Cele mai căutate limbi străine de către angajatori

30-09-2020 Diversitate 4163
...
 
Well, înainte să-ți spunem care-s cele mai căutate limbi străine de către angajatorii din Moldova și nu doar, am decis să-ți recomandăm o școală bună. Apropo, cea mai mare din Moldova, unde alături de profesori de excepție o să poți învăța orice limbă îți dorești. Deci, este vorba despre Centrul de Limbi Europene Oratorica, pe care-l poți găsi în orice sector din Chișinău.

  • 060 73 55 33, Chișinău, Bd. Dacia 23, et.5, of. 501, Botanica.
  • 078 80 90 58, Chișinău, Bd. Moscova 8, et. 1, of. 19, Rîșcani.
  • 079 00 77 46, Chișinău, Str. Caragiale 26, Buiucani.
  • 0 790 05 579, Chișinău, Str. Alba-Iulia 89, оf. 1, Buiucani (fil. 2).
  • 078 76 50 00, Chișinău, Bd. Mircea cel Bătrân 12/2, et. 3, Ciocana.
  • 079 00 33 43, Bălți, Str. Academicianul Nicolae Filip 2, et. 5, (Shop Magnit) lînga școala nr. 6 N. Gogol

Acum, să începem. Dacă ești student sau proaspăt absolvent și îți cauți un loc de muncă, atunci trebuie să știi că vorbitorii de limbi străine sunt printre cei mai vânați candidați din piața muncii. Iar pe lângă experiența pe care o poți dobândi la un job care necesită cunoașterea unei limbi străine, companiile oferă atât salarii pe măsură, cât și beneficii importante.

Ca să îți venim în ajutor am făcut un top al celor mai căutate limbi străine de către angajatori și, cine știe, poate te decizi să înveți una pe care încă n-o știi.

 

# Engleza este cea mai răspândită limbă străină, dar și cea mai căutată  

Cu toate că limba engleză este cea mai comună limbă străină cunoscută de români, angajatorii încă sunt în căutare de astfel de candidați. Spre exemplu, pe platforma jobs.diez  și delucru.md în foarte multe anunțuri de angajare companiile subliniază că viitorul angajat trebuie să cunoască engleza, de regulă, la nivel fluent.

Engleza a devenit un must have la angajare, o condiție eliminatorie, în special în cadrul multinaționalelor, unde comunicarea cu birourile internaționale se face exclusiv în engleză.

 

# Germana este pe locul doi în clasament

Dacă cunoști deja limba engleză și te gândești să înveți o altă limbă străină, atunci îți recomandăm germana, care este din ce în ce mai căutată de către companii. 

Limba germană a început să câștige teren de câțiva ani încoace, având în vedere că Germania este unul dintre cele mai puternice state din Uniunea Europeană și un bun partener comercial al țării noastre.

 

# Angajatorii caută mixul de limbă franceză și engleză

Pe următorul loc în clasament este limba franceză, dar și aici e aceeași situație ca în cazul limbii germane: candidatul trebuie să cunoască și limba engleză în cele mai multe cazuri. Combinația dintre cele două limbi străine îți poate asigura succesul atunci când îți cauți un job.

 

# Italiana și engleza, un alt mix căutat

Nu în ultimul rând, angajatorii caută și candidați care cunosc limba italiană împreună cu engleza. Mai mult, foarte mulți moldoveni aleg să-și petreacă vacanțele în Italia, deci cunoașterea acestei frumoase limbi romanice e și un avantaj personal. 

Totuși, cele mai bine plătite limbi străine de pe piața muncii sunt limbile nordice, precum olandeză, suedeză, norvegiană sau daneză. În cazul acestora, însă, trebuie să știi că nu se învață chiar atât de simplu.

 

Ce trebuie să mai știi?

Cererea mare de vorbitori de limbi străine din piață a determinat companiile să investească din ce în ce mai mult și în cursuri de limbi străine pentru angajați, arată informațiile de pe piața muncii. Astfel, ai putea să profiți de acest beneficiu sub forma programelor de training lingvistic.

Acum că știi care sunt cele mai căutate limbi străine, dar și cele mai bine plătite, rămâne de partea ta să o alegi pe cea care ți se pare potrivită pentru tine. Iar dacă vrei să înveți eficient o limbă străină, așa cum am menționat la începutul acestui articol, Centrul de Limbi Europene "Oratorica" te poate ajuta s-o faci! Fii sigur, dacă o să cunoști bine o limbă străină, foarte ușor pe delucru.md și jobs.diez.md o să găsești oferte de angajare

 

BONUS, pentru că chiar vrem să-ți găsești un loc de muncă bun.

Dacă nu cunoști nici un grăunte în limba engleză, îți recomandăm să te abonezi la acest canal de youtube, care cu siguranță o să te ajute.