VINTAGE INTERN
Обязанности:
În calitate de Vintage Cellar Hand la Mount Langi Ghiran, situată în regiunea viticolă Grampians din Victoria, Australia,
am un rol esențial în producerea vinului Shiraz de calitate superioară. Acest rol practic implică participarea la toate
etapele procesului de vinificație, menținând integritatea produsului și respectând standarde stricte de sănătate,
siguranță, calitate și igienă. Responsabilitățile principale includ:
• Asistarea în procesarea strugurilor, gestionarea fermentației și transferul vinului pentru un volum estimat de
500 de tone de fructe în timpul sezonului de recoltă din 2025.
• Efectuarea inoculărilor pentru fermentația alcoolică și malolactică, în funcție de specificul vinului.
• Monitorizarea atentă a fermentației pentru a asigura o evoluție optimă și constantă a procesului.
• Efectuarea stabilizării proteice a vinurilor albe, contribuind la claritatea și stabilitatea finală a produsului.
• Menținerea unor standarde ridicate de igienă în cramă și respectarea strictă a protocoalelor de curățenie,
asigurând o conformitate de 100% cu procedurile de igienizare ale cramei.
• Operarea și întreținerea echipamentelor cramei cu grijă și precizie, inclusiv prese, pompe și sisteme de control al
temperaturii.
• Efectuarea zilnică a operațiunilor de recirculare a mustului (până la 8 pe schimb), transvazări și adăugiri pentru
optimizarea dinamicii fermentației.
• Realizarea verificărilor de control al calității la fiecare oră pentru vinurile în fermentație, pentru a asigura o
extracție și un echilibru optime.
• Adaptarea la ritmul intens al sezonului de recoltă și colaborarea strânsă cu echipa formată din peste 7 lucrători
și vinificatori.
• Lucrul în ture flexibile, de până la 12 ore pe zi, șase zile pe săptămână în perioada de vârf a recoltării.