...

Societatea prelucrează o serie de date cu caracter personal ale Utilizatorilor, Utilizatorilor Candidați sau ai Utilizatorilor Recrutori (i.e. reprezentanți ai Utilizatorilor Recrutori, persoane juridice, sau Utilizatori Recrutori persoane fizice autorizate) atunci când utilizează Delucru.md, Aplicația Delucru sau Serviciile Delucru.

Aceasta politica de confidențialitate („Politica”) descrie ce tipuri de date cu caracter personal sunt prelucrate, cum sunt acestea utilizate, care sunt opțiunile dvs. în legătura cu aceste prelucrări, precum și modul în care Noi vom respecta drepturile pe care le aveți în calitate de persoana vizata conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 („GDPR”).

ÎNAINTE DE A UTILIZA Delucru.md SAU SERVICIILE NOASTRE, VĂ RECOMANDAM SĂ CITIȚI CU ATENȚIE ACEASTA POLITICA PENTRU A ÎNȚELEGE CUM VĂ SUNT PRELUCRATE DATELE CU CARACTER PERSONAL.

1.  Cine este responsabil de prelucrarea datelor dvs.?

„EUROACORD” S.R.L. are sediul înregistrat în mun. Chișinău, bd. Mircea cel Bătrân 13/1, ap. (of.) 1f., este operatorul datelor cu caracter personal, conform legislației privind protecția datelor cu caracter personal inclusiv GDPR, în ceea ce privește datele cu caracter personal ale Utilizatorilor colectate și prelucrate prin intermediul Delucru.md și a Aplicației Delucru.

Pentru activitatea de prelucrare a datelor cu caracter personal Societatea și-a desemnat nu responsabil cu protecția datelor (Data Protection Officer sau DPO) care poate fi contactat folosind următoarele date de contact:

Politica este aprobată de către administratorul „EUROACORD” S.R.L., care acționează în temeiul Statului societății și a legislației în vigoare.

Prezenta Politică este aprobată, inclusiv, în vederea conformării „EUROACORD” S.R.L. cu prevederile Hotărârii Guvernului Republicii Moldova nr. 1123 din data de 14 decembrie 2010 "privind aprobarea Cerințelor față de asigurarea securității datelor cu caracter personal la prelucrarea acestora în cadrul sistemelor informaționale de date cu caracter personal" și Legii Republicii Moldova nr.133 din 08.07.2011 "privind protecția datelor cu caracter personal".

2.  Ce date prelucram?

Prelucram următoarele categorii de date cu caracter personal:

Date pe care le furnizați în mod direct

Crearea contului de Utilizator

Atunci când vă creați un cont de Utilizator, trebuie să ne furnizați o serie de date, cum ar fi nume, prenume, adresa de e-mail/ nr. telefon mobil, vârsta, calitatea pe care o aveți în cadrul societății (în cazul contului de Utilizator Recrutor), etc.

Datele din profilul de Utilizator înregistrat

Puteți să includeți o serie de informații în profilul dvs. de utilizator, precum și în CV-urile care fac parte din contul dvs. de Utilizator Candidat cum ar fi studiile, experienta profesionala, aptitudini, fotografii, preferințe privind locul de munca dorit, informații privind etc.

Alte date pe care le furnizați în mod direct când utilizați Platforma Delucru sau interacționați cu Delucru

Putem stoca informațiile pe care le primit de la dvs. ca urmare a unor solicitări transmise prin e-mail sau chat, sau atunci când participați a sondajele și chestionarele noastre; de asemenea, în cazul în care folosiți serviciile noastre dedicate interviurilor la distanta, putem prelucra imaginea și vocea dvs. prin intermediul serviciilor de conferințe online implementate în Platforma Delucru și putem avea acces la convorbirile pe care le-ați purtat cu reprezentanții Delucru prin intermediul serviciului nostru de Call Center.

Date colectate sau generate de noi ca urmare a interacțiunii dvs. cu Platforma Delucru

Înregistrăm în jurnal informații despre când și/ sau cum vizitați sau utilizați în alt mod Serviciile Delucru, inclusiv modul în care utilizați Platforma Delucru (e.g. dacă v-ați actualizat sau nu CV-ul, dacă ați aplicat sau nu la un job).

De asemenea, utilizam module cookie și tehnologii similare pentru a vă recunoaște pe dvs. și dispozitivele dvs. De asemenea, permitem altor persoane să utilizeze module cookie. Modul în care utilizam aceste tehnologii sunt descrise în Politica privind Cookie-urile.

