De la student la profesionist: o colaborare de success între mediul universitar și cel profesional
02-06-2021 2660
Timp de citire: 3 min.

De la student la profesionist: o colaborare de success între mediul universitar și cel profesional

 

Rebeca Toader, Talent Acquisition Lead, Stefanini: Am descoperit Linkedin-ul în timpul facultății, în cadrul unui proiect demarat de universitate – era un proiect în colaborare cu mai multe companii și specialisti de HR. Profesorii își doreau să ne ofere aceasta experiență pentru a ne ajuta să înțelegem la ce să ne așteptăm după finalizarea studiilor și mai ales să ne facă să ne punem întrebări precum: “Cum știu că sunt pe drumul cel bun?” sau “Este suficient ce fac azi pentru profesionistul care vreau să devin mâine?”, având astfel ocazia să participăm la o serie de traininguri și prezentări susținute de specialiști din diverse domenii.

...

Cred că este important să întâlnești oamenii potriviți în momentul potrivit – să fii inspirat de povestea lor de succes, să înveți din provocarile cu care s-au confruntat și să îți construiești un drum al tău pe care să mergi, ghidat de ce ai învățat de la ei. Cred că acesta este cel mai prețios lucru pe care mi l-a oferit universitatea, pe lângă chefurile cu colegii.

Privind înapoi, simt că sunt norocoasă că pot să împărtășesc la rândul meu experiențele și oportunitățile pe care le-am primit în facultate. Acum, 10 ani mai târziu, am ocazia ca în cadrul Stefanini să fiu alături de studenți și să contribui la dezvoltarea lor. Împreuna cu echipa de recrutare din România și Moldova, am construit un parteneriat solid cu universitățile, parteneriat care-și propune să le ofere studenților o imagine clară despre ce înseamnă piața muncii și să îi ajute sa fie pregătiți să devină profesioniștii de mâine.

Scopul nostru a fost sa le oferim informații cheie despre cum să gestioneze cu succes începutul unei cariere, prin urmare am îmbinat experiența de HR cu experiențele profesionale ale colegilor noștri din IT delivery și am construit o serie de workshop-uri care oferă răspunsuri practice la întrebările lor:

  • Cum să-mi aleg corect profesia?
  • Ce pot să scriu în CV dacă nu am experiența anterioară?
  • Cum să mă prezint la interviu?
  • As vrea sa fac o impresie plăcută viitorului angajator – cum pot face asta?
  • Ce ar trebui să știu despre primele 3 luni de muncă?

Fiecare workshop a fost adaptat pe nevoile studenților de la specializări diferite – pentru a ne asigura că le oferim informații care să răspundă întrebărilor lor specific, am utilizat chestionare online transmise înaintea evenimentului pentru a avea o evaluare preliminară a intereselor lor și a ne putea astfel adapta materialul și informații livrate.

Dacă cele 5 workshop-uri diferite conțin informațiile necesare fiecărui student pentru a-l pregăti pentru piața muncii, ne-am dorit de asemenea sa le oferim oportunitatea de a intra în contact cu oameni care să îi inspire prin poveștile lor de succes și să le dea un plus de încredere. În acest sens, am implicat colegi din IT care au împărtășit studenților din experiența lor: de la cum a fost pentru ei să înceapă o carieră în IT fără niciun fel de experiență sau studii tehnice anterioare până la greșelile pe care le-au făcut de-a lungul carierei lor și ce au învățat din ele. Îi așteptăm alături de noi pe toți cei care doresc să profite de faptul că vorbesc limba engleză și noi îi vom ajuta să devină tehnicieni în IT – Stefanini face angajări în Moldova și așteptăm CV-urile lor pe adresa Cristina.doloscan@stefanini.com

Privind în urmă și trăgând linie, în 2021 am organizat 16 evenimente online pentru studenți și am demarat 4 noi parteneriate cu universități din România și Moldova. A fost un fructuos și plin de împliniri, însă cea mai mare reusita pentru noi este reprezentată de mesajele pe care le primim din partea studenților după fiecare eveniment – faptul că aceste întâlniri îi inspiră și le dau încredere – ne spun ca au descoperit frumusețea de a-ti construi un drum al tău, în timp ce ai un role model în minte.                       

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?