De ce angajatorii nu fac publice salariile?
02-03-2020 3024
Timp de citire: 2 min.

De ce angajatorii nu fac publice salariile?

Întrebarea care îi macină cel mai mult pe cei care își caută un job este „de ce nu publică angajatorii salariul pentru fiecare post?” Lipsa transparenței acestei informații îi face pe mulți să creadă că recrutorul ascunde ceva, că încearcă să te păcălească sau că salariul este foarte mic, când situația este influențată complet de alți factori și confidențialitatea își are rostul ei.

Căutarea unui job este pentru mulți o activitate destul de dificilă. Miza este deseori foarte mare, iar în astfel de cazuri anxietatea nu întârzie să apară. Pe delucru.md poți aplica ușor și rapid și afla informații prețioase despre tot procesul de angajare și despre joburi.

Iată motivele pentru care angajatorii nu fac salariile publice:

# Fiecare persoană face jobul altfel

Cerințele postului sunt într-un fel sau altul negociabile. Dacă tu ești candidatul ideal din toate punctele de vedere, mai puțin faptul că nu știi să faci un lucru din toată lista de cerințe, asta nu înseamnă că angajatorul nu te va chema la interviu. Ai poate printre cele mai bune șanse să iei jobul. Totuși, faptul că nu poți face un lucru din lista de cerințe va influența, probabil, salariul final.

# Experiența contează

Vei vedea că unele posturi sunt deschise atât pentru juniori, seniori, cât și pentru cei cu experiență medie. Acest lucru se întâmplă atunci când o companie caută să creeze o echipă mai mare sau chiar atunci când își dorește o persoană entuziasmată să ocupe postul, indiferent de numărul de ani de lucru în domeniul respectiv. Mulți angajatori își doresc acei seniori care deja știu să facă de toate și să se organizeze singuri, dar sunt dispuși să pregătească și juniori, atâta timp cât ei își doresc cu adevărat să învețe. Desigur, în astfel de cazuri salariul se discută în funcție de candidatul final și nu poate fi stabilit cu adevărat în avans.

# Cunoaște piața și negociază

Oricare ar fi situația reală și bugetul fiecărui angajator, e important să știi cât valorează competențele tale. Nu te lăsa surprins de oferta companiilor. Pregătește-ți în avans o cifră minimă pe care o poți accepta și încearcă să o negociezi chiar și pe aceea. Poți să o accepți, spre exemplu, pentru perioada de probă și să stabilești încă de pe acum o întâlnire cu angajatorul, la finalul acesteia, pentru a discuta calitatea muncii tale și posibilitatea unei măriri. Trebuie să fii ferm însă și să găsești o cale de mijloc cu recrutorul, bună pentru toate părțile implicate. Totuși, ideal este să știi valoarea ta pe piața muncii, iar asta înseamnă să pui întrebări. Află cât câștigă și alte persoane care lucrează în domeniul tău și găsește cea mai bună variantă pentru tine.

Prin platforma delucru.md încercăm să te aducem mai aproape de angajatori și să-ți oferim toată susținerea necesară în procesul de angajare. Succes!

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?