Faceți cunoștință cu EBS Integrator
31-05-2021 6624

Faceți cunoștință cu EBS Integrator

Bună. Sunt Viorica și sunt dependentă de HR, oameni și idei. Oops... Stai că aici nu-i întâlnire din aia. Astăzi nu va fi despre mine, ci despre altcineva: o persoană care m-a propulsat unde sunt astăzi și mă face să identific ”următorul nivel”. Știu, cuvintele frumoase sunt una, esența e alta. Iată de ce o să explorăm mai în detaliu, cine este EBS Integrator, de cine este reprezentat/(ă) și ce obiceiuri definesc făptura asta. Fără a mai trage mâța Nyană de coadă, faceți cunoștință:

NOROC! SUNT EBS INTEGRATOR...
Mă scuzați, am puține emoții dar îmi trec ele cât de curând posibil. În mare parte, merg de mână cu fiecare om care mă reprezintă în fiecare zi, mă mai scot ei în lume, am fost pe la Summit-uri, dar iată să mi se dea microfonul... Așa, la direct – îi prima oară azi. (Apropo, frumos Diez pe tribună – îmi place...). Clarific doar... eu sunt mai degrabă ”Noi” (nici o tangență cu ”We are many” din MortalKombat), iar dacă mai pe scurt, noi suntem o comunitate de oameni și convingeri ce propulsează IT-ul către următorul nivel.

CE MAI E ȘI ”URMĂTORUL NIVEL”?
Ca să fim înțeleși – nu e vorba de ”următorul nivel” din ”Super Mario Bros” sau ”Legend of Zelda”.

”Next Level”-ul nostru, e o lume în care orice produs soft e pe înțelesul tuturor, merge ”ca ceasul” și înlocuiește sarcinile de rutină. O lume în care fiecare client, angajat al clientului și/sau utilizator final al produsului pe care îl dezvoltăm, are libertatea de a se concentra pe rezultate, fără bătăi de cap propulsate de ”Index”, ”Match”, ”Vlookup” sau ”Xlookup”.

Altfel spus, suntem o armată de programatori, analiști business, manageri de proiect, testeri, Ingineri DevOps și manageri de produs care au declarat război fișierelor Excel, mausurilor aruncate în pereți, telefoanelor trântite de asfalt sau stărilor de somnolență în fața monitorului. Toate acestea fiind generate de frustrări operaționale sau viteze de procesare similare cu internet-ul anilor ’90.

Pentru noi, ”Next-Level” înseamnă performanță ce depășește orice standard de implementare soluții web, înseamnă integritate și orientare spre necesități, înseamnă a fi mai bun în fiecare zi cu cel puțin 1%...

DE CE O FACEM?
Pe scurt, partajăm o încăpățânare comună: fiecare experiență digitală (aka produs soft) pe care o livrăm, trebuie să fie pe înțelesul tuturor. Nu vom nega, încăpățânarea e împrumutată de la Ubuntu (un bun prieten de-al nostru). Cum ei fac ”Linux pentru oameni”, sau ”ca la oameni”, noi facem soft pentru oameni.

 

...

 

Ca să o spunem mai frumos:

”Toată energia noastră este concentrată spre livrarea experiențelor digitale inedite, pentru fiecare stakeholder, în tempo accelerat”

Despre ”experiențe digitale inedite” am mai vorbit, dar ca să fim înțeleși, pentru noi, acestea încapsulează plăcerea utilizatorilor finali, a potențialilor angajați, precum și a oricărui actor ce utilizează softul nostru, propulsată de concepte ca optimizarea, sustenabilitatea și excelența tehnică a unui produs, reprezentat prin interfețe prietenoase și utile.

...

CUM O FACEM?
Ușor, liber, легко... :D Însă dacă e să o luăm mai în serios, la baza oricărui efort pe care îl facem, exploatăm un set de convingeri colective:

Ne concentrăm pe necesități și ascultăm activ

Necesitatea stakeholderului nostru are prioritate, iată de ce procesăm fiecare aspect al cerințelor și circumstanțelor vizate, orientându-ne pe soluții, nu blocaje.

...

Optăm pentru cele mai potrivite tehnologii
Suntem orice altceva decât fanii unui stack. Analizăm cu grijă fiecare opțiune de implementare tehnică și decidem care dintre ele este mai potrivită pentru necesitatea vizată. Nu ne sinchisim să apelăm la experți de nișă, când înfruntăm o provocare. Iată de ce suntem convinși: fiecare decizie, tehnică sau nu, este una bazată pe cercetări de ansamblu, în detrimentul tendințelor de moment.

Adăugăm valoare conceptului inițial
Înainte de a implementa orice plan de acțiuni, ne asigurăm că acesta este dezvoltat în baza unor principii sustenabile, optime, lucrative și eficiente. Propunem îmbunătățiri de concept, acolo unde este loc pentru mai bine, implicând experți de nișă și încercăm să prevenim orice criză (fie ea tehnică sau conceptuală). Implementăm cicluri extinse de viață, pentru fiecare produs digital, condiționăm viteze accelerate de livrare funcționalităților noi și aducem creanțele tehnice, cât mai aproape de 0.

Dezvoltăm cod prin excelență
Codul nostru reprezintă un dialect standardizat, ușor de înțeles și de extins. Toți inginerii noștri, indiferent de nivelul acestora, ”vorbesc” în același limbaj, documentează fiecare modificare și au grijă să livreze cea mai optimă sursă posibilă. Nu e de mirare că mulți dintre juniorii noștri, ajung să dețin competențe tehnice similare cu ale unui MID în decurs de 6 luni.

