(studiu) În ce lună și zi a săptămânii să aplici pentru un loc de muncă ca să ai cele mai mari șanse să-l obții?
16-04-2020 4422
Timp de citire: 2 min.

(studiu) În ce lună și zi a săptămânii să aplici pentru un loc de muncă ca să ai cele mai mari șanse să-l obții?

Eu vreau un job, tu vrei un job, noi toți vrem un job, dar când e cel mai bun moment să trimitem aplicările ca să ne mărim șansele să-l obținem?

Diez.md ne povestește că cercetătorii britanici niciodată nu ne dezamăgesc, iar de data asta rolul de cercetători l-au luat jurnaliștii BBC care au analizat datele statistice ale site-ului global de angajări bazat în Statele Unite monster.com. Le-au suprapus cu datele specialiștilor HR și au ajuns la următoarele concluzii:

# Cele mai multe căutări de joburi au loc în luna ianuarie, ceea ce înseamnă că vei avea competiţie mai mare pentru același număr de posturi vacante.

# Cea mai potrivită perioadă pentru căutarea unui job este mijlocul lunii decembrie. De ce? Pentru că mulți angajaţi îşi dau demisia la final de an, iar locurile de muncă vacante trebuie suplinite, așa cum spune Paul McDonald, director executiv la firma de recrutare Robert Half. Și aici intervii tu, candidatul care să ocupe postul liber și să aducă valoare companiei.

Pentru foarte multe companii, luna decembrie este finalul trimestrului, iar dacă nu consumă tot bugetul acelui an, acei bani se pierd. Aşadar, dacă există un job vacant, reprezentanţii companiei vor să găsească oameni cât mai repede pentru a nu pierde locul în următorul.

# În timpul verii, lunile iulie și august sunt considerate nefavorabile pentru a te angaja deoarece foarte mulţi oameni sunt în vacanţă şi de aceea recrutările se amână pentru primăvară, sau începutul toamnei.

# Iar dacă ajungem până la detalii despre ziua din săptămână bună pentru aplicări, statistica arată că luni și marți ai cele mai mari şanse ca un angajat HR să-ți citească CV-ul și să primești feedback până la finalul săptămânii.

# Totuşi, specialiștii în resurse umane îți recomandă să nu depui CV-ul imediat după ce jobul a fost publicat, dar nici prea târziu. Dacă ești printre primii, atunci vei fi evaluat în funcţie de cei care aplică după tine. „Cel mai bine este să aplici după 12-24 de ore după ce anunţul a fost publicat”, zice Jodi Chavez, expert în resurse umane.

 

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?