De asemenea, când utilizați Platforma Delucru (inclusiv modulele cookie sau tehnologii similare de pe site-urile altora), primim informații despre adresa dvs. IP, locația pe baza de IP, serverul proxy, sistemul de operare, browserul web și modulele de completare, identificatorul de dispozitiv. Dacă utilizați serviciile noastre de la un dispozitiv mobil, dispozitivul respectiv ne vă trimite date referitor la locația dvs., pe baza setărilor dispozitivului mobil utilizat. Vă vom solicita să optați pentru acceptare înainte de a utiliza GPS sau alte instrumente pentru a identifica locația dvs.

Datele obținute de la terți

Primim informații despre vizitele dvs. și interacțiunea cu serviciile furnizate de alte entități când vizitați serviciile altor furnizori care includ reclame, module cookie sau tehnologii asemănătoare.

În cazul persoanelor de contact desemnate de Utilizatorii Recrutori (altele decât titularii de cont), datele sunt colectate de la respectivul titular de cont.

3.  De ce vă prelucram datele cu caracter personal?

În cele ce urmează vă vom informa cu privire la scopurile pentru care colectam și prelucram datele dvs cu caracter personal, precum și cu privire la temeiul legal pentru prelucrarea datelor.

3.1.  Utilizarea Serviciilor de Către Utilizatorii Candidați

Dacă doriți să vă bucurați de toate facilitățile oferite de Platforma Delucru, trebuie să vă creați un cont de Utilizator. Contul de Utilizator vă permite să accesați o serie de Servicii dedicate Utilizatorilor Candidați cum ar fi să vă creați un CV, să aplicați la un job, să vizualizați anunțuri de angajare, să contactați Utilizatorii Recrutori, să primiți anunțuri și alerte în legătura cu anunțurile de recrutare publicate de Utilizatorii Recrutori etc. Temeiul juridic: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

De asemenea, Platforma Delucru poate fi accesata de Utilizatori Recrutori din străinătate, inclusiv din afara Spațiului Economic European, către jurisdicții cărora nu li s-a recunoscut un nivel de protecție adecvat. În cazul în care aplicați pentru un post publicat de un asemena Utilizator Recrutor, datele dvs. pot fi transferate către o astfel de jurisdicție, iar temeiul juridic al transferului este art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului.

Putem de asemenea să folosim o serie de date pe care ni le furnizați pentru a optimiza vă facem sugestii de locuri de munca sau sugestii pentru a vă completa CV-ul. De asemenea, folosim datele pe care le primim de la Utilizatorii Candidați pentru a crea facilități de filtrare a Utilizatorilor Candidați pe diverse criterii de interes pentru Utilizatorii Recrutori. Temeiul juridic: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Avem un interes legitim pentru a ne îmbunătăți Serviciile și de furniza sugestii / sfaturi Utilizatorilor Candidați pentru a maximiza succesul Serviciilor noastre. Totodată, dorim să asiguram un serviciu de căutare a indicatorilor cat mai eficient pentru Utilizatorii Recrutori.

3.2.  Utilizarea Serviciilor de către Utilizatorii Recrutori

Prelucram datele personale pentru scopul gestiunii relației contractuale sau pre-contractuale cu Utilizatorii Recrutori. În cazul Utilizatorilor Recrutori (persoane fizice autorizate) temeiul juridic este: art. 6(1)(b) GDPR – încheierea și executarea contractului sau efectuarea formalităților precontractuale. În cazul datelor cu caracter personal ale reprezentanților Utilizatorilor Recrutori, temeiul juridic este art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Avem un interes legitim să ne desfășuram în mod adecvat raporturile contractuale cu clienții noștri persoane juridice. Drepturile și interesele persoanelor fizice (i.e. reprezentanții Utilizatorilor Recrutori) nu sunt prejudiciate întrucât din perspectiva clientului persoana juridica, prelucrarea este necesara în contextul desfășurării relațiilor de munca / colaborare pe care aceștia o au cu persoanele fizice ale căror date sunt furnizate / asociate contului de Utilizator Recrutor.

De asemenea, pe baza interesului legitim, utilizam anumite date personale asociate unui cont de Utilizator Recrutor pentru a preveni eventualele fraude / utilizări abuzive ale facilităților oferite de Platforma Delucru Utilizatorilor Recrutori.

3.3.  Gestiunea relațiilor cu Utilizatorii și suport

Prelucram o serie de date cu caracter personal pentru scopul gestiunii relațiilor cu Utilizatorii Platformei Delucru spre exemplu atunci când ne contactează cu diverse întrebări sau solicitări privind funcționalitățile Platformei Delucru, disfuncționalități ale Platformei Delucru sau erori. Temeiul juridic: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim constând în interesul nostru de a asigura servicii adecvate tuturor Utilizatorilor.