Suntem transparenți în comunicare și în tot ce facem
Nu ne ascundem după degete. Spunem ce facem, facem ce spunem. Dacă a apărut o problemă, ne asigurăm că asta e soluționată rapid, în interesul stakeholderilor noștri. Suntem deschiși, onești și prietenoși: iată de ce preferăm să fim transparenți cu toată lumea.

Învățăm proactiv și creștem împreună
Am eliminat din vocabular sintagma ”Caută pe Google”. Suntem dispuși să partajăm cunoștințele noastre la fiecare nivel și credem în inteligență colectivă. Nu ne ascundem în spatele jargoanelor complicate pentru că vrem să înțelegem și să fim înțeleși. Dacă limbajul nostru devine prea tehnic, ne asigurăm că fiecare înțelege despre ce e vorba, indiferent de nivelul său. Credem în tehnologii deschise și soluții generate de comunități în antiteza promovării starurilor individuale.

...

Cam așa reușim să livrăm experiențe digitale inedite, pentru fiecare. Dacă ne reușește sau nu, vedeți și voi pe Clutch.co: acolo, fiecare din clienții noștri s-au dat cu părerea. Dacă tot ne lăudăm, las asta aici: pe Clutch (un portal de review-uri verificate independent), EBS Integrator e în top 3 furnizori software din Republica Moldova.

OBICEIURILE EBS INTEGRATOR
Vorbă veche: ”Fiecare bordei cu al său obicei” – și noi avem câteva care spun câte ceva despre cine suntem noi. Acestea sunt, oarecum, parte din cum o facem. Unele sunt la fel ca și la ceilalți, altele, mai ”ale noastre” – însă toate sunt în continuă evoluție.

Lecția de Engleză
Ne place să fim înțeleși și să înțelegem. Iată de ce, oamenii noștri, care vorbesc mai puțină engleză, primesc lecții gratuite. Mai mult, cei mai Englezi dintre Englezii EBS Integrator, vorbesc cu toți, în engleză, pe hol, la cafea sau oricând au posibilitatea de a interacționa cu persoanele ”mai puțin engleze”, dar dornice de mai mult. Asta totuși, nu înseamnă că suntem constrânși de o limbă. Oricând găsim una compună, mai ales când lucrurile trebuie clarificate.

Daily Meetings
Probabil, un Englez de-al nostru a început acest obicei. În cadrul acestor mici întâlniri de 15 minute, ne luăm temperatura, spunem ce am făcut, ce vom face și de ce avem nevoie ca să accelerăm lucrurile în cel mai eficient mod. Dacă identificăm vreo problemă, o izolăm și planificăm un taifun de idei, pentru a identifica cele mai optime soluții.

...

Cross-Code Review
Cu toate că suntem convinși că scriem cel mai excelent cod posibil, nu ne sfiim să evaluăm fiecare merge request, sursă sau livrabil. În așa fel asigurăm livrări fără păduchi digitali. Acest proces e un fel de control vamal dacă vreți, pentru ca nici un #bug să nu poată trece frontiera de producție.

Dezbateri Electorale pentru soluții tehnice
La noi, campaniile electorale nu sunt inițiate de căderea guvernului, ci sunt un proces continuu. De fiecare dată când inițiem un proiect (și uneori, în instanțe izolate, în timpul acestuia) punem la bătaie cei mai onești, performanți și credibili candidați. De la modele de arhitecturi, macro procese și servicii terțe, până la variate limbaje de programare. Toate sunt alese prin dezbateri, și doar participanții ce acumulează cel mai bun scor, trec în anexele noastre tehnice și BRD-uri.

...

Antrenamentul lunii
Nouă ne place să învățăm cât mai mult. Învățăm singuri, împreună, de peste garduri (pe unde vedem iarbă mai verde) – și cel mi des, în cadrul ”antrenamentului lunii”. Avem și noi o zi (duh) în lună, pe care o punem la folos ca să creștem împreună pe verticale diferite. Uneori zilele astea-s mai tehnice, alteori mai HR-iste – parol! avem și instanțe când învățăm cum se face o cafea la Chemex și de unde să luăm cele mai aromate boabe. Totuși, despre asta, o să vă povestească Oamenii EBS mai multe.

...

Pe lângă cele de mai sus, mai am obiceiuri, dar mai las spațiu altora să povestească, să mă cunoască, să mă evalueze. Apropo, dacă ești în căutarea unui intership, ai toate șansele să ne cunoști pe deplin.

PÂNĂ LA URMĂ, CUM EBS INTEGRATOR AR FI DESCRIS DE UN PRIETEN?
Dacă ar fi să trecem de la ”noi” la singular ar fi dificil, dar totuși o să încerc(ăm).

EBS Integrator e cineva căruia îi place să asculte și să fie auzit, să trateze pe echidistant dar aproape de suflet. E cineva care e înțeles și înțelege; o creatură deschisă care spune ce face și face ce spune.

EBS Integrator nu are nimic de ascuns; își poate asuma responsabilitatea, consecințele și succesul în egală măsură. E o prospătură care nu se ia după turme și îi place să facă lucrurile diferit – nu în zadar propulsăm inovații. E o entitate care își admite greșelile, transformându-le îl lecții prețioase – E fiecare din ”noi” la puterea 64.

...

EBS Integrator e ceea ce e, datorită tuturor oamenilor EBS. Fără de ei, sunt gol. Dar am noroc – sunt definit de o cromatică variată de oameni, care mă fac pe mine un întreg. Apropo, mai avem locuri în paletă. Dacă vrei să ne match-uim,

vezi profilul meu aici: https://ebs-integrator.com

Vezi aici ofertele de lucru de la EBS Integrator

 

 

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?