Cum și unde poți găsi angajații potriviți pentru afacerea ta în 2023
02-11-2021 2236
Timp de citire: 3 min.

Cum și unde poți găsi angajații potriviți pentru afacerea ta în 2023

Mileniul 3, anul 2021. Trimitem nave spațiale pe Marte, reinventăm bucătăria moleculară și suntem tare aproape să găsim răspunsul la întrebarea „cum să mănânci fără să te îngrași”. 

O continuă dilemă pentru companii și instituții rămâne, însă, găsirea angajaților potriviți pentru echipa lor. Într-o eră în care fluctuația de personal e mai galopantă ca niciodată și mediul de muncă s-a schimbat din temelii, să identifici oamenii potriviți pentru un job poate deveni o adevărată provocare. 

Conform gigantului media Bloomberg, un studiu efectuat în februarie 2020 în SUA arată că 40% din companiile mici au avut dificultăți în a-și suplini pozițiile vacante. Nici în Moldova lucrurile nu stau tocmai roz: avem un deficit de forță de muncă care se face resimțit în aproape toate domeniile de activitate. Practic, trebuie să lupți pentru atenția unui candidat bun. Ce-i de făcut?

Răspunsul e mai simplu decât pare: să apelezi la site-urile specializate cu locuri de muncă atunci când vrei să recrutezi candidații potriviți. Sună a publicitate? Să știi că nu e și iată de ce:

  • Un site specializat în publicarea anunțurilor de angajare muncește continuu - uneori chiar ani de zile - pentru a aduna anume audiența potrivită pentru angajatori: oamenii în căutare activă de joburi. 
  • Pe un site specializat această audiență e foarte diversă: aici vine atât personalul calificat - profesioniștii cu ani de experiență în spate sau absolvenții de universități care caută un internship, cât și meseriașii, oamenii cu abilități tehnice sau în căutare de un job care nu necesită calificare (muncitori necalificați);
  • Un site cu locuri de muncă are grijă să optimizeze site-ul, să clasifice anunțurile de angajare pe categorii, companii sau zone de interes, astfel făcând anunțul tău mai vizibil și mai ușor de găsit pentru eventualii candidați.
  • Un site te scutește de așteptare: postezi anunțul și recepționezi CV-uri. Nu petreci ore întregi uitându-te la profilul de Facebook al cuiva, nu întrebi cunoscuții, nu aștepți un recruiter să vină cu o listă de opțiuni săptămâna viitoare. E genial de simplu. 

Și ca să fim mai exacți, site-ul specializat în locuri de muncă delucru.md e cel care te aduce mai aproape de angajații pe care ți-i dorești pentru afacerea ta. „Avem de lucru pentru toată lumea” spune sloganul nostru, iar dacă parafrazăm, „avem și angajați pentru toate afacerile”. Iar asta pentru că: 

  1. delucru.md oferă acces la o bază de CV-uri permanent actualizată și relevantă pentru piața muncii locală și, astfel, pentru afacerea ta;
  2. delucru.md promovează anunțurile de angajare și pe social media: Facebook, LinkedIn, mărind astfel considerabil șansele ca angajatul potrivit să vadă anume anunțul tău;
  3. delucru.md te ajută să spui povestea companiei tale și să te faci văzut pe blogul site-ului prin intermediul articolelor, interviurilor și topurilor mereu actuale cu joburi fierbinți; 
  4. delucru.md are o audiență impresionantă: zilnic site-ul are circa 6000 de accesări și până la 1000 de CV-uri expediate. Imaginează-ți câți oameni ar putea vedea - în doar o săptămână - anunțul tău de angajare!
  5. delucru.md publică anunțurile de angajare extrem de rapid și oferă tool-uri eficiente: programarea interviurilor cu candidații chiar din contul personal, suport tehnic prompt din partea echipei, personalizarea anunțurilor de angajare, oferte urgente. 

Fie că ești în căutarea unui specialist IT sau PR care și-ar dori o ofertă mai bună, a unui stagiar sau chelner la început de cale ori pur și simplu ești o mică afacere de familie în căutarea unui patiser, delucru.md va fi alături de tine în identificarea angajatului (aproape) perfect. 

Felicitări, acum ai găsit locul potrivit pentru anunțul tău de angajare. Urmează câțiva pași simpli: setează filtrele de pe site corect, alegând parametrii precum calificarea, experiența, salariul relevant anume pentru tine; ai grijă ca anunțul să fie formulat clar și atractiv; completează casetele cu informația necesară și nu uita să răspunzi la CV-urile candidaților care nu vor întârzia să apară. 

Acum că am rezolvat și această dilemă, anul 2021 nu mai pare atât de înfricoșător. Iar alături de o echipă cu care să răstorni și munții din loc, secolul XXI devine cât se poate de promițător, nu-i așa?

 

Caută un loc de muncă după:
Patricia Mihailă
Publicat de către
Patricia Mihailă
heart
Abonează-te la rețelele noastre digitale. Află primul despre cele mai noi informații din piața muncii destinate angajatorilor
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?