă și care să corespundă menirii tale – până la urmă, Job.com încearcă să te învețe cum să-ți găsești job în 2020 – cunoaște lume. Cunoaște lume, fă-ți relații (nu în sens lingușitor-oportunist, ci relații umane elementare, simple, frumoase și emoțional-curcubeice), or angajările prin recomandări se dovedesc adesea foarte lucrative.

Ziceam mai sus de CV. Mai zic o dată. Actualizează-l și fă-i upload pe site-uri de angajare, – delucru.md te salută – dar fă-l așa ca să te reprezinte, să nu-i dai angajatorului cu disonanța cognitivă-n cap, transmițând un mesaj și semnale ale unui anumit caracter prin documentul scris, și apărând un cu totul alt fel de persoană atunci când e să-ți faci apariția în carne și oase.

Urmărește dinamica pieței și vânează companiile care o duc bine (bine, aici depinde și care-s criteriile tale de alegere a unui job; ar fi tare bine să fie ceva nu doar bine plătit, ci care-ți și place, dar vezi și tu).

Nu în ultimul rând, ține legătura cu vreun recrutator, mai ales cu unul care operează recrutări în zona ta de activitate. El sigur e la curent cu mișcările din breaslă și te-ar putea anunța sau ar putea chiar să-ți fie intermediar la angajare.

Încă ceva!

Dacă ai sau ai avut vreun algoritm al angajării cel puțin bizar, amuzant, aventuros – de ce nu –, dacă n-ai ținut cont de nicio recomandare din cele de mai sus sau de prin alte zări netografice, împărtășește povestea cu noi, suntem curioși.

Caută un loc de muncă după:
Catalin Ungureanu
Publicat de către
Catalin Ungureanu
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?