Cum să-ți faci un CV dacă ți-ai schimbat prea des locul de muncă
02-11-2018 2240
Timp de citire: 3 min.

Cum să-ți faci un CV dacă ți-ai schimbat prea des locul de muncă

Candidatul care și-a schimbat des locul de muncă a avut motivele sale să facă asta. Totuși, din perspectiva angajatorului, aceste motive sunt mai degrabă un defect decât o calitate. Jobs.diez știe însă cum să schimbe acest punct de vedere:

Evident, stagiul într-un singur loc de muncă a scăzut în ultimii ani, iar tinerii sunt mai dispuși să experimenteze - companiile, însă, au rămas destul de suspicioase față de specialiștii care experimentează prea mult. De ce? Pentru că au nevoie de un expert, iar expert devii după acumularea cunoștințelor în timp. 

Dar nu e cazul să te simți aiurea din cauza biografiei înțesate cu fel de fel de experiențe. Noi credem că astfel de candidați au 3 calități importante, care le lipsesc celor care lucrează pentru o singură companie sau la un singur post de muncă timp îndelungat. Pe aceste atuuri trebuie să te bazezi în CV-ul tău. 

Vezi și Ce scrii în CV dacă nu ai experiență de muncă

# Te adaptezi ușor la un mediu de lucru nou

Schimbându-ți des lucrul, te-ai învățat probabil să găsești repede sensul postului pe care-l ai și să te adaptezi ușor. Până un alt coleg se învață, tu deja te-ai apucat de muncă și ai rezultate. 

Cum adaugi asta în CV? Scrie un exemplu de rezultat atins într-un timp scurt. De exemplu, ai crescut procentul de vânzări cu 10% în primele 2 luni. 

# Devii ușor parte din echipă și găsești limbă comună cu colegii

Dacă adaugi la punctul de mai sus și adaptabilitatea la noua echipă, ai un soft-skill de invidiat. Pentru că ești obișnuit să comunici mai mult decât cei care sunt în același colectiv de ani buni, unde raporturile dintre colegi rămân aceleași și de multe ori stagnează. Și nu doar cu cei din echipă, ci și cu superiorii, partenerii de afaceri, clienții - iar toate astea sunt un avantaj considerabil.

Vezi și E o idee bună să-ți pui poza în CV?

Cum adaugi asta în CV? Când completezi partea despre skills/abilități, scrie că poți să comunici ușor cu orice tip de client, cu colegii și că ai aptitudini bune de comunicare. Și crede-ne, la interviu sau la telefon asta se simte. 

# Cunoști multe domenii și ai competențe în câteva din ele

Ți-ai încercat norocul în logistică, vânzări, HR? Poți spune că ai gustat din toate și știi „cu ce se mănâncă”. Iar un angajator ar trebui să aprecieze asta, nu?

De fapt, angajatorul se teme că cunoștințele tale ar putea fi superficiale, că ai doar o idee generală despre diferite domenii și puțină calificarea ca să rezolvi o problemă concretă. De aceea, cel mai bine ar fi să-i arăți contrariul. 

Cum adaugi asta în CV? Evident, prin exemple. Descrie rezolvarea cu succes a unui task concret: „Completarea a 5 poziții vacante într-o perioadă de o lună, 2 dintre care erau din top-management.”

Vezi și Te-ai concediat și stai fără lucru? Vezi ce-i de făcut

P. S.: Adaugă o scrisoare de intenție

Recruiterul oricum are dubii că ai putea părăsi și jobul oferit de el la scurt timp după angajare, lăsând proiectele neterminate și resursele companiei irosite în zadar. În scrisoarea de intenție axează-te pe faptul că ai planuri serioase vizavi de jobul la care aplici și că ai scopuri pe termen lung, pe care le vrei realizate anume la ei. 

Evident, trebuie să fii sincer. Dacă nici de astă dată nu intenționezi să rămâi pe mult timp sau ai dubii, mai bine comunică direct. Nu irosi nici timpul tău și nici pe al angajatorului, mai ales dacă acesta caută un om pe o perioadă mai lungă. 

Piața muncii are multe oferte pentru candidați, iar jobs.diez are grijă să ți le aducă cât mai aproape și să-ți ofere toată informația necesară în procesul de angajare.

Caută un loc de muncă după:
Patricia Mihailă
Publicat de către
Patricia Mihailă
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?