„Un plus în privat” și rămâi dator cu mii de lei. Zeci de tineri au nimerit în capcana unui grup de escroci
29-04-2022 9388
Timp de citire: 1 min.

„Un plus în privat” și rămâi dator cu mii de lei. Zeci de tineri au nimerit în capcana unui grup de escroci

Zeci de tineri s-au pomenit în capcana unui grup de escroci și au rămas datori cu zeci de mii de lei la companiile de microfinanțare din Chișinău. Patru membrii ai grupului sunt cercetați penal.

Schema era simplă. În mediul online, erau lansate anunțuri prin care se promiteau celor interesați venituri rapide și fără investiții. Cu o condiție, totuși, cei interesați trebuiau să aibă un contract de muncă cu vechime de cel puțin 6 luni.

Ulterior, tinerii care cădeau în plasa lor, trebuiau să procure dispozitive electronice de la două magazine cu renume din Chișinău în baza unui credit oferit de companiile de microfinanțare. Ei primeau asigurări că, după cumpărarea produselor, în baza creditelor contractate, aceștia le vor anula creditul în baza relațiilor cu persoanele din cele două magazine, iar tinerii le vor putea vinde învinuiților produsele cumpărate, contra sumei de 1000-3000 lei.

În realitate, însă, produsele costau între 20 000 – 70 000 de lei, iar creditele de la companiile de microfinanțare nu erau anulate, suma de îndatorare a clienților fiind în creștere continuă, inclusiv în prezent.

Ulterior, învinuiții revindeau produsele, prin publicarea altor anunțuri pe internet. Pentru deconspirarea schemei, oamenii legii au efectuat 17 percheziții la învinuiții pe dosar. În rezultat, de la persoanele învinuite au fost ridicate dispozitive electronice de diferite tipuri, în sumă de peste 1,2 milioane lei.

Sunt investigați patru tineri domiciliați în Chișinău, cu vârste cuprinse între 20 și 23 de ani. Actualmente, suplimentar persoanelor care au depus plângere la poliție, oamenii legii iau în calcul prejudicierea a circa altor 40 de persoane.

Cei patru tineri au fost reținuți și plasați în arest la domiciliu. Procurorii cer arestul preventiv al bănuiților

Sursa: Tv8

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?