Statistici: 78% din posturile vacante din Moldova nu necesită studii superioare
06-08-2018 3222
Timp de citire: 1 min.

Statistici: 78% din posturile vacante din Moldova nu necesită studii superioare

Pe piața muncii din Republica Moldova există o cerere mare de muncitori cu nivel de instruire secundar profesional, iar aproape jumătate din numărul total al locurilor de muncă vacante sunt la Chișinău și Bălți, arată datele ultimului raport elaborat de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. 

În total, în Republica Moldova există 14060 de locuri de muncă vacante, conform situației la sfârșitul lunii iunie.

58,6% din numărul total al locurilor de muncă vacante sunt destinate persoanelor cu nivel de instruire secundar profesional, în special, în industria textilă și confecții, iar pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 22% din numărul total. Domeniile în care există nevoie de specialiști sunt învățământul, cu 676 de locuri vacante și sănătatea, cu 514 de locuri vacante. Se caută în special educatorii în învățământul preșcolar sau primar, asistenți medicali și medici specialiști. 

...

Totodată, circa 20% din totalul locurilor de muncă vacante sunt destinate muncitorilor necalificați. În acest context, există cerere de muncitori auxiliari (1087 de locuri vacante), muncitori necalificați în agricultură, silvicultură și grădinărit (460 de locuri vacante), hamali (207 de locuri) și măturători (91 de locuri vacante).

Sursa date: raportul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă și portalul Agora.md.

Prin platforma jobs.diez încercăm să te aducem mai aproape de angajatori și să-ți oferim toată susținerea necesară în procesul de angajare, dar și să-ți redăm încrederea de sine pe drumul către locul de muncă dorit.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?