ATIC te invită la HR TECH Conference. Speakeri de top vor dezvălui cele mai inovative tehnici de recrutare

11-03-2021 Informații pentru HR 142
...

Renumiți speakeri și profesioniști de talie internațională, dar și locală vor participa la cel mai așteptat eveniment al anului – HR TECH Conference. Evenimentul este unul exclusiv creat și implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC.

HR TECH Conference by ATIC se va axa, în special, pe tendințele globale despre cheile succesului în domeniul de resurse umane, lucru la distanță și Sourcing Global Tech Talent: Instrumente, platforme și abilități. La eveniment vor fi prezenți cei mai cotați profesioniști din domeniul HR și IT care sunt gata să-și împărtășească experiența.

Prin intermediul HR Tech Conference, comunitatea TIC din Republica Moldova va afla cum se defășoară procesul de recrutarea a personalului la companiile de talie internațională, care este rolul tehnologiile de ultimă generație și cum acestea pot devine un atuu în noua realitate. De asemenea, vor fi prezentate informații necesare de a iniția recrutări de personal, instrumente de impulsionare a afacerii care vor răspunde la nevoile companiilor pe termen mediu și lung. Speakerii vor prezenta din prima sursă experiențele de succes ale gigantelor companii mondiale despre modul de adaptare a condițiilor de muncă în contextul restricțiilor impuse de pandemia globală de coronavirus.

Unul dintre paneluri va fi dedicat procesului de recrutare a personalului. Sesiunea va fi ținută de Eugeniu Gârlă și se numește „Recruitment Performance with the power of Automation”. Eugeniu va prezenta instrumentele necesare ale unui recruiter în abordarea talentelor globale.

„În momentul în care dorești să recrutezi din Republica Moldova, tu dispui de un număr de 10 mii de candidați posibili – ceea ce îți permite să obții un rezultat bun, dacă ești un recruiter bine-organizat. Dar ce faci atunci când trebuie să recrutezi din 2 milioane? Tradiționalele mesaje și oferte, nu pot fi aceleași ca și pentru piața locală. Această abordare, pur și simplu, nu va funcționa. Eu am să vă prezint câteva posibilități și instrumente de automatizare a unor procese care îl vor face pe recruiter să fie mai eficient. Astfel, în momentul în care vei ieși să recrutezi de pe o piață mondială care numără peste 2 milioane de talente globale în tehnologie, tu vei fi pregătit și vei avea rezultate remarcabile”, a menționat speakerul, Eugeniu Gârlă.

...

Un alt subiect actual ce va fi abordat la conferință este munca de la distanță. Tema va fi analizată din prisma aspectelor generale atât din Republica Moldova, cât și la nivel internațional. Panelul este întitulat „Remote work. General aspects. Local regulations and technical restrictions”, iar în calitate de speaker va fi Ludmila Ciubaciuc.

„Vom vorbi despre toate aspectele de ordin regulatoriu a cadrului legal local. În special, acele cerințe care trebuie să fie întrunite, dar și care pot fi obstacolele de ordin tehnic. Vom analiza aspectele juridice care au un impact asupra angajatului și angajatorului, mai ales în situația în care se colaborează de la distanță, iar salariatul prestează munca din altă țară decât cea în care este angajatorul. De asemenea, prezentarea va conține detalii tehnice și legale despre combinarea muncii la distanță cu cea de la oficiu. O să trec în revistă și datele statistice legate de munca la distanță și, în special, ceea ce ține de rata de productivitate, tendințe la nivel global de a implementa și promova remote work”, a notat Ludmila Ciubaciuc.

...

Agenda integrală a evenimentului:

➡️ Sourcing Global Tech Talent: Tools, Platforms, & Skills. Speaker: Batman - Mike Cohen

➡️ Work from (Hell) Home. Speaker: Alex Lipov

➡️ Remote work. General aspects. Local regulations and technical restrictions. Speaker: Ludmila Ciubaciuc

➡️ Recruitment Performance with the power of Automation. Speaker: Eugeniu Gârlă

HR Tech Conference by ATIC se va desfășura pe 17 martie 2021, la ora 10:00. Participarea este contra-cost. Prețul unui bilet achiziționat de companiile membre ATIC este de 200 de lei, iar pentru companiile non-membre ATIC este de 400 de lei. Pentru detalii referitor la înregistrare, participare și achizionarea biletor la HR TECH Conference by ATIC, remiteți un e-mail la această adresă: info@ict.md