Scriem sau nu despre hobby-uri în CV?
04-10-2019 1326
Timp de citire: 3 min.

Scriem sau nu despre hobby-uri în CV?

În lumea și epoca în care trăim, ipocrizia ia multe forme.

Una dintre cele mai hidoase forme, totuși, pe care le-ar putea lua ipocrizia la ziua de azi ar fi persoana mea dând sfaturi despre cum se scrie un CV, cu atât mai mult despre cum punem sau nu punem acolo pasiunile și hobby-urile. Ca să fie clar, eu scriam în CV-uri că îmi place ceaiul cu Nutella și nu-mi place să spăl strachina murdară de hrișcă.

Obișnuiam să fac asta (folosesc imperfectul nu pentru că mi-a fost extirpat flagelul, ci pentru că nu vreau să mă angajez momentan nicăieri în altă parte) din motiv că nu-mi prea place să ascund lucruri. Nu mi-ar plăcea ca angajatorul să aibă o surpriză din cale-afară de neplăcută când scot termosul din rucsac ș-l pun pe masa de lucru. când nu am ce ascunde, mă simt liber, acceptat (dacă mă acceptă într-un final cu tot sublimul CV-ului meu) și pot să mă manifest și să fiu chiar și eficient.

Perspectiva mea, totuși, pare a nu fi prea congruentă cu multe alte optici în același sens, unele care constituite majoritatea și, nu-i exclus, normalitatea, așa că propun să vedem ce spun unele dintre ele despre hobby-uri în CV.

O idee pe care o găsesc foarte rezonabilă vine dinspre livecareer.com  și spune că includerea pasiunilor în cazierul tău profesional și educațional (e plictisitor să folosesc în permanență „CV”) este avenită atâta timp cât pasiunile respective sunt relevante pentru job și există o oarecare (nu „careva”) corespondență valorică între ele. Spre exemplu – spune livecareer – dacă vrei un job care să presupună scris, editat etc, o pasiune cum ar fi scrisul pe un blog ar fi relevantă și s-ar putea să fie bine văzută. Tot bine văzută, spune aceeași sursă, ar putea fi o pasiune sau o ocupație care se califică în liga performanțelor și care sunt în stare să reflecte calități pe care le deții (un exemplu oferit este experiența în antrenarea unei echipe sportive, care ar denota calități organizatorice și de lider).

Aici ajungem la o altă sursă – revistaok.com  – care ne descrie valoarea inductivă a hobby-urilor în CV. Cu alte cuvinte, în funcție de hobby-uri, angajatorul își poate da seama cam ce calități deții, iar cele mai importante aspecte pentru angajator ar fi:

  • Capacitatea de a lucra în echipă (se desprinde din pasiunea pentru sporturile de echipă);
  • Deschiderea în abordare și inventivitate (pasiune pentru excursii, pentru jocuri creative);
  • Calități de lider (pasiune pentru sporturi care presupun un anumit grad de risc);
  • Setea de informare (pasiune pentru lectură, cercetare);
  • Dedicație și implicare (asta se desprinde din însuși demersul descrierii hobby-urilor tale, nu atât din hobby-urile propriu-zise).

După tot noianul teoretic de mai sus, totuși, vine social-hire.com  să-ți spună că nu este, de fapt, recomandată includerea pasiunilor în CV din cauză că niciodată nu știi cum ar putea interpreta angajatorul ceea ce tu ești absolut convins că e o virtute. E o abordare securizantă aici, care îți sugerează să eviți riscurile, chiar dacă s-ar putea să se găsească cineva (nu numaidecât puțini) care, parcurgându-ți CV-ul cu tot cu pasiuni și obsesii și hobby-uri și fetișuri, să vrea cu adevărat să te angajeze.

Într-un final, ce facem?

S-ar putea ca, până la urmă, cel mai mult să conteze importanța unei pasiuni sau a alteia și caracterul ei descriptiv și definitoriu pentru noi, în problema etalării sau tăinuirii ei, cu toate riscurile pe care le presupun ambele scenarii. Vital e să știm – așa cum a spus în repetate rânduri psihologul Andrei Cociug înemisiunile de la Radio Moldova Tineret – să ne asumăm consecințele acțiunilor, oricare ar fi ele.

Salut.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?