Recomandări care te vor ajuta să fii memorabil la interviul de angajare. Altele mai bune nu-s.
07-11-2019 8288
Timp de citire: 3 min.

Recomandări care te vor ajuta să fii memorabil la interviul de angajare. Altele mai bune nu-s.

#1 Candidatul INSISTENT:

Atunci când ai găsit o ofertă de angajare taman bună pentru tine, fă update la CV și expediază-l. După câteva minute, mai expediază-l o dată, și încă o dată. Cui nu-i place să primească un CV de 3 ori? În cazul în care ai senzația că posibil a ajuns în spam, mai expediază-l de 2 ori cu subiectul ”NU E SPAM”.

Dacă nu ai primit răspuns timp de o zi, îți recomandăm să cauți porumbei care livrează scrisori. Da, această posibilitate de livrare încă nimeni nu a anulat-o. Porumbeii pot fi găsiți la vreo nuntă în parcul Dendrarium. Ia doi, să ai de rezervă. Printează CV-ul și trimite-l către angajator prin intermediul porumbelului. E de dorit ca pasărea să fie insistentă și neadecvată. În cazul în care angajatorul nu deschide geamul, să-l spargă.

Dacă nici în acest caz nu ai primit un răspuns, e timpul să începi a suna. Sună la toate liniile fierbinți ale companiei, sună pe WhatsApp, pe Viber și dacă nimeni nu răspunde, sun-o pe mama angajatorului.

#2 Candidatul MISTERIOS:

Trecem peste prima recomandare. Presupunem că angajatorul te-a considerat adecvat și te-a invitat la interviul de angajare. Acum e timpul să-l derutezi un pic. Concretizează de câteva ori data și ora interviului. Concretizează adresa oficiului, dar cel mai bine, cere să îți afișeze localizarea prin Messenger.

Sună-l și anunță-l că în 5 minute ajungi. Îl mai suni o dată când ești în fața clădirii, dar cel mai recomandat este să nu te prezinți deloc la interviu.

#3 Candidatul NERVOS:

Așadar, ai ajuns la interviul de angajare. Ești un pic nervos, iar ochiul drept, sau poate cel stâng, are ticuri ușoare. Chiar dacă ai mâna transpirată, salută angajatorul (cui nu-i place să strângă o mână transpirată). După care întrebă-l dacă nu l-ai deranjat și nu e ocupat. Ia loc pe scaun, începe să te miști aiurea pe el.

În acest timp poți spune că e prea cald sau frig în birou. E foarte important să recunoști sincer că ai emoții și la întrebările la care nu o să știi răspunsul, poți spune că e din cauza lor. Pentru a face atmosferă, povestește cum a început dimineața ta, chiar dacă asta nu interesează pe nimeni. La sfârșit cere calmante pentru tine, dar și pentru recruiter. Nu uita să chemi salvarea.

#4 Candidatul SUPER DRĂGUȚ:

Candidatura ta trebuie să se observe de departe. E important să scrii în CV că vrei nespus de mult să lucrezi în această echipă cu OAMENI PROFESIONIȘTI, de dorit să scrii cu CapsLock. De asemenea, poți menționa că persoana care te-a invitat la interviu e foarte amabilă și plăcută. Nu uita să vii cu flori (preferabil  2 buchete), 5 kg de bomboane, tort și șampanie pentru orice eventualitate. Încearcă să-i îndulcești pe toți și cu siguranță vei fi angajat. Iată și marele secret al culturii organizaționale.

Acum e timpul să faci complimente tuturor, în special recruiterului. Fii foarte amabil, iar când o să pleci, nu uita să-i îmbrățișezi pe toți. Cu siguranță după asta o să te angajeze.

#5 Candidatul DEPRESIV:

Scrie în CV despre viața ta, așa cum este, cu bune și rele. Scrie despre toate greșelile tinereții și anii în care ai avut succes. Scrie despre cum ai expediat mii de CV-uri și nu ai primit nici un răspuns, iar de porumbelul pe care l-ai furat din Dendrarium, ai grijă ca de copilul tău.

Vino la interviu cu mahmureală, trage o țigară în holul clădirii și atunci când angajatorul te va invita în birou, mergi încet, cât de încet poți. Arată-i că toată noaptea nu ai dormit și te-ai gândit la viitor.

El o să te întrebe despre viață, carieră, planuri... Ce-nțelege el? Începe a plânge. Roagă să-ți aducă niște șervețele uscate. El trebuie să înțeleagă că viața nu e roz. El trebuie să înceapă a plânge cu tine.

A fi memorabil e o întreagă operă de artă. Nu e ușor, dar nici imposibil.

*Acesta este un pamflet, rugăm să fie tratat ca atare.

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?