Cum să ceri o mărire de salariu?
01-03-2020 5076
Timp de citire: 2 min.

Cum să ceri o mărire de salariu?

Înainte de a cere o mărire de salariu, trebuie să îți faci „temele”, pentru a-ți spori șansele de a o primi. Trebuie să știi exact cât valorează pe piață muncii jobul pe care îl ai tu și, chiar dacă nu ești interesat de unul nou, mergi la un interviu de angajare doar pentru o evaluare a valorii tale și pentru a prinde mai multă încredere în capacitatea de „a-ți vinde valoarea” firmei pentru care lucrezi, pentru că negocierea salarială exact la asta se referă.

Să ceară o mărire de salariu este dreptul fiecărui angajat care își îndeplinește obligațiile și are rezultate la locul de muncă - totul ține de felul cum ceri această mărire și de factorii pe care trebuie să îi ai în vedere atunci când aduci în discuție această problemă.

# Fă o listă cu punctele tale forte, cu toate realizările profesionale din ultimile 6 luni. Continuă demersul cu cererea de mărire doar dacă ai ce realizări să prezinți în avantajul tău, dacă nu, mai așteaptă o perioadă și fii sigur că vei avea ce realizări să evidențiezi. De asemenea ar fi în avantajul tău să poți prezența șefului câteva propuneri de proiecte pentru îmbunătățirea performanțelor companiei.

# Negocierea periodică a salariului. Salariul, negociat la angajare, necesită modificări periodice în funcție de performanțele obținute, de creșterea volumului de muncă sau noile responsabilități primite în perioadă ulterioară angajării sau a ultimei negocieri salariale. 

Dacă ești în căutarea unui job, vezi mai multe pe delucru.md. Dacă ai punctat aspectele de mai sus, atunci trebuie să găsești momentul propice pentru a face această cerere, adică cel mai bine este că șeful să fie binedispus, nu după o ședință tensionată sau după primirea unor vești negative. Cel mai bine discuția să aibă loc într-un birou, nu pe hol sau în față cafetierei, de preferat chiar în biroul șefului. Și nu în ultimul rând trebuie să fii atent la formulare, nu trebuie să sune că o pretenție, dar nici că o rugăminte, trebuie să formulezi în așa fel încât să se înțeleagă că este ceea ce meriți, să argumentezi cu încredere motivele pentru care meriți această mărire și  nu sune  un ultimatum, adică  nu primești  mărire îți  demisia  nu îți  faci.

# Fii pregătit pentru orice... chiar  pentru un răspuns negativ. Cererea de mărire poate avea mai multe răspunsuri, dar în principal unul negativ sau unul pozitiv, oricare ar fi este posibil să fie condiționat de situații viitoare, de exemplu nu vei primi acum o mărire, dar dacă un anumit proiect ajunge la termen fără alte prelungiri sau costuri suplimentare atunci veți rediscuta acest aspect, sau altă variantă vei primi această mărire, poate nu în cuantumul dorit chiar acum, sau însoțit de o condiție sau de o responsabilitate în plus, și cea mai optimistă variantă, vei primi mărirea, vei fi felicitat pentru muncă depusă până atunci în companie și ți se va spune că peste 6 luni ești așteptat la o nouă negociere salarială dacă rezultatele bune continuă să apăra.

Găsește compania potrivită aici. Oricare ar fi rezultatul încercării tale, nu trebuie să te descurajezi, trebuie să continui să ai rezultate bune și dacă după mai multe încercări consideri că muncă nu îți este suficient apreciată în companie, atunci poate este cazul să cauți altceva.

Mult succes!   

 

Caută un loc de muncă după:
Cristina Capațîna
Publicat de către
Cristina Capațîna
heart
Abonați-vă la rețelele noastre sociale, unde publicăm conținut util și interesant
Încă ești în căutarea unui loc de muncă sau poate cauți angajați pentru firma ta?