3.4.  Furnizarea de comunicări privind Serviciile

Utilizatorii pot primi diverse comunicări de la Noi care țin de furnizarea Serviciilor (e.g. dacă CV-ul a fost vizualizat de vreun Utilizator Recrutor, Utilizatorul Recrutor a vizualizat CV-ul, joburi salvate care expira, alerte privind necesitatea de actualizare a CV-ului, alerte privind interviuri programate, etc.). Prelucram aceste date pe baza interesului nostru legitim art. 6(1)(f) GDPR. Consideram ca interesul nostru legitim nu aduce atingere drepturilor și intereselor persoanelor vizate întrucât comunicările sunt legate strâns de furnizarea Serviciilor solicitate. Totodată, oferim posibilitatea Utilizatorilor să dezactiveze oricând aceste comunicări din setările aferente contului de Utilizator.

Furnizarea de comunicări comerciale

Dorim să vă transmitem materiale promoționale, să vă informam în legătura cu noile servicii oferite de Societate, să vă lansam invitații de a participa la sondaje sau de a răspunde la chestionare și pentru a vă comunica alte informații similare care consideram ca pot fi de interes pentru dvs., inclusiv, dacă sunteți de acord, prin transmiterea de materiale promoționale / comunicări de marketing privind produsele / serviciile partenerilor Societății.

Va vom transmite aceste comunicări dacă avem acordul dvs. Temeiul juridic: art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ.

Utilizatorii se pot oricând dezabona de la aceste comunicări. Spre exemplu, dacă vă retrageți consimțământul pentru comunicările comerciale nu vă vom mai putea transmite ofertele noastre sau nu veți putea participa la sondajele și chestionarele noastre.

De asemenea, dacă avem consimțământul pentru comunicări comerciale, în anumite situații, putem utiliza informațiile colectate de la dvs. în combinație cu datele rezultate din interacțiunea dvs. cu Serviciile Platformei Delucru, pe care să le folosim în contextul comunicărilor noastre de marketing. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Dorim să eficientizam activitatea noastră de marketing, oferind clienților noștri oferte de servicii relevante și personalizate.

3.5.  Utilizarea serviciilor de geolocalizare

Atunci când folosiți funcția de geolocalizare a dispozitivului mobil, vă vom cere acordul. Temeiul juridic al prelucrării: art. 6(1)(f) GDPR – consimțământ.

3.6.  Analize și statistici privind funcționarea Platformei Delucru, cookie-uri și tehnologii similare

Putem folosi datele cu caracter personal pe care le furnizează Utilizatorii sau pe care le colectam în contextul utilizării Serviciilor pentru scopul efectuării unor analize și statistici privind Serviciile noastre, inclusiv a modului în care funcționează Platforma Delucru. Temeiul juridic pentru o astfel de prelucrare este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim. Analizele și statisticile pe care le facem ne ajuta să înțelegem mai bine cum am putea să îmbunătățim Serviciile noastre sau funcționalitățile Platformei Delucru.

În efectuarea analizelor și statisticilor utilizam de asemenea cookie-uri și alte tehnologii similare conform Politicii privind Cookie-urile. În funcție de tipologia cookie-urilor utilizate și a tehnologiilor similare temeiul juridic este: art. 6(1)(f) GDPR – interes legitim pentru cookie-urile necesare și funcționale sau art. 6(1)(a) GDPR – consimțământ pentru cookie-urile de analiza, tracking și publicitate comportamentala.

3.7.  Conectare prin plugin Facebook

Utilizatorii Candidați se pot loga sau crea cont prin intermediul pluginului Facebook care permite conectarea prin contul de Facebook. Atunci când Utilizatorii Candidați utilizează aceasta facilitate, datele publice (e.g. nume, prenume, adresa de e-mail, număr de telefon). Utilizarea acestor date este necesara pentru crearea contului de Utilizator, prin urmare temeiul juridic al prelucrării este art. 6 (1) (b) din GDPR, respective încheierea și executarea contractului.

3.8.  Îndeplinirea unor obligații legale

Uneori, prelucrarea datelor este necesara pentru a ne îndeplini obligațiile legale (Temei juridic: art. 6(1)(c) GDPR – executarea unei obligații legale) ce ne revin, cum ar fi:

  •  plata impozitelor și a contribuțiilor relevante, raportarea către autoritățile fiscale relevante și tinerea unor evidente contabile;

  •  arhivarea datelor conform legislației aplicabile.

3.9.  Apărarea drepturilor și intereselor în justiție

De asemenea, putem să prelucram date cu caracter personal pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în justiție în cadrul unei proceduri în fata unei instante, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri oficiale în care este implicata Societatea (Temei juridic: art. 6(1)(f) GDPR – apărarea drepturilor și intereselor operatorului)

4.  Cui dezvăluim datele?

Putem dezvălui datele dvs cu caracter personal către (i) entitățile și/sau persoanele împuternicite de noi (din EEA sau din state terțe) implicate în furnizarea Serviciilor inclusiv în furnizarea comunicărilor comerciale (cum ar fi furnizorilor de centre de date, furnizori de servicii de plata pentru diverse facilități de plata în Platforma Delucru, furnizorii de platforma de e-mailing cum ar fi Google Mail); (ii) Utilizatorilor Recrutori inclusiv dacă este cazul celor situați în afara EEA; (iii) dacă avem obligația de a divulga datele personale în scopul conformării cu orice obligație legala sau decizie a unei autorități judiciare, autorități publice sau organ guvernamental; sau (iv) dacă ni se cere sau ni se permite în alt mod să facem acest lucru conform legislație aplicabile. De asemenea, datele dvs cu caracter personale pot fi dezvăluite terților furnizori de cookie-uri și tehnologii similare conform celor descrise în Politica privind Cookie-urile.

5.  Cat păstram datele?

Păstrăm datele dvs cu caracter personal cat este necesar pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate, cu respectarea procedurilor interne privind retenția datelor, inclusiv a regulilor de arhivare aplicabile.

În general, Datele Utilizatorilor Candidați sunt păstrate atât timp cat acesta are un cont de Utilizator în Platforma Delucru. Datele cu caracter personal vor fi șterse dacă Utilizatorul Candidat solicita dezactivarea și ștergerea contului, sau după o perioada de minim 5 ani de la data la care Utilizatorul Candidat devine inactiv (i.e. de la data ultimei interacțiuni în Platforma Delucru).

Datele Utilizatorilor Recrutori (persoane fizice autorizate și reprezentanți ai persoanelor juridice) vor fi păstrate pe întreaga durata a raporturilor contractuale cu Utilizatorul Recrutor plus pe întreaga perioada prevazuta de lege pentru activitatea de arhivare și păstrare a documentelor financiar -contabile.

Datele aferente cookie-urilor și tehnologiilor similare sunt păstrate conform termenelor specifice setate pentru respectivele tehnologii, termenul de stocare putând fi intre durata sesiunii de navigare (pentru cookie-uri de sesiune) și o durata de pana la 2 ani (pentru cookie-uri de analiza).

6.  Ce drepturi aveți în calitate de persoana vizata?

Conform legii, vă sunt recunoscute următoarele drepturi în calitate de persoana vizata:

a.  Dreptul de acces

puteți obține de la noi confirmarea ca prelucram datele dvs. personale, precum și informații privind specificul prelucrării

b.  Dreptul de a corecta datele

puteți să ne solicitați să modificam datele dvs. personale incorecte ori, după caz, completarea datelor care sunt incomplete.

c.  Dreptul la ștergere

puteți solicita ștergerea datelor personale atunci când: (i) acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care le-am colectat și le prelucram; (ii) v-ați retras consimțământul pentru prelucrarea datelor și noi nu le mai putem prelucra pe alte temeiuri legale; (iii) datele sunt prelucrate contrar legii; respectiv (iv) datele trebuie șterse conform legislației relevante.

d.  Retragerea consimțământului și dreptul de opoziție

puteți să vă retrageți oricând consimțământul cu privire la prelucrarea datelor pe baza de consimțământ. De asemenea vă puteți opune oricând prelucrărilor pentru scop de marketing, inclusiv profilărilor efectuate în acest scop, precum și prelucrărilor bazate pe interesul legitim al Societății, din motive care țin de situația dvs. specifica.

e.  Restricționare

în anumite condiții puteți solicita restricționarea prelucrării datelor dvs. personale

f.  Dreptul la portabilitatea datelor

în măsura în care prelucram datele prin mijloace automate, puteți să ne solicitați, în condițiile legii, să furnizam datele dvs. într-o forma structurata, utilizata frecvent și care poate fi citita în mod automat. Dacă ne solicitați acest lucru, putem să transmitem datele dvs. unei alte entități, dacă este posibil din punct de vedere tehnic.

g.  Dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere

aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere a prelucrării datelor în cazul în care considerați ca v-au fost încălcate drepturile:

Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova.

MD-2004, Republica Moldova, mun. Chisinau, str. Serghei Lazo nr. 48

PENTRU EXERCITAREA DREPTURILOR MENȚIONATE MAI SUS, NE PUTEȚI CONTACTA UTILIZÂND DATELE DE CONTACT MENȚIONATE LA SECȚIUNEA 1 (DATE DE CONTACT DPO).

De asemenea, Societatea poate fi contactata utilizând datele și mecanismele de contact disponibile în Platforma Delucru. Utilizatorii pot să își exercite anumite drepturi (drept de editare, rectificare, opoziție la comunicări comerciale sau ștergere) direct în Platforma Delucru prin intermediul setărilor din secțiunea CONTUL MEU.

Are you still looking for a job
or are you looking for employees for your business?