Cum să-ți faci un CV pentru 2019
25-01-2019 8976
Timp de citire: 2 min.

Cum să-ți faci un CV pentru 2019

Ți-ai făcut lista de planuri pentru 2019, iar unul dintre ele e să-ți găsești un job sau să ți-l schimbi pe cel actual? 

Atunci când vorbim de căutarea unei noi oportunități sau de schimbarea jobului actual, CV-ul, și anume cum arată și ce conține, e extrem de important, scrie eJobs. Și cu toate că structura unui CV nu diferă foarte mult de la un profil la altul, ceea ce te diferențiază față de alți candidați este ceea ce conține CV-ul tău. Aici poți găsi o listă din 5 aplicații care să te-ajute să-ți redactezi CV-ul, iar noi îți recomandăm să treci prin punctele subliniate mai jos:

# Nu-ți intitula CV-ul „CV”

În partea de sus a paginii este important să existe un mic profil al tău, cu nume, prenume, adresă sau contact - poți să pui și o poză cu tine. În niciun caz nu trebuie să-ți denumești CV-ul cu „CV”, e doar o risipă de spațiu valoros. Numele tău este suficient și recrutorii îl consideră titlu. Cât despre adresa pe care o treci în partea de sus a paginii, evistă să scrii o localizare prea exactă, cu scară sau apartament, e suficient să precizezi orașul și eventual județul în care locuiești.

# Nu uita de obiectivul profesional

Candidații de multe ori evită să-și precizeze obiectivul profesional în CV, în 2019 însă, acesta nu ar trebui să-ți lipsească. Nu e neapărat să te lungești prea mult, e suficient un paragraf în care să spui câteva vorbe despre tine, cine ești, ce poți oferi companiei și care sunt obiectivele carierei tale. Tot aici, nu uita să-ți adaptezi obiectivul în funcție de rolul pentru care aplici.

# Notează experiențele în ordine cronologică

Cu toate că joburile tale anterioare sunt importante pentru recrutor, totuși, ultimul job pe care l-ai avut este cel mai relevant pentru un viitor angajator. Nu trebuie să-ți faci griji nici dacă ai schimbat prea des locul de muncă și te temi să pari neserios. Sfatul nostru ar fi să te orientezi după poziția la care ai aplicat și să pui în valoare ce ai făcut la jobul anterior și cum asta se potrivește poziției în cauză.

# Roagă pe cineva să-ți citească CV-ul înainte să aplici

Asta doar după ce ai citit de mai multe ori și nu ai găsit greșeli gramaticale. O minte limpede este întotdeauna binevenită, iar un prieten sau o cunoștință își va face timp oricând pentru a te ajuta. Nu există nicio scuză pentru greșelile de ortografie din CV. 

# Păstrează informații și pentru interviu

Probabil știi deja că un CV ideal ar trebui să conțină maxim două pagini. Totuși, încearcă să lași detaliile pentru interviul de angajare. Practic, cu CV-ul ar trebui să atragi recrutorul astfel încât acesta să-și dorească să te cunoască.

Vezi și Ce scrii în CV dacă nu ai experiență de muncă

Companiile de la noi au multe oferte pentru candidați și așteaptă CV-ul tău, iar jobs.diez are grijă să ți le aducă cât mai aproape și să-ți ofere toată informația și susținerea necesară în procesul de angajare.

Caută un loc de muncă după:
Redacția  delucru.md
Publicat de către
Redacția delucru.md
